“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

6 Ιουλίου 2011

Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού

Ο κ. Παπανδρέου αρέσκεται σε πολιτικούς μονολόγους που εκφέρει στο ασφαλές περιβάλλον του υπουργικού συμβουλίου. Η εμφανής πολιτική αδυναμία του να διαχειρισθεί τα μείζονα προβλήματα της χώρας εντείνεται από την εμφανή αγωνία να αντιμετωπίσει την χειμαρρώδη παρουσία του κ. Βενιζέλου. Ο πληθωρικός υπουργός των Οικονομικών πέραν της προσπάθειας να ανταποκριθεί στις ευθύνες του, συμπεριφέρεται και ενεργεί ως εν δυνάμει πρωθυπουργός. Ελπίζει να πιστωθεί μια σχετικά αποδεκτή ρύθμιση του χρέους και την έναρξη εφαρμογής ενός Εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης με επιλεγμένα στοιχεία κοινωνικής δικαιοσύνης. Το πολιτικό του μέλλον θα κριθεί πολύ σύντομα. Για τον κ. Βενιζέλο η περίοδος είναι  " η τα παίρνει όλα η τα χάνει όλα". 'Ετσι τουλάχιστον δείνει να πιστεύει. Και ο πρωθυπουργός? Μπορεί να τα χάσει όλα? Ναι, όλα εκτός απο τη σφραγίδα του Πασοκ. Κι αυτό, ο κ. Βενιζέλος δείχνει , για μία ακόμα φορά, να μην το αντιλαμβάνεται. Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ήρεμη Δύναμη είπε...

Αυστηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα γίνουν αποδεκτά στο εξής τα φαινόμενα βίας κατά πολιτικών, αλλά και οι απόπειρες να παρεμποδιστεί ο δημοκρατικός διάλογος απηύθυνε χθες ο Γιώργος Παπανδρέου. «Αυτό δεν είναι δημοκρατία, είναι βαρβαρότητα», τόνισε.

Εάν το μούτζωμα, το γιουχάισμα ή ακόμα και το γιαούρτωμα των πολιτικών, που έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για την κατάσταση που περνάμε, είναι "φαινόμενα βίας", τότε τι είναι το να ρίχνεις χημικά και να χτυπάς αθώους πολίτες.

Εάν το αποφασίζουμε και διατάζουμε και ο μόνιμος εκβιασμός της Κυβέρνησης που έχει ριμάξει τη ζωή μας, είναι "δημοκρατικός διάλογος", τότε τα πάντα έχουν χάσει το νόημά τους.

Αυτή η δήλωση του ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ ΜΕ ΤΟ ΑΓΓΕΛΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ όχι μόνο υποτιμά τη νοημοσύνη ενός ολόκληρου λαού, αλλά είναι άκρως απειλητική.

Αποδεικνύεται ότι γι' αυτό τον επέλεξαν. Είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία και είναι ικανότατος!!!

christof vasiliadis είπε...

Το ζήτημα είναι τι θα παραλάβει ο ΒΒ αν και όποτε γίνει Πρόεδρος.

Θα παραλάβει ΠΑΣΟΚ ή ΠΑΚ;

Ασφαλώς, το πιο πιθανό είναι να "καεί" οριστικά και αμετάκλητα.

Και αυτό γιατί ακόμη και αν τα ψιλοβολέψουμε στα οικονομικά, ο κόσμος θα έχει πτωχεύσει.

citizen είπε...

@chris vasiliadis. Έχεις δίκιο. Ο Βενιζέλος "φαίνεται να καίγεται". Το όλον Πασοκ έχει τελειώσει πολιτικά και κυρίως κοινωνικά και έχω την εκτίμηση ότι ο ΓΑΠ δεν θα το παραδώσει ότικι αν συμβεί. Θεωρώ ότι δεν είναι πιθανό να δούμε εκλογές για Πρόεδρο εκ νέου στο Πασοκ. Το ΠΑΚ νομίζω ότι έχει αποδράμει πολιτικά αρκετά χρόνια πρίν.