“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

25 Ιουλίου 2011

Η βεγγέρα της Άννας

Η κ. Διαμαντοπούλου έχει πλήρη αίσθηση της ευαισθησίας της περιόδου αλλά και των καινών δαιμονίων που εισάγει η νομοθετική της πρόταση για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Γνωρίζει ότι οι πρυτάνεις δύσκολα θα συναινέσουν, πόσον μάλλον οι φοιτητές. Γνωρίζει η υπουργός Παιδείας ότι αρκεί μια ομάδα βουλευτών για να τινάξει στον αέρα την νομοθετική της πρωτοβουλία που κατά απαράδεκτο τρόπο εισάγει σε περιόδους θερινής ραστώνης. Για τούτο και εν όψει της συζήτησης που θα αρχίσει αύριο στην επιτροπή Μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής, έχει καλέσει απόψε σε δείπνο , στο σπίτι της στην Γλυφάδα, τους βουλευτές του Πασοκ που συμμετέχουν στον κοινοβουλευτικό τομέα εργασίας για την παιδεία. Με καλό ψάρι και εκλεκτό κρασί ίσως κάποιες αντιστάσεις καμφούν. Η Άννα έχει τον τρόπο της. Η επιτυχία του δείπνου σύντομα θα κριθεί, όπως και η πρόταση της κ. Διαμαντοπούλου που έχει εξαιρετικά σημεία, αλλά και θλιβερές επιλογές. Αλλά γι αυτά θα επανέλθουμε. 

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

για να δούμε , θα σβήσεις και το παρακάτω κειμενάκι σύντροφε citizen ??Αν το κάνεις , θα αποδείξεις ξεκάθαρα προς άπαντας τι μέρος του λόγου είσαι ...
----------------

Στο …σπίτι της (στη Γλυφάδα) συγκαλεί το ΚΤΕ Παιδείας η Διαμαντοπούλου!

Της Ουρανίας Γαλανού
http://www.dimokratianews.gr/

Πανικός -που δεν τον κρύβει- έχει καταλάβει την υπουργό Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, καθώς πυκνώνουν οι αντιδράσεις στο νέο νομοσχέδιό της για τα πανεπιστήμια. Και σε μια προσπάθεια να... σωθεί προχώρησε σε δύο κινήσεις. Η πρώτη ήταν να δώσει εντολή να υψωθούν νέα προστατευτικά κάγκελα έξω από το υπουργείο Παιδείας. Και η δεύτερη να συγκαλέσει... νύχτα και στο... σπίτι της τον ΚΤΕ Παιδείας του ΠΑΣΟΚ, για να συζητηθεί το επίμαχο νομοσχέδιο και να μπορέσει να ψηφιστεί άρον άρον από τη Βουλή.
Οι περίπου 30 βουλευτές που μετέχουν σε αυτόν τον Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας του κυβερνώντος κόμματος ειδοποιήθηκαν χθες ότι...
η συνεδρίαση δεν θα γίνει στη Βουλή, αλλά απόψε, στην κατοικία της κυρίας Διαμαντοπούλου, στην οδό Δημελά 15, στη Γλυφάδα. Επειδή μάλιστα διαπιστώθηκε απροθυμία προσέλευσης, οι βουλευτές ενημερώθηκαν ότι θα παρίστανται και οι συνεργάτες του κ. Παπανδρέου που έχουν επεξεργαστεί το νομοσχέδιο, τηρώντας «παρουσιολόγιο».
Με τη μεθόδευση αυτή η κυρία Διαμαντοπούλου επιχειρεί να μετριάσει τις (και εντός του ΠΑΣΟΚ) αντιδράσεις, που υπήρξαν πολύ έντονες στην προηγούμενη... κανονική συνεδρίαση του ΚΤΕ στη Βουλή. Το κλίμα που έχει δημιουργηθεί άλλωστε με τον Γ. Ραγκούση για τα ταξί, της δημιουργεί πρόσθετους φόβους ότι ο «ιός» της αναταραχής από τους βουλευτές μπορεί να αποδειχθεί μεταδοτικός και να έχει και η ίδια την τύχη του υπουργού Υποδομών. Γι' αυτό και επέλεξε την «ασφαλή» (και χαλαρή;) ατμόσφαιρα του σπιτιού της από τη θεσμική (και απρόβλεπτη) διαδικασία του Κοινοβουλίου.
Την ίδια ώρα οι επαπειλούμενες κινητοποιήσεις εναντίον του νομοσχεδίου οδηγούν στη μετατροπή του υπουργείου Παιδείας σε «φρούριο». Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι νέα κάγκελα τοποθετήθηκαν πάνω στα ήδη υπάρχοντα γύρω από το υπουργείο, αμέσως μετά την κατάθεση του επίμαχου νομοσχεδίου στη Βουλή. Το ύψος τους ξεπερνάει τα 4 μέτρα, ενώ, κατά τις ίδιες πληροφορίες, και μια κλούβα της Αστυνομίας παραμένει πολλές ώρες κατά τη διάρκεια της ημέρας «διακριτικά» στον προαύλιο χώρο του υπουργείου.

citizen είπε...

Όλα δεκτά. Το "σύντροφε" πάρτο πίσω ανώνυμε Νορβηγέ.

citizen είπε...

Επιπλέον η κ. Γαλανού αντιγράφει και δεν έχει πρωτογενή πληροφόρηση για τη συνάντηση στο σπίτι της κ. Διαμαντοπούλου.