“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

13 Ιουλίου 2011

Ουκ εάν με καθεύδειν το του Ευαγγέλου τρόπαιον

Ο κ. Βενιζέλος και η έντονη πολιτική δραστηριότητα του, τον έχουν αναδείξει ως "εν τοις πράγμασι" πρωθυπουργό. Ο υπουργός Οικονομικών κινείται και εκφράζεται με πλήρη και πρωτοφανή για υπουργό πολιτική ελευθερία. Θέτει θέματα (επιλεκτική χρεοκοπία, εμπράγματες εγγυήσεις) που σπάνε ταμπού και αναιρούν κόκκινες γραμμές. Οι πολιτικές πρωτοβουλίες  του βορειοελλαδίτη πολιτικού δημιουργούν την αίσθηση, παρά το ρευστό ευρωπαϊκό περιβάλλον, ότι γνωρίζει τι πράττει και ότι ενεργεί βάσει σχεδίου. Οι πολιτικές δεσμεύσεις που αναλαμβάνει, με σαφήνεια και ευθύτητα, δεν συναντούν την κρίσιμη και απαραίτητη συμφωνία του συνόλου των μελών του υπουργικού συμβουλίου.
Χαρακτηριστική είναι άλλωστε η αντιδεοντολογική, η τυχοδιωκτική και προφανούς προσωπικής σκοπιμότητας πολιτική συμπεριφορά του Αναπληρωτή υπουργού οικονομικών κ. Οικονόμου. Ένας υπεύθυνος πρωθυπουργός θα τον είχε ήδη στείλει σπίτι του, αλλά ο κ. Παπανδρέου δεν ενοχλείται από τον κ. Οικονόμου. Ο κ. Βενιζέλος τον ενοχλεί. Ουκ εάν με καθεύδειν το του Ευαγγέλου τρόπαιον. Για τούτο και έσπευσε να αποστείλει επιστολή στον κ. Γιούνκερ με "απαιτητικό" πολιτικό ύφος, την οποία και δημοσιοποίησε, μιμούμενος πολιτικές συμπεριφορές λαϊκιστών πολιτευτών που "επαναστατούν" εγγράφως, προκειμένου να διατηρήσουν αλώβητο το προφίλ τους στα περιβάλλοντα των απανταχού καφενέδων.
 Όσο για τη χώρα, τους πολίτες της και την τύχη τους, θα πρέπει να κατανοήσουν ότι : πρώτα ο Γιώργος, μετά η οικογένεια και έπεται η πατρίς.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"...Ο υπουργός Οικονομικών κινείται και εκφράζεται με πλήρη και πρωτοφανή για υπουργό πολιτική ελευθερία. Θέτει θέματα (επιλεκτική χρεοκοπία, εμπράγματες εγγυήσεις) που σπάνε ταμπού και αναιρούν κόκκινες γραμμές. Οι πολιτικές πρωτοβουλίες του βορειοελλαδίτη πολιτικού δημιουργούν την αίσθηση, παρά το ρευστό ευρωπαϊκό περιβάλλον, ότι γνωρίζει τι πράττει και ότι ενεργεί βάσει σχεδίου..."
Σοβαρά τα γράφεις αυτά ή ειρωνικά?
Εγώ νομίζω ότι δεν ξέρει τί λέει ή καλύτερα πέφτει στα χέρια του η χρεοκοπία και προσπαθεί να τη σερβίρει ωραία.
Καταστροφικοί φανφαρόνοι....

Ήρεμη Δύναμη είπε...

"ΚΟΛΑΣΗ"
-Το γεγονός ότι ο κ. Παπανδρέου λειτουργεί αποτελεσματικά μόνο σαν εντολοδόχος οικονομικών και πολιτικών κέντρων στην Ουάσινγκτον τις Βρυξέλλες, το Τελ Αβίβ αλλά και την Αθήνα, τον καθιστά επικίνδυνο.
-Από το τέλος του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου αρκετά πολιτικά συστήματα σε όλο τον κόσμο επέλεγαν τους λιγότερο ικανούς πολιτικούς για να διαχειριστούν καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.
-Ο μέθυσος Γιέλτσιν έγινε συνώνυμο του ολοκληρωτικού ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας στην πρώην ΕΣΣΔ.
-Ο διανοητικά ανεπαρκής Τζορτζ Μπους κλήθηκε να κυβερνήσει όταν οι νεοσυντηρητικοί οργάνωναν την παγκόσμια σταυροφορία για τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών του πλανήτη.
-Έτσι και ο Γιώργος Παπανδρέου βρέθηκε στην εξουσία, όταν το σύστημα απαιτούσε έναν άβουλο πολιτικό ο οποίος θα λάμβανε το χρίσμα του κόμματός του «κληρονομικώ δικαίω», για να προωθήσει τη μεγαλύτερη επίθεση εναντίον των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων.
-Το να παρουσιάζεις βέβαια περιορισμένες ικανότητες σε στιγμές κρίσης δεν αποτελεί δικαιολογία.
Ο Βίκτωρ Ουγκό έλεγε ότι είναι καλύτερα να έχεις μια έξυπνη κόλαση παρά έναν ηλίθιο παράδεισο. Αυτό όμως που κανένας λαός και κανένας πολιτισμός δεν ανέχτηκε είναι μια ηλίθια κόλαση.

Ανώνυμος είπε...

Ως .. τρόπαιον του Ευαγγέλου εννοείς , υποθέτω , την επιλεκτική χρεωκοπία , η οποία δεν είναι ακριβώς χρεωκοπία (!!!) και την ανάγκη .. στρατιωτικής πειθαρχίας που συνέστησε στην αντιπολίτευση ο ..ευφυής ελέφας Μπένι ?? (μπαρδόν δηλαδή , αλλά με τη στρατιωτική πειθαρχία έρχονται και τα τανκς ?? )

Μάλλον πρέπει να κόψεις τα ληγμένα αρθρογράφε της πλάκας ...

(και μην ξεχάσεις να το σβήσεις κι αυτό το μήνυμα ... Φευ , έλεγα να πάψω να γράφω στο κατάπτυστο και πανηλίθιο μπλογκ σας , αλλά οι προκλήσεις είναι καθημερινές , ώστε τείνω να θεωρήσω ότι γράφετε τόσο μεγάλες μαλακίες , γιατί τα θέλει ο ποπός σας να τα ακούτε !!! α στο διάολο πια μαλακοπασόκε υπερβατικέ !! )

maik είπε...

Πάλι το έσκασες από το ψυχιατρείο πανίβλακα;
Τα ληγμένα πως τα ξέρεις;
Έχεις πολλά φαίνεται!!!!
Μη κυκλοφορείς με καύσωνα και να μη ξεχνάς!!!!
Να αποφεύγεις να οδηγάς!!!

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

.........

Και μιας και έχω πιάσει του Υπουργούς, πάει και η μείωση στα διόδια. Πιστός ο πρώην Δήμαρχος Πάρου στον ακραίο νεοφιλελευθερισμό, ακύρωσε στην πράξη την προσπάθεια που γινόταν για να μειωθούν τα διόδια. Και βέβαια δε βγήκε να μιλήσει αλλά έβαλε τον υφυπουργό του να το ανακοινώσει μέσα στη Βουλή. Βλέπετε όταν κυβερνούν τη χώρα «ανθρωπάκια» δεν έχουν τη δύναμη ούτε να εμφανιστούν…

Κλείνοντας να ρωτήσω και κάτι άλλο; Εκείνος ο Λοβέρδος, ο λαλίστατος υπουργός, ο μεγάλος υποστηρικτής του μεσοπρόθεσμου και του Παπανδρέου, που έχει εξαφανιστεί; Προβλήματα που έχουν οι άνθρωποι εξαιτίας των μωροφιλοδοξιών τους…

Υ.Γ. Ρε γαϊδούρια κυβερνώντες, έχουν περάσει 15 ημέρες από τότε που σκοτώσατε στο ξύλο χιλιάδες Έλληνες πολίτες, πνίξατε την Αθήνα στα χημικά και διαλύσατε περιουσίες καταστηματαρχών. Λίγο τσίπα να ζητήσετε μια συγνώμη για όσα κάνατε δεν έχετε; Μια συγνώμη ρε γαϊδούρια…

Του Στάθη Διομήδη από newstoday

Ανώνυμος είπε...

πάρτε κι αυτό να έχετε ...κι ίσως κατανοήσετε αυτό που πλειστάκις έχω πει .. ότι ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΑΣΩΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΑΣΟΚΟΣ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ Ο ΛΑΟΣ..ΚΑΙ Η ΩΡΑ ΣΧΕΔΟΝ ΕΦΤΑΣΕ ...


του Νίκου Μπαγιόπουλου
από τον Ριζοσπάστη

Στην αρχή μας είπαν:
«Αλλαγές στο Ασφαλιστικό (σ.σ.: εννοούσαν διάλυση του Ασφαλιστικού) ή χρεοκοπία;»...

Ακολούθως ισχυρίστηκαν:
«Αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις (σ.σ.: εννοούσαν επιβολή εργασιακών σχέσεων τύπου «Νταχάου») ή χρεοκοπία;»...

Στη συνέχεια και αφού πρώτα οι «παπαγάλοι» τους προλείαναν το έδαφος με... αθώα ερωτήματα του τύπου
«ΔΝΤ ή χρεοκοπία;»,
«τρόικα ή χρεοκοπία;»,
πέρασαν στο προκείμενο:
«Μνημόνιο (τουτέστιν: μειώσεις μισθών, κατακρήμνυση συντάξεων, κατάργηση δώρου, φοροεπίθεση κλπ.) ή χρεοκοπία;»...

Στην πορεία εφαρμογής του «σωτήριου» μνημονίου, δίπλα στα κεντρικά τρομοκρατικά «διλήμματα» με τα οποία ουδέποτε σταμάτησαν να βομβαρδίζουν την κοινή γνώμη, είχαμε και τις απειλές... ειδικής στόχευσης:
«Απολύσεις ή χρεοκοπία;»,
«μείωση κρατικών δαπανών (σ.σ.: εννοούσαν διάλυση της Παιδείας, της Υγείας και κάθε υπολείμματος κοινωνικής πρόνοιας) ή χρεοκοπία;»,
«νέες αυξήσεις φόρων ή χρεοκοπία;»...

.....

Ανώνυμος είπε...

.......

Ενα χρόνο αργότερα, και ενώ παράλληλα μας έλουσαν με «γλυκόλογα» (σ.σ.: «όλοι μαζί τα φάγαμε», «κοπρίτες» κλπ.), επανήλθαν δριμύτεροι:
«Μεσοπρόθεσμο ή χρεοκοπία (και... τανκς);»,
«Εφαρμοστικός ή χρεοκοπία;»,
«ιδιωτικοποιήσεις (σ.σ.: ξεπούλημα άνευ προηγουμένου δηλαδή) ή χρεοκοπία;»,
«νέα φορολεηλασία ή χρεοκοπία;»...

Κάπως έτσι πορεύεται η Ελλάδα δυο σχεδόν χρόνια. Αλλά τώρα πια, έπειτα από την τόσο παθιασμένη προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ να μας διασώσει από την χρεοκοπία, έφτασε η ώρα. Τώρα πια δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για το αποτέλεσμα. Το αποτέλεσμα δεν μπορεί πλέον να κρυφτεί. Το παζλ ολοκληρώθηκε:
Και μνημόνιο,
και μειώσεις μισθών,
και αφαίμαξη των συντάξεων,
και ξεπούλημα των πάντων,
και φορογιουρούσι,
και εργασιακές σχέσεις - απαρτχάιντ,
και απολύσεις,
και μετά από όλα αυτά τα... «σωτήρια»,
πάρτε από πάνω και μια (σ.σ.: «επιλεκτική»...) χρεοκοπία!

Αυτοί είναι οι «σωτήρες»!
Αυτό ήταν το προαποφασισμένο σχέδιο:
Να ρημάξουν τον ελληνικό λαό, να του φορτώσουν τα βάρη της κρίσης που προκάλεσαν οι εκμεταλλευτές του, να τον βυθίσουν στον γκρεμό της ανεξέλεγκτης πτώχευσης και μετά, με «καθαρό» το έδαφος, να προχωρήσουν στις μεταξύ τους... «επιλεκτικές» διευθετήσεις.

Αυτά είναι τα «μνημόνια» που αδίστακτα οι κεφαλαιοκράτες, οι τραπεζίτες, οι κερδοσκόποι, οι τοκογλύφοι, οι ομολογιούχοι, οι κυβερνώντες - υπηρέτες τους και τα «αντιπολιτευόμενα» πολιτικά τους ανδρείκελα, εφαρμόζουν πάνω στην πλάτη του ελληνικού λαού.
Χρεοκοπούν, καταστρέφουν, εξανδραποδίζουν τον κόσμο του μόχθου για να εξασφαλίσουν ότι το μερίδιο της ζημιάς που αναγκαστικά θα κληθεί να καταβάλει η πλουτοκρατία για την κρίση που η ίδια δημιούργησε θα είναι το ελάχιστο δυνατό.

Αυτό ήταν εξ αρχής το «πλάνο» τους:
Επέφεραν την φτωχοποίηση τως εργαζομένων.
Επιτάχυναν την ερημοποίηση της χώρας.
Προκάλεσαν ένα εκατομμύριο άνεργους.
Εσπειραν χιλιάδες «λουκέτα».
Δημιούργησαν μια Ελλάδα της καθημερινής δυστυχίας, της ανείπωτης ανέχειας και της γενικευμένης ανασφάλειας.
Γύρισαν τον τόπο σε συνθήκες προπολεμικής μιζέριας.
Και τώρα λανσάρουν το «δυστυχώς επτωχεύσαμεν» με όρους 21ου αιώνα!

Ας θυμηθούμε:

Πόσες και πόσες φορές δεν ακούσαμε τον Παπανδρέου να πουλάει «πατριωτισμό» και να διαλαλεί ότι η πολιτική του... «προφυλάσσει τη χώρα από τη χρεοκοπία»;

Σε πόσα και πόσα Υπουργικά Συμβούλια, σε πόσα και πόσα διαγγέλματα, σε πόσες και πόσες δημόσιες εμφανίσεις, σε πόσα και πόσα «ραβασάκια» που μετέφεραν οι φίλοι του στα ΜΜΕ, δεν ακούστηκε και δεν γράφτηκε: «'Η εφαρμόζουμε την πολιτική των μνημονίων ή χρεοκοπούμε»;

Επί δυο χρόνια ακατάπαυστα, πόσες και πόσες φορές ο πρωθυπουργός, τα κυβερνητικά στελέχη και τα πολιτικά τους δεκανίκια, δεν εμφανίστηκαν με θράσος τριακοσίων πιθήκων ενώπιον του λαού για να κατακεραυνώσουν κάθε φωνή καταδίκης της πολιτικής τους, λέγοντας: «Και τι θέλετε, να χρεοκοπήσουμε;»!

Ε, λοιπόν, αυτοί είναι,
οι «και τι θέλετε, να χρεοκοπήσουμε;»,
που από προχτές με θράσος εξακοσίων πιθήκων (διπλάσιο δηλαδή θράσος από το προηγούμενο) μας λένε:
Ε, δεν είναι και τόσο κακό να χρεοκοπήσουμε!

Μάλιστα έχουν την αναίδεια να ζητούν και... περγαμηνές, γιατί - όπως διαβεβαιώνουν τα εκατομμύρια θύματά τους - τα «κατάφεραν» και τους εξασφάλισαν μια προνομιακή μεταχείριση:
Χρεοκοπία μεν, αλλά... «επιλεκτική»!

Fabian είπε...

του Νίκου Μπαγιόπουλου
από τον Ριζοσπάστη

Στην αρχή μας είπαν:
Ανώνυμος.
«Αλλαγές στο Ασφαλιστικό (σ.σ.: εννοούσαν διάλυση του Ασφαλιστικού) ή χρεοκοπία;»...

Ακολούθως ισχυρίστηκαν:
«Αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις (σ.σ.: εννοούσαν επιβολή εργασιακών σχέσεων τύπου «Νταχάου») ή χρεοκοπία;»...

Συμφωνούμε. Θα μπορούσε όμως αντί Νταχάου να γράφει εργοστάσια Σοβιετικής Ένωσης η Γκούλαγκ. Επιλογή Φασισισμού πάντως δεν θα κάνουμε.