“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

16 Οκτωβρίου 2011

Κήνσορες και Αλαζόνες

Τρείς υπουργοί της κυβέρνησης του κ. Παπανδρέου, του Υπάρχου (κατά δήλωση του) κ. Βενιζέλου και του «τεθνεώτος»  Πασοκ, με κοινό τους άρθρο(εδω) αναλαμβάνουν κατ΄αποκοπή, να νουθετήσουν τους Έλληνες και να υποδείξουν το πολιτικά δέον γενέσθαι.
Η ιδιόμορφη κυβερνητική φράξια (Διαμαντοπούλου, Λοβέρδος, Ραγκούσης) είναι προφανές ότι, με το κοινότυπο κείμενο αυτονοήτων και λογικά αποδεκτών διαπιστώσεων της, αποπειράται να δρομολογήσει πολιτικές εξελίξεις. Στην υπόγεια μάχη για την «επομένη ημέρα» εγγράφουν υποθήκες και επί της ουσίας ομολογούν την ανεπάρκεια του κυβερνητικού σχήματος και την πολιτική ανικανότητα του κ. Παπανδρέου να διαχειρισθεί αποτελεσματικά την πολιτική και οικονομική κρίση. Την ίδια ανικανότητα προσάπτουν και στα υπόλοιπα μέλη του υπουργικού συμβουλίου.
Ζούμε ημέρες πολιτικής παραδοξότητας. Οι θύτες «υποκριτικά» ταυτίζονται με τα θύματα και αλαζονικά αυτοαναγορεύονται «εγγυητές και σωτήρες» , μιάς διαρκώς και κυνικά προαναγγελλόμενης καταστροφής. Καταστροφή για την οποία ελέγχεται και η δίχρονη κυβερνητική τους πολιτική.
 Η «ηθικίστικη» ομολογία και παραδοχή «Ευθύνες για αυτή την κατάσταση έχουμε όλοι!», στερείται πολιτικής γενναιότητας, εμφορείται από έλλειμα ηγετικής συνείδησης, θάρρους, ευθύνης και αποτελεί την άλλη όψη του νομίσματος της Παγκάλειου ρήσης, «μαζί τα φάγαμε».
Η «ουδετερότητα» του πολιτικού στίγματος του καιροσκοπικού πονήματος των τριών δελφίνων, η απουσία κοινωνικών αναφορών και ευκρινούς στρατηγικής, τους οδηγεί στο μήνυμα- πομφόλυγα «Πολιτική και Κοινωνική Συμφιλίωση».
Πολιτική συμφιλίωση με τι? Με την  «ικανότητα» σας, να μας σώζετε κάθε τρείς και λίγο από την χρεοκοπία? Με την συνειδητοποίηση της αδιέξοδης πολιτικής σας? Με το σχέδιο «βλέποντας και κάνοντας»?
Κοινωνική συμφιλίωση ποίων? Όλων ανεξαιρέτως? Των εντίμων με τα λαμόγια? Των ικανών με τους άχρηστους? Των χειμαζομένων και προσφερόντων με τους κομπραδόρους φοροκλέπτες?
Κοντολογής, είναι αβέβαιο και θολό αν οδηγητής της συγγραφής των τριών καμπαλέρος είναι η ματαιοδοξία τους, η πρωτοκαθεδρία Βενιζέλου ή η εικαζόμενη προσωρινή χείρα βοηθείας στον παραπαίοντα πρωθυπουργό.
Σε κάθε περίπτωση…¨θα΄ ρθουν πολλές ματαιότητες για να τις μοιραστούνε¨

4 σχόλια:

Ρούμπος είπε...

Το πολιτικό τσουνάμι θα τους παρασύρει όλους.Προπάντων τις κότες.

Ρούμπος είπε...

Το πολιτικό τσουνάμι θα τους παρασύρει όλους.Προπάντων τις κότες.

Poletti είπε...

"Ο συντεχνιασμός είναι ο αντίπαλος" λένε οι δύο ομού με τον Δήμαρχο.
Κι εγώ που νόμιζα ότι ο αντίπαλος είναι η κοινωνική ανισότητα, η ανεργία, η διεθνής δυσφήμηση της χώρας,η φορολόγηση των χαμηλών εισοδημάτων,η φοροδιαφυγή, η φτωχοποίηση των μεσαίων στρωμάτων κλπ, έχω κάνει μάλλον λάθος.
Κάτι θα ξέρουν η Άννα που έδινε εξάμηνη προθεσμία στον ΓΑΠ το 2007,ο Ανδρέας που έχει αναμορφώσει τα νοσοκομεία ώστε οι ασθενείς να κουβαλάνε τα υλικά από το σπίτι τους και ο Δήμαρχος που διέλυσε το κράτος με τον "Καλλικράτη"

Ήρεμη Δύναμη είπε...

Προς το παρόν το τσουνάμι έχει παρασύρει εμάς & τα παιδιά μας και προσπαθούμε να επιβιώσουμε χωρίς σανίδα σωτηρίας. Έλεος....