“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

17 Οκτωβρίου 2011

Πρώτα εγώ....οι άλλοι δεν υπάρχουν

Γράφει ο Οιωνοσκόπος.
 Οι ΛΟ.Ρ.ΔΙ (Λοβέρδος, Ραγκούσης, Διαμαντοπούλου) συνεπικουρούμενοι απο τον αστέρα του νεοφιλελεύθερου εκσυγχρονισμού κ. Μόσιαλο, επιχείρησαν την φυγή προς τα εμπρός. Οι κοινές διαπιστώσεις του για την υπάρχουσα κατάσταση, δεν υπήρξαν αρκετές για τους βοηθήσουν στην κατάθεση ενός κοινού πολιτικού πλαισίου.
 Προς το παρόν αρκούνται στην ανάδειξη της ανεπάρκειας του κ. Παπανδρέου (με εύσχημο είναι η αλήθεια τρόπο) και της πολιτικής "καθυστέρησης" των υπολοίπων μελών του υπουργικού συμβουλίου. Προφανώς τους ικανοποιεί η ευρεία δημοσιότητα και τα πρωτοσέλιδα που "μαγεύθηκαν" απο την πρωτοβουλία τους και τον γενικώτερο ντόρο που αυτή προκάλεσε. Αγοράζουν χρόνο και εμμέσως πλην σαφώς διατυμπανίζουν, ότι ο κ. Βενιζέλος δεν αποτελεί την μοναδική εκδοχή για την μεταπαπανδρεϊκή εποχή.
 Ίσως να είναι μια ταιριαστή πολιτική παρέα. Τώρα περπατούν αντάμα και παραπέμπουν τη φιλονικία για τον πρώτο ρόλο σε χρόνους ύστερους. Ωστόσο δεν διαφεύγει της προσοχής μας, ότι από την κυβερνητική τους θητεία προκύπτει αβίαστα η ευκολία με την οποία παρακάμπτουν τον ανθρώπινο παράγοντα.
 Στην πολιτική τους ο άνθρωπος περισσεύει, η κοινωνία απουσιάζει, ο ανθρώπινος πόρος προσφέρεται μόνο για υποταγή και βάσανον. Τα νούμερα να είναι καλά και οι λογαριασμοί να βγαίνουν. Όχι ότι δεν έχουν κι΄αυτά την αξία τους. Την έχουν, όπως και οι άνθρωποι. Για τούτο είναι που μας τρομάζουν οι προτροπές τους, γιατί  βάζουν το μέλλον τους πάνω απο το αύριο της κοινωνίας και των πολλών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: