“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

17 Οκτωβρίου 2011

Τρία πουλάκια κάθονταν…

 Γράφει ο creedence

Εκείνο το αλήστου μνήμης δεν δικαιούστε δια να ομιλείτε, θα ταίριαζε γάντι στην υπόθεση των «τριών». Στηρίζοντας όλες τις επιλογές του πρωθυπουργού, ο ένας μάλιστα υπήρξε και εξ απορρήτων, είναι συνυπεύθυνοι για τα χάλια της χώρας. Οι ευθύνες των κυβερνώντων είναι εξ αδιαιρέτου.  Δεν είναι παρατηρητές, ούτε κριτές, αλλά υπόλογοι.
Όχι μόνο για την ασυνάρτητη κυβερνητική διετία αλλά και για το πριν. Διαφώνησαν άραγε για το λεφτά υπάρχουν? Για την υιοθέτηση προεκλογικά κάθε αιτήματος, ακόμα και των πιο παράλογων? Προφανώς αγωνίζονταν κατά του συντεχνιασμού όταν ο κ. Παπανδρέου δήλωνε ότι θα ακυρώσει τη συμφωνία για τον ΟΛΠ ή όταν έταζε στους αγρότες μεγαλύτερες ενισχύσεις από τα 500 εκατομμύρια της ΝΔ.
Αλλά ας αφήσουμε το παρελθόν. Να συμφωνήσουμε λοιπόν ότι ο συντεχνιασμός είναι ένα από τα προβλήματα της χώρας. Κυβέρνηση είναι ας τον αντιμετωπίσουν. Αλλά είναι ένα από τα προβλήματα.
Την ίδια στιγμή που τους πνίγει «ιερή αγανάκτηση» κατά των συντεχνιών (και αυτή a la carte, όχι όλων των συντεχνιών) και κουνούν το δάχτυλο στην κοινωνία, δεν έχουν το παραμικρό πρόβλημα για τις έκτακτες εισφορές, τη μείωση του αφορολόγητου που βάζει φόρο στα  700 €, την εξουθένωση των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων, την ανεργία, τη ανεξέλεγκτη φοροδιαφυγή, την αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων, το αδιέξοδο των νέων ανθρώπων που αναζητούν την τύχη τους στο εξωτερικό..
Όλα αυτά (και πολλά άλλα δεινά που σωρεύει η πολιτική της κυβέρνησης) τα θεωρούν φαίνεται παράπλευρες απώλειες. Στον κόσμο των  επαγγελματιών της πολιτικής, άλλωστε,  δεν μετρά ιδιαίτερα το σήμερα των πολιτών, αλλά το αύριο το δικό τους. Λένε ανερυθρίαστα ναι σε όλα. Όπως είπαν ναι σε όλες τις πριγκηπικές αυθαιρεσίες του κ. Παπανδρέου που μας οδήγησαν (μεταξύ άλλων ) στην σημερινή κατάσταση της ακυβερνησίας.
Όσο για το «δίλημμα» αν θα πάμε μπροστά ή πίσω, το θέμα είναι τι περιλαμβάνει το «μπροστά» όπως το αντιλαμβάνονται οι εν λόγω. Μέχρι τώρα πάντως, η συνταγή στην οποία ομνύουν, αφήνει πίσω της μόνο θύματα. Την πλειοψηφία των πολιτών, αλλά και την οικονομία της  χώρας.


3 σχόλια:

delinquents είπε...

Δεν δικαιούται δια να ομιλεί ο Λοβέρδος που είναι ο μόνος που άρχισε να βάζει σε σειρά το χάος του ΕΣΥ; Ούτε η Διαμαντοπούλου που επιτέλους έβαλε ένα μικρό δαχτυλάκι εκεί που πρέπει στους πανεπιστημιακούς; Ούτε ο Ραγκούσης με μία επιτυχή εκ βάθρων διοικητική μεταρύθμιση;

Δεν νομίζω Τάκη, ίσα ίσα τέτοιες φωνές θέλουμε να ακούμε.

Αν αυτόι είναι εκσυγχρονιστές, εγώ είμαι ο Αβραάμ Λίνκολν είπε...

@ delinquents

Πολύ τηλεόραση βλέπεις φίλε μου, να το προσέξεις. Μια βόλτα σε δημόσιο νοσοκομείο και σε κάποιο Δήμο θα σε κάνει πιο σοφό.
Δεν ξέρω ποιοι είστε εσείς (αναφέρομαι στον πληθυντικό)που θέλετε να ακουτε τέτοιες φωνές, δικαίωμά σας. Να μαζευτείτε και να κατέβετε στις εκλογές με τους Λοβέρδους και τους Ραγκούσηδες να δοκιμάσετε την τύχη σας.
Εγώ πάντως είμαι υπέρ των δικαιωμάτων των μειοψηφιών (ΓΑΠ και λοιπών του τεθνεώτος ΠΑΣΟΚ που λέει και ο citizen).
Έχετε δικαίωμα να αλληλοθαυμάζεστε, αρκεί να μην κυβερνάτε μπας και μείνει τίποτα όρθιο στη χώρα.

Lantousi είπε...

delinquents

δίκαιος μου φαίνεσαι
και με ...καρύδια