“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

15 Ιουλίου 2011

Μήνυμα αισιοδοξίας

Μήνυμα αισιοδοξίας για το μέλλον της χώρας έστειλε ο πρωθυπουργός από την Κω, όπου βρίσκεται συνοδευόμενος από μέλη της κυβέρνησης. «Είμαι περήφανος για την Ελλάδα, την Ελλάδα που δίνει τη μάχη παντού, όπως κι εδώ, στην Κω, όπου με συλλογική προσπάθεια, με κοινή προσπάθεια, αναδεικνύουμε τον πολιτισμό μας και τον συνδέουμε με την ανάπτυξη, με δουλειές, με τον ποιοτικό τουρισμό» δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου.
Όταν βλέπω τον πρωθυπουργό να ομιλεί με φόντο βαρκούλες και το γαλάζιο του Αιγαίου κάτι με πιάνει. Ανησυχώ. Θυμάμαι το Καστελλόριζο και τρέμω. Προαναγγέλλει επιτυχίες και βυθιζόμαστε στη φτώχια και την ύφεση . Βλέπει φως και ακολουθούν τα αδιέξοδα.
Όταν ακούω καλά λόγια για τους Έλληνες απο τον κ. Παπανδρέου μυρίζουν εκλογές. Το μόνο που κάπως με καθησυχάζει είναι ότι κ. Μπιρμπίλη θα διορισθεί πρέσβειρα στον ΟΟΣΑ. Κάτι είναι κι αυτό.

28 σχόλια:

GERONTAS είπε...

«Μου είπε πολλές φορές ότι δεν ήθελε να γίνει πρωθυπουργός» αποκάλυψε ο αδελφός του Γιώργου Παπανδρέου Νίκος σε συνέντευξη του στους New York Times.

oh! George is a missioner!

και εσεις ρε γαιδουρια τον βριζετε!

Ρούμπος είπε...

Η ανευθυνότητα του Γαπ και η προσωπική προσέγγιση των πολιτικών θεμάτων μας οδηγεί από το κακό στο χειρότερο. Οι κολαούζοι γύρω του τι κάνουν και δεν τον συμμαζεύουν. Οι ευθύνες του Χρυσοχοϊδη,του Ρέππα, της Διαμαντοπούλου κ.α. είανι τεράστιες. Ο Βενιζέλος προφανώς είναι σε συμφωνία ενώ η παραίτηση Φλωρίδη δει είχε μια κάποια πολιτική συνεχεια. Άρα Σαμαράς εν όψει.Δυλαδή κούνια που μας κούναγε.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο Ρούμπε , αγόρι μου !! Έστω και πολύ αργά , αρχίζεις και καταλαβαίνεις τι παίζει και πόσο άθλιο είναι το φασιστομπατσόκ , που αυτό ήξερες , αυτό εμπιστευόσουν τόσα χρόνια ως τώρα ... Μήπως όμως τώρα οφείλεις να κατανοήσεις πως η όποια λύση μπορεί να επέλθει μόνο μέσα από τη συνολική κατακρήμνιση και κατεδάφιση του Ολου Μπατσόκ ?? και την υπαγωγή των πρωτοκλασσάτων του σε λαικό δικαστήριο με την κατηγορία εσχάτης προδοσίας ??

Χρειάζεσαι περισσότερα στοιχεία για να κατανοήσεις ότι η χώρα είναι υπό διεθνή κατοχή ,ευρωαμερικανική , και η πολιτική της "ηγεσία" έχει ξεπεράσει το ιστορικό προηγούμενο των Τσολάκογλου , Λογοθετίδη , Ράλλη σε δοσιλογισμό ???


( και επειδή δεν έχω διάθεση να σας κράξω πάλι μικροί μου μπατσόκοι ... είναι αλήθεια ότι πάντα μισούσα το άθλιο κόμμα σας , ακριβώς γιατί θεωρούσα και δικαιώθηκα νομίζω σ' αυτό πλήρως , ότι ενταφίασε ιστορικά καθε δυνατότητα αριστερού , σοσιαλιστικού μετασχηματισμού της κοινωνίας .. Τώρα όμως , ακόμη και σεις που μάλλον ζούσατε τόσο καιρό με ψευδαισθήσεις , για να υιοθετήσω το πιο αγνό και τίμιο σενάριο , θα πρέπει να καταλάβετε πως αν έχετε ένα χρέος προς την χώρα , αυτό είναι να συμβάλλετε στην όσο το δυνατόν ταχύτερη αποδόμηση αυτού του άθλιου πολιτικού μορφώματος που λέγεται Πασόκ ... Ξέρω ότι σας πονάει και σας ενοχλεί πάρα πολύ ... δεν νομίζω όμως πως σας μένει οποιαδήποτε άλλη λύση , αν θέλετε να διατηρήσετε τα όποια ελάχιστα ψήγματα αξιοπρέπειας ... )

Πολιτικός Πρόσφυγας είπε...

@Ανώνυμος 11:29
Σαββατοκύριακο!
Πάλι το έσκασες απο το ψυχιατρείο;
Μην οδηγάς αυτοκίνητο!!!!
Κάυσωνας και οι άλλοι δεν σου φταίνε!!
Αλήθεια, τον σοσιαλφασισμό σου που τον σπούδασες;
Δεν μας γράφεις για τα γκουλάγκ, τα τάνκς που χόρευαν στη πλατεία της Πράγας το ΄68 και την εξόντωση με φυλακίσεις, εξορίες και εκτελέσεις των Ελλήνων πολιτικών προσφύγων στον πρώην "σοσιαλιστικό παράδεισο".
Νομίζεις ότι ξεχνάμε;
Άει χάσου σοσιαλφασίστα που θα μας κάνεις και μαθήματα δημοκρατίας!!!!

Ανώνυμος είπε...

προκειμένου να αμυνθείς παιδαριωδώς και κατά τρόπο ατυχέστατο ... πολιτικέ πρόσφυγα ... ( που ,μεταξύ μας , σε βλέπω να γίνεσαι πολύ σύντομα !!!) χρειάζεσαι να βάλεις τον άλλο σε βολικά για σένα κουτάκια και να τον πυροβολείς ?? χα !!... κι ύστερα λες εμένα σοσιαλφασίστα !! Μα φιλαράκο μου εγώ δεν δήλωσα λάτρης κανενός πατερούλη , μολονότι βέβαια θα επικροτούσα ορισμένες από τις μεθόδους του , όπως έχω δηλώσει κι αλλού ..

Μμην μου μιλάς εμένα λοιπόν για Πράγα , Σοβιετίες κ.λπ.

Διότι αφενός έχω ιστορική κι όχι μπατσοκοκαφενειακή γνώση περί Ε.Σ.Σ.Δ. , κάτι που μπορώ φυσικά να στο αποδείξω όποτε θέλεις , κι αφετέρου και σημαντικότερο αν κάποιος πρέπει να ντρέπεται για την χαοτική απόσταση μεταξύ της διακήρυξης της 3 ης του Σεπτέμβρη και τη σημερινή φασιστοδοσιλογική κατάντια , αυτός φυσικά δεν είμαι εγώ ...

φιλάκια μικρούλη ... κι όταν μεγαλώσεις λίγο κι αποφοιτήσεις από το πασοκονηπιαγωγείο ,ελπίζω να μάθεις πως η πρέπουσα απάντηση όταν σε συλλαμβάνει η δασκάλα σου να κλέβεις το γλυκό του Νικολάκη , δεν είναι να πεις ότι κι ο Γιωργάκης έκλεψε τις καραμέλες της Αγλαίτσας και ήθελε με το ζόρι να παίξουν το γιατρό !! Πρέπει πρωτίστως να δικαιολογήσεις τη δική σου στάση για να γίνεις ελάχιστα πειστικός χαζούλη ...

Κατάλαβες μικρό μου μαρτυριάκο ??

όσο για μένα είμαι κομμουνιστής ανένταχτος , οπότε δεν με αγγίζουν στο ελάχιστο οι ασυναρτησίες σου ... Κι αν μπορείς να μου καταλογίσεις κάτι , είναι ότι δεν διακατέχομαι από ιδιαιτέρως ανθρωπιστικά αισθήματα απέναντι σε καθάρματα και ταξικούς εχθρούς .. Φρονείς ότι θα' πρεπε μικρό μου τρωκτικό ?? Μήπως εκτός από πασόκος ακολουθείς και την αίρεση του Ναζωραίου ή είσαι απλώς εβραιόδουλος υποκριτής ραγιάς , όπως τα πολιτικά αφεντικά σου και κόπτεσαι για τα δικαιώματα των άλλων , όταν ισοπεδώνονται των συμπατριωτών σου ??

DARE είπε...

@Ανώνυμος. Υπερφίαλος και αλαζόν. Τι σε πιέζει και τι σε στεναχωρεί δικόσου πρόβλημα. Άσε εμας να συζητούμε παραγωγικά και δημιουργικά. Δεν σου κάνουμε? Ξεκουμπίσου. Τα συμπλέγματα δικά σου.γιάτρεψε τα και μην μας ταλαιπωρείς άλλο. Να είσαι ΑΞΙΟΠΡΕΠΉΣ.

Ανώνυμος είπε...

τα περί αξιοπρέπειας τα παρακάμπτω , ακριβώς γιατί η αξιοπρέπειά μου δεν είναι κάτι που θα το προσδιορίσει ένας πασόκος ..

Στο δια ταύτα τώρα ..

Μέχρι να μετατρέψετε το μπλογκ σας σε πριβέ κλαμπ εκφράζετε δημόσιο λόγο στη μπλογκόσφαιρα , γεγονός που μου δίνει κάθε δικαίωμα να παρεμβαίνω όποτε κι όπως εγώ κρίνω...

το γεγονός ότι όχι απλώς δεν αντέχετε την κριτική , αλλά πρωτίστως είστε ανίκανοι για κάθε επιχειρηματολογική αντιπαράθεση ουσίας , είναι αλήθεια ότι με αποθαρρύνει αρκετά από το ασχοληθώ περαιτέρω και σοβαρά μαζί σας ..

Επειδή όμως συνεχίζετε να εκφέρετε δημόσια άποψη , η οποία μπορεί και να επηρεάσει κάποιους αδιαμόρφωτους νόες, φυσικά δεν σκοπεύω να σας αφήσω να το κάνετε ανενόχλητοι ...

Ελπίζω να έγινα σαφής προς πάσα κατεύθυνση ...

Λεωνίδας. είπε...

@Aνώνυμος. 'όσο για μένα είμαι κομμουνιστής ανένταχτος , οπότε δεν με αγγίζουν στο ελάχιστο οι ασυναρτησίες σου ..."
Το ανένταχτος δεν σε απαλάσσει μαλάκα.Ίσα, ίσα. Σφάξατε τη διαφορά και καταστρέψατε τη μεγαλλίτερη ελπίδα των ανθρώπων.Σας θυμάμαι από τη χούντα.Όποιος σας έφερνε αντίρρηση τον δίνατε.Άντε γαμίσου παλιομαλάκα.

Μαρκ είπε...

@Ανώνυμος.
Πουτανίτσα τραβιέσαι. Τι φοβάσαι? Πάντως μου φαίνεσαι γνήσιος νεοέλληνας. Τον φυλάς τον κώλο σου. Άϊ να χαθείς παλιόπουστα.

Ανώνυμος είπε...

μικρέ μου Λεωνίδα , είπαμε είμαι λίγο μεγάλος , αλλά όχι αρχαίος φιλαράκι (!!) Βλέπεις στη χούντα γεννήθηκα κι ανδρώθηκα στις αρχές της δεκαετίας του 80 , συνέπεσε η άγρια εφηβεία μου με την τρομερή γενιά της αλλαγής (!!) πασοκόπαιδο λοιπόν κι εγώ κατά μια ορισμένη έννοια ...

Κατάλαβες λοιπόν Λεωνίδα γιατί με πιάνουν τα σεξουαλικά μου μόλις ανταμώνω πασόκο , καλή ώρα ??

Ελπίζω ναι ...

χαιρετώ σε , ευχαριστώ για τις ευχές και ανταποδίδω τα δέοντα !!!

Ανώνυμος είπε...

τι έγινε ρε παιδιά ? όλοι οι ψ@λαράδες πασόκοι του παμβλάκιστου μπλογκ την έπεσαν μαζεμένοι και ξαναμμένοι ?? να το αποδώσω στον καύσωνα , στη μαλακία που τους δέρνει παιδιόθεν , ή στην υψιπετή πολιτική τους αντίληψη , όμοια μ' αυτή που συναντάμε κάθε σαββατοκύριακο στους " επιστήμονες" του γηπέδου ???


Σας τσούζει λοιπόν τόσο πολύ μικρά μου αρούρια , ώστε αποφασίσατε να εγκατείλεψετε τις τρύπες σας και να στοιχηθείτε εναντίον μου ???

χαχαχαχα!!! θα λιγοθύμω από τα γέλια !!!!

Ανώνυμος είπε...

εγώ όμως θα παραμείνω επίμονος και θα ξαναθέσω το βασανιστικό ερώτημα :

" πώς είναι δυνατόν φίλε μου να δηλώνεις πασόκος τη σήμερον και να μην υποφέρεις έστω από έναν αυτοκτονικό ιδεασμό ?? Τι σόι άνθρωπος είσαι συ ρε αναίσθητε πασόκε ?? "

Λεωνίδας. είπε...

@Ανώνυμος. Πως είναι δυνατόν να δηλώνεις σήμερα κομμουνιστής όταν για πολλά χρόνια καταδικάσατε εκατομμύρια ανθρώπους στην ανέχεια και τη ζητιανιά? Ου να μου χαθείτε φασίστες του κερατά.

Λεμέσιος είπε...

@Ανώνυμος.
Πίπαν κώλον το πας. Είσαι μεγάλος πούστης, το παραδέχομαι.

Ανώνυμος είπε...

βρε Λεωνίδα , είναι στοιχειώδες να μπορείς να διακρίνεις τον κομμουνισμό ως πολιτική ιδεολογία , η οποία εκκινείται από τις επαναστατικές θέσεις του Μαρξ και του Ενγκελς από τον (αν)υπαρκτό σοσιαλισμό ... Ούτε η ίδια η Ε.Σ.Σ.Δ. δήλωσε ποτέ κομμουνιστική ... Δεν το γράφει καν στην ούγια της ... Σοσιαλιστική αυτοπροσδιοριζόταν , όπως και κάποιοι άλλοι ...

Γιατί τα μπερδεύεις λοιπόν τόσο πολύ ??

Λεμέσιος είπε...

@Ανώνυμος.
Πίπαν κώλον το πας. Είσαι μεγάλος πούστης, το παραδέχομαι

Ανώνυμος είπε...

έλα και οι σοσιαλιστικές εφεδρείες της μεγαλονήσου στον υπερ πάντων πασοκ αγώνα !!! Γεια σου μεγάλε Λεμέσιε !! Τα αυτά και δι ημάς !!!

( βέβαια εσείς μας έχετε ξεπεράσει παρασσάγγας, καθώς ξεφτιλίσατε ήδη ακόμη και τον υποτίθεμενο ντεμέκ κομμουνισμό αλά Χριστόφια ... )

Λεμέσιος. είπε...

@Ανώνυμος.
Πίπαν κώλον το πας. Είσαι μεγάλος πούστης, το παραδέχομαι.

Ανώνυμος είπε...

ε, καλά , γράψε και τίποτε άλλο , το εμπεδώσαμε το βαθυστόχαστο του μηνύματός σου !!

Λεμέσιος. είπε...

@Ανώνυμος.
Πίπαν κώλον το πας. Είσαι μεγάλος πούστης, το παραδέχομαι

Fabian είπε...

@Ανώνυμος.
Ο κύπριος με το πίπαν κώλον σε ηρέμησε. Να το κυτάξεις.

Ανώνυμος είπε...

ότι πεις μεγάλε ... κι ο αυτισμός συνιστά μια στάση ζωής!!!

ξέρω , ξέρω

" πίπαν κώλον το πάω , είμαι μεγάλος πούστης το παραδέχεσαι !!! "

(βέβαια , έχω πει κι αλλού σ' αυτό το κατάπτυστο μπλογκ , πως όποιοι βλέπουν παντού πούστηδες , μάλλον θα έπρεπε να κάνουν πρωτίστως μια εξέταση του σφιγκτήρα τους .. τόλεγε και το πάλαι ποτέ βήμα του μπατσόκ , η " έγκυρη" κι "επιστημονική " κοπροφυλλάδα του Ταύρου ... )

Ανώνυμος είπε...

μικρά μου μπατσοκοαρούρια , μπορεί βεβαίως να είστε λάτρεις των υπονόμων και του περιεχομένου τους , αυτό άλλωστε δεν κρύβεται και στα μαργαριτάρια που κοσμούν το λόγο σας , αλλά φυσικά μη νομίσετε πως θα με πτοήσετε με κάτι τέτοια ...
μάλλον με διασκεδάζετε ...

ξέρω κύπριε ... πίπαν κώλον και τα συναφή ... όπως ακριβώς πάει την κυβέρνησή σας το Ισραήλ και ο πρόστυχος ΓΑΠ και τα λοιπά ελλαδικά γιουσουφάκια ήδη από το κατάπτυστο σχέδιο Αυνάν ....

Ανώνυμος είπε...

και για να μην ξεχνιόμαστε , αλλά και για να ξεστραβώνεστε μικροί μου μπατσόκοι διαβάστε τα παρακάτω( αλήθεια , που χάθηκε ο φίλτατος αυτιστικός κύπριος ?? ίσως το κείμενο προσφέρει μια νέα έμπνευση στη σκέψη του και στο λόγο του ... του προσθέσει και την έννοια της "εμπλοκής" , όπως λέγαμε στο στρατό .. )


Οικονομική χούντα του ΠΑΣΟΚ
Τους πήραν χαμπάρι στο εξωτερικό, ακόμη και οι δικοί τους. Για την κυβέρνηση των δοσίλογων του Παπανδρέου, λέμε. «Η γέννηση μιας οικονομικής δικτατορίας στην Ελλάδα» ήταν ο χαρακτηριστικός πρωτοσέλιδος τίτλος της γαλλικής φιλοσοσιαλιστικής εφημερίδας Λιμπερασιόν.
«Στρατιωτική πειθαρχία (!)» όλης της αντιπολίτευσης στις διαταγές της κυβέρνησης Τσολάκογλου - Παπανδρέου απαίτησε με το ανάλογο ύφος μιλώντας στη Βουλή ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Βαγγέλης Βενιζέλος.

Μετά τα τανκς που θα έβγαζε ο Πάγκαλος στους δρόμους της Αθήνας και των άλλων πόλεων για να προστατεύσουν τις τράπεζες, ο Βενιζέλος είναι έτοιμος να επιβάλει στρατιωτικό νόμο για να υποχρεώσει σε στρατιωτική πειθαρχία τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Από ιδεολογία και πολιτική καλά πάει δηλαδή η «χούντα» του ΠΑΣΟΚ, σκληραίνει διαρκώς και υιοθετεί όλο και περισσότερα παραδοσιακά χαρακτηριστικά ολοκληρωτικών καθεστώτων, θεωρώντας ότι το καθεστώς είναι θωρακισμένο απέναντι στον εχθρό λαό, τον οποίο ξυλοφορτώνει και πνίγει στα χημικά με κάθε ευκαιρία.

Έχουν πάντως αποκτήσει απύθμενο θράσος οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, καθώς αισθάνονται ότι όλο και μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού λαού τους μισεί βαθιά και θα ήθελε να τους δει να δικάζονται και να καταδικάζονται επί εσχάτη προδοσία.
Σε μια παράκρουση πολιτικής μεγαλομανίας ο Βενιζέλος αποφάσισε να... απαγορεύσει τη χρήση του όρου «επιλεκτική χρεοκοπία»! Δεν είναι χρεοκοπία, λέει, η επιλεκτική χρεοκοπία γι' αυτό και αυτός χρησιμοποιεί μόνο στα Αγγλικά τον όρο selective default ώστε να μην τον καταλαβαίνουν οι Έλληνες και τρομάζουν χωρίς λόγο!

Όσο για τον Παρθενώνα και το οικόπεδο της Ακρόπολης, δεν έχει καμιά αναστολή να τα υποθηκεύσει στους Γερμανούς για να του δώσουν νέο δάνειο, αρκεί το επιτόκιο να είναι χαμηλό και να του δώσουν λεφτά για να επαναγοράσει ελληνικά κρατικά ομόλογα σε «σκοτωμένες» τιμές!
Δεν έπαθε φυσικά μαλάκυνση εγκεφάλου ο Βενιζέλος και λέει τέτοιες ανοησίες με στομφώδη τρόπο. Έξυπνος εξακολουθεί να παραμένει. Προσπαθεί όμως με τη ρητορική του δεινότητα να συγκαλύψει μια επαίσχυντη πολιτική. Η κυβέρνηση Παπανδρέου έχει ήδη αποφασίσει να οδηγήσει τη χώρα σε επιλεκτική χρεοκοπία και επιπροσθέτως έχει αποφασίσει να δώσει δημόσια γη της Ελλάδας ως εγγύηση για να πάρει το νέο δάνειο! Ένα δάνειο που γνωρίζει εκ των προτέρων ότι αποκλείεται να μπορέσουν να το αποπληρώσουν οι επόμενες κυβερνήσεις και έτσι από νομική σκοπιά η ελληνική γη θα περιέλθει στα χέρια των δανειστών! Το αν όντως θα ασκήσουν οι ξένοι το δικαίωμα κατοχής της ελληνικής γης θα είναι μια δική τους πολιτική απόφαση, συναρτώμενη με τις τότε συνθήκες, τις οποίες κανένας δεν μπορεί να προεξοφλήσει από τώρα.

Η κυβέρνηση Παπανδρέου πάντως την αποστολή της που συνίσταται στο να ξεπουλήσει ακόμη και την ελληνική γη στο ξένο κεφάλαιο και στους ντόπιους συνεργάτες του, θα την έχει εκπληρώσει.

Η επιλεκτική χρεοκοπία, παρά τις μπούρδες Βενιζέλου, συνιστά φυσικά σαφέστατα μορφή χρεοκοπίας. Η τελική της μορφή δεν έχει ακόμη καταληχθεί. Το Βερολίνο έχει αποφασίσει επί της αρχής ότι αυτήν θα επιλέξει για την Ελλάδα, τις συγκεκριμένες όμως ρυθμίσεις τις επεξεργάζεται ακόμη και στο θέμα αυτό υφίστανται ενδογερμανικές διαφωνίες. Είναι ζήτημα πολύ λίγου χρόνου η οριστική απόφαση των Γερμανών για τη μοίρα της Ελλάδας. Δεν αποκλείεται να ανακοινώσει η Μέρκελ την απόφαση της ακόμη και μέσα στην εβδομάδα που έρχεται. Αν τελικά επιλεγεί η χρηματοδότηση της κυβέρνησης Παπανδρέου από τον προσωρινό μηχανισμό στήριξης της ΕΕ για να αγοράσει ελληνικά κρατικά ομόλογα σε τιμές αγοράς (αυτή τη στιγμή γύρω στο 50% της ονομαστικής αξίας τους), δεν θα θιγούν οι καταθέσεις και το Δημόσιο τουλάχιστον στην αρχική φάση θα είναι σε θέση να πληρώνει μισθούς και συντάξεις.

...

Ανώνυμος είπε...

Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα όμως θα καταρρεύσει επί της ουσίας, γιατί θα υποστεί τεράστια ζημιά από την απαξίωση των ελληνικών κρατικών ομολόγων. Θα κρατηθεί τεχνητά στη ζωή μέσω της παροχής ρευστότητας από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, της οποίας όμως θα καταστεί τυφλό όργανο, απολύτως εξαρτημένο από την παρεχόμενη υποστήριξη.
Η ΕΚΤ θα ανοίγει και θα κλείνει κατά βούληση και κατά την απόλυτη κρίση των Γερμανών το διακόπτη της ροής χρημάτων προς την ελληνική οικονομία, επηρεάζοντας καθοριστικά και κατά την απόλυτη κρίση του Βερολίνου τη χρηματοδότηση ή το θάνατο του άλφα ή του βήτα κλάδου της ελληνικής οικονομίας, του άλφα ή του βήτα έργου, του άλφα ή του βήτα επιχειρηματικού ομίλου.

Παράλληλα, οι Γερμανοί θα εξαναγκάζουν την όποια κατοχική κυβέρνηση θα υπάρχει στην Αθήνα να ψηφίζει αλλεπάλληλα εξοντωτικά μέτρα λιτότητας για τους εργαζόμενους και τους νέους, για τα λαϊκά στρώματα και τους μικρομεσαίους, εξανδραττοδίζοντας και υποτάσσοντας τους στα επεκτατικά οικονομικά σχέδια του Τέταρτου Ράιχ και των ντόπιων κεφαλαιούχων συνεργατών του.
Η ίδια η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ ζήτησε νέα μέτρα λιτότητας στην Ελλάδα από το Σεπτέμβριο. Γιαβόλ!


Πηγή: Γ. Δελαστίκ - "Πριν"

Πολιτικός Πρόσφυγας είπε...

Όταν οι πολιτικοί πρόσφυγες στέναζαν κάτω από τη μπότα του σοσιαλφασισμού κάποιοι απολάμβαναν τη χλιδή!
Το φασιστικό σου μικρόβιο δεν μπορείς να το αποβάλεις!
Δεν διάβασα για το ματοκύλισμα της Άνοιξης της Πράγας και τα γκουλάγκ της Σιβηρίας.
Δημοκρατικά μαθήματα δεν δεχόναστε από σοσιαλφασίστες του αισχίστου είδους σαν εσένα και αυτούς που εκπροσωπείς.
Απολογήσου πρώτα για την ανέχεια που είχατε καταδικάσει εκατομμύρια λαούς και μετά να έχεις γνώμη για την Ελλάδα.
Απολογήσου για αυτούς που ονόμαζαν "κεντρώα καθεστώτα" τις πραξικοπηματικές κυβερνήσεις της Αργεντινής, μόνο και μόνο επειδή ήταν πρακτόρικες της Ρωσίας ενώ οι αγωνιστές εκτελούνταν εν ψυχρώ δημόσια και μετά να κάνεις το κόκκορα άθλιε σοσιαλφασίστα.

Ανώνυμος είπε...

ε , πολιτικέ πρόσφυγα , ξύπνα !!

δεν με λένε Βλαντιμιρ , έχω ελληνικότατο όνομα και καταγωγή και φυσικά έχω λόγο κι άποψη για την Ελλάδα γιατί εδώ γεννήθηκα , μεγάλωσα κι εδώ ζώ...επίσης εσύ είσαι ελαχιστότατος για να αποφαίνεσαι για το αν μπορώ ή όχι να εκφραζω άποψη για τη χώρα μου ... Αντε λοιπόν , να μην αρχίσω τα γαλλικά ...


Τα ζόρια που τυχόν τραβάς με τη σοβιετία μπορείς να τα συζητήσεις με την Παπαρήγα , όχι με εμένα ... ούτε θα με βάλεις εσύ , επειδή η λειψή και μίζερη φαντασία σου δεν μπορεί να βρει κάτι καλύτερο , στο ρόλο του απολογητή των καθεστώτων του υπαρκτού ...

εγώ όμως έζησα εξ απαλών ονύχων την αλήτεία του ανύπαρκτου πασοκικού σοσιαλισμού και για αυτή μιλάω... επ' αυτής έχεις να πεις κάτι, ή γουστάρεις να το γυρίσουμε σε ιστορική κουβεντούλα περί Σοβιετίας ??

Αν επιθυμείς κάτι τέτοιο καλώς .. να φρεσκάρω λίγο κάποια στοιχεία που έχω σε βιβλία και θα τα πούμε από αύριο ... ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΕΔΩ. ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΑΙ , ΔΙΟΤΙ ΑΠΛΩΣ ΕΚΤΙΘΕΣΑΙ... ΚΑΙ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙΣ ΟΣΑ ΙΣΧΥΡΙΣΤΗΚΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΕΡΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ....

Ανώνυμος είπε...

Φοβάμαι πως θα σας εγκαταλείψω για λίγο μικρά μου γλυκούλια τρωκτικά !!

ο λόγος είναι πως ύστερα από την ανακάλυψη του παρακάτω μπλογκ , νομίζω πως να τα βάζω μαζί σας είναι σαν να κλέβω τη σύνταξη από ανυπεράσπιστες γριούλες ... Κρίμα , και σας είχα συμπαθήσει κάπως ..... όμως ο πειρασμός είναι πολύ μεγάλος μετά την ανακάλυψη του παρακάτω μπλογκ .... έτσι σκέφτομαι να μετακομίσω προς τα εκεί αρχίζοντας ήδη με μια ομοβροντία ηλεκτρονικών χειροβομβίδων κρότου - λάμψης ...


Έλα βρε , μη μου βάλετε τα κλάματα ... θα σας επισκέπτομαι που και που !!!
Φιλάκια πολλά μικρά μου πασοκάκια ....


http://pasokhtefra.blogspot.com/2011/07/blog-post_02.html


(μπείτε κι εσείς και θαυμάστε τι πάει να πει ντούρος πασόκος , άντε γιατί τελευταία το πράσινο του μπλογκ σας γίνεται όλο και περισσότερο λαχανί .... γράφει και κάτι περίεργα κείμενα το παλιόπαιδο ο citizen , λες και το κάνει για μένα ειδικά .... )