“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

20 Οκτωβρίου 2011

Σκέφτεστε κάτι άλλο?

Οι Μέρκελ-Σαρκοζί  αποπειρώνται να δώσουν μιά λύση-έξοδο απο την χρηματοπιστωτική κρίση, που σαν σαράκι διαχέεται στην οικονομία της Ευρώπης και απειλεί την υπόσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Προφανώς σ΄αυτά τα πλαίσια θα προσφέρουν (αν το καταφέρουν) και τη λύση που αφορά την Ελλάδα. Ωστόσο η Ελλάδα εμφανίζεται απούσα, δίχως ιδέες και χωρίς σκέψεις. Κυβερνητικοί παράγοντες αφήνουν να εννοηθεί ότι συζητάμε τα πάντα, αλλά τίποτα συγκεκριμένα. Δεν γνωρίζει η κυβέρνηση το ελάχιστο, δεν γνωρίζει αν θα έχει απο Δευτέρας την δυνατότητα μιας χρονικής χαραμάδας που θα επιτρέψει στους Έλληνες να διατηρήσουν το δικαίωμα στην ελπίδα.
Η χθεσινή ογκώδης λαϊκή διαμαρτυρία μπορεί  να επηρεάσει τις πολιτικές εξελίξεις, αλλά είναι αδύνατον να καθορίσει, έστω κατ΄ελάχιστον τις αποφάσεις της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής. Αυτό θα μπορούσε να πετύχει μια στιβαρή, συγκροτημένη και πολιτικά επαρκής κυβέρνηση. Μιά κυβέρνηση με σχέδιο και ρεαλιστικές προτάσεις. Μιά κυβέρνηση που διαλέγεται ειλικρινά με τους Έλληνες, οργανώνει και κτήζει μαζί τους την αναζητούμενη μα μη ανευρισκόμενη συνεννόηση και συναίνεση.
Η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου και του "τεθνεώτος" Πασοκ δεν είναι η κυβέρνηση που απαιτούν οι περιστάσεις. Ο κ. Παπανδρέου επέλεξε να πολιτευθεί ως διευθυντής των κηπουρών του και ως γαλαντόμος κομματάρχης. Η προστασία του προσώπου του επικράτησε της προσπάθειας για την προστασία της χώρας.
Τον χρόνο που χρειάζεται η χώρα δεν δύναται να τον προσφέρει ούτε ο κ. Σαμαράς. Ο πρόεδρος της Ν.Δ.,τυλιγμένος στις αγκάλες του ανερμάτιστου εθνικισμού, της  "καθυστερημένης λαϊκής δεξιάς και της επικίνδυνης ματαιοδοξίας του να πρωθυπουργεύσει μιας χώρας ερειπίων, δεν συνιστά μια δόκιμη προοπτική.
Η αριστερά επέλεξε την επανακομμουνιστικοποίηση της και επενδύει στην καταστροφή ,τη μιζέρια, τη δυστυχία, ενώ οι μικρές φωτεινές εξαιρέσεις δεν διαθέτουν την απαραίτητη κυβερνητική στόφα και αρκούνται σε κινήσεις στοιχειώδους κοινοβουλευτικής καταγραφής.
 Οι πρίγκηπες της πολιτικής ζωής δεν προσφέρουν πλέον τις απαραίτητες διεξόδους και λύσεις και το περιεχόμενο των  συνομιλιών τους, κυκλοφορεί σε εκδοχές που θυμίζουν αποτελέσματα φοιτητικών εκλογών απο την αλήστου μνήμης ΕΦΕΕ.
Τι μένει λοιπόν? Εκλογές. Οι πολίτες να δώσουν τη λύση. Σκέφτεστε κάτι άλλο?

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

σε ποιον θα δωσουν την εντολή αδελφε?? μια βολτα στο Συνταγμα θα σε πείσει.....δεν επαρκουν και δεν ειναι ικανές πλέον οι υπάρχουσες δυνάμεις. Συγκυβερνητικό γρουμπουσκουλο δεν τραβαει ουτε απο δεξια.. ουτε απο αριστερα...συνεπώς μαυρη μαυριλα πλάκωσε.Εκτός αν εννοείς εφοδο στα χειμερινα ανάκτορα της χαριλαου τρικούπη (πρωην sic)και ανακατάλυψη του χώρου..........σε κανα δυο χρόνια