“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

22 Ιουλίου 2011

Ανάσα για την αναγέννηση.

Το νέο πρόγραμμα δανεισμού της Ελλάδας που αποφάσισε η Ε.Ε., συνιστά ένα πρώτο και αποφασιστικό βήμα υπεράσπισης του Ευρώ, του Ευρωπαϊκού τραπεζιτικού συστήματος και αναμφίβολα της "κερκόπορτας" που λέγεται Ελλάδα. Οι απανταχού τζογαδόροι και λάτρεις των CDS προφανώς δεν χαίρονται και οι ένθερμοι νοσταλγοί της δραχμής σίγουρα δεν πετούν τη σκούφια τους. Οι δυνάμεις του άκρατου λαϊκισμού και του αντιευρωπαϊσμού γνώρισαν σήμερα μια μεγάλη ήττα. Η Ευρώπη των "ανεπαρκών" ηγετών κινήθηκε με τόλμη σε μιά προσπάθεια να διαψεύσει τους πολυπληθείς κατηγόρους της. Το άμεσο μέλλον θα δείξει αν πρόκειται για αντανακλαστική κίνηση η για το ξεδίπλωμα μιας στρατηγικής για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.
Η Ελλάδα παίρνει πράγματι μια βαθειά ανάσα και της αποδίδεται χρήσιμος χρόνος για την ανασυγκρότηση της. Η απόπειρα του κ. Παπανδρέου να αποκομίσει άμεσα πολιτικά κέρδη είναι κατανοητή για την πολιτική του αντίληψη, Ωστόσο δεν γίνεται αποδεκτή απο την πλειοψηφία των πολιτών, μιάς και γνωρίζουν ότι η απόφαση ελήφθη ερήμην του (του ανακοινώθηκε) και καλλιεργήθηκε με τις θυσίες των εργαζομένων, που θα ήταν ηπιότερες εάν ο πρωθυπουργός είχε εξ αρχής αντιληφθεί το πρόβλημα και εκινείτο με τη δέουσα αποφασιστικότητα.
 Ο κ. Βενιζέλος με την υπερκινητικότητα και τον πολιτικό του πληθωρισμό εισπράττει εύσημα ικανότητας και ταχέων αντανακλαστικών αλλά και τολμής με την εισαγωγή στην ελληνική καθημερινότητα της "επιλεκτικής χρεοκοπίας" και την αποδοχή εμπραγμάτων εγγυήσεων που δεν παραβιάζουν εθνικές κόκκινες γραμμές (sic).
Εν τέλει τα βασικά μας προβλήματα παραμένουν. Το έλλειμα, το αναδιαρθρωμένο χρέος, η χαμηλή ανταγωνιστικότητα, ο ευμεγέθης και παρασιτικός δημόσιος τομέας κλπ. Η επίλυση τους αναζητά σχέδιο, αποφασισμένη κυβερνητική ομάδα με πίστη και αλληλεγγύη, κοινωνική και πολτική πλειοψηφία που αποδέχεται τους βασικούς κυβερνητικούς στόχους. Η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου δεν είναι πλέον στις αναζητήσεις των Ελλήνων. Η ανοχή των πολιτών σχετίζεται με τον μεγαλλίτερο αβανταδόρο και άλλοθι του πρωθυπουργού, τον ανεκδιήγητο κ. Σαμαρά και την λαϊκίστικη εθνικολαϊκή ομάδα του.
Η αναγέννηση του πολιτικού συστήματος προβάλλει πλέον ως πρόβλημα εθνικής επιβίωσης και δεν περιορίζεται ως απάντηση σε εξελικτικές διαδικασίες ,λάθη και παραλείψεις του παρελθόντος. Και προς τούτο επιτακτική είναι η ανάγκη να κινητοποιηθούν και να μορφοποιηθούν πολιτικά σχολάζουσες και δημιουργικές δυνάμεις της χώρας. 

5 σχόλια:

chris vasiliadis είπε...

1. Έχουν γίνει δεκάδες δημοσιεύσεις με στοιχεία και πίνακες που αποδεικνύουν ότι το ελληνικό δημόσιο δεν ξεφεύγει από τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο. Γι΄αυτό έχουν γράψει και μεγάλες εφημερίδες όπως η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Τώρα γιατί ένα μπλογκ πρέπει να είναι βασιλικότερο του βασιλέως...


2. Όσο για τον...ΒΒ. Όπως έχετε γράψει και ΄σεις σε πρόσφατα άρθρα, πάει για «σαλαμοποίηση»

Ανώνυμος είπε...

χαιρετώ τη βαθυστόχαστη ανάλυση του συντρόφου citizen !! ατιμούλικο , μήπως είσαι κρυπτοκουβελικός και μιλάς κι εσύ για "ανάσες" , ή απλώς σου άρεσε η ατάκα του κρυφομπατσόκου Φώτη και τον αντιγράφεις ??

λοιπόν , αυτή τη φορά δεν θα πω τίποτε άλλο εγώ, διότι φυσικά θα τα πάρω στο κρανίο εν τη ρύμη του λόγου μου και έτσι θα έχετε μια ακόμη ευκαιρία να σβήσετε όσα σας κάνουν ρόμπες ....
θα αφήσω να μιλήσει το παρακάτω λινκ ενός μάλλον πιο ειδικού από εμένα κι από σας μικρά μου ...

http://youpayyourcrisis.blogspot.com/2011/07/blog-post_23.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+YouPayYourCrisis+%28You+Pay+Your+Crisis%29

Fabian είπε...

Κακά τα ψέμματα. Ο ΓΑΠ θα εκμεταλλευθεί την παράταση του χρόνου και όλες τις "ευκολίες" της νέασ δανειοδ'οτησης. Ήδη τις παρουσιάζει σαν αποτέλεσμα της δικής του σχεδιασμένης πολιτικής. Πολλοί θα τσιμπήσουν, αλλά το σωστό είναι αυτό που γράφεται στην ανάρτηση για το άλλοθι "Σαμαράς". Εφώ στα άλλοθι θα προσέθετα και τον Βενιζέλο.

Ρούμπος είπε...

Οι Ερωπαίοι ανέλαβαν το χρέος και μας αφήνουν να αναμετρηθούμε με το έλλειμα. Απαιτούν δηλαδή την πλήρη και αποτελεσματική εφαρμογή του Μεσοπροθέσμου και τον όσων θα προβλέπει το νέο μνημόνιο του φθινοπώρου. Καλό κουράγιο και ακόμα μια φορά θα αποδειχθεί ότι το βασικό πρόβλημα μας είναι πολιτικό.

Ανώνυμος είπε...

Έσπασε το μέτωπο αντιευρωπαϊστών και δραχμολάγνων. Δεν τους βγήκε η χρεοκοπία και έμειναν με τα CDS στα χέρια. Τώρα το ΓΑΠ θα μας κατσικωθεί γιά 4 χρόνια. Εκτός αν τον ρίξουν τα φοροραβασάκια. ααο ααμπένυ είναι ο μόνος που χαίρεται και όπως άλλωστε φαίνεται το τρώει όλο το φαγητό του.