“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

25 Οκτωβρίου 2011

Πρωτοβουλία Φλωρίδη

«Κοινωνικός Σύνδεσμος» είναι το όνομα της πολιτικής πρωτοβουλίας προσωπικοτήτων, μεταξύ των οποίων ο πρώην υπουργός του   Γιώργος Φλωρίδης, ο συγγραφέας Απόστολος Δοξιάδης, οι οικονομολόγοι Γιάννης Στουρνάρας και Αρίστος Δοξιάδης κ.α., που παρουσίασαν την Τρίτη το μεσημέρι την ιδρυτική της διακήρυξη.
Κεντρική επιδίωξη, όπως εξήγησαν οι ομιλητές στην παρουσίαση, είναι να απαντήσουν όλες οι πολιτικές , κοινωνικές και πνευματικές δυνάμεις της χώρας στο Εθνικό Δίλημμα: «Εμμονή στο αποδεδειγμένα αποτυχημένο παλιό μοντέλο, ή προχωράμε μπροστά τη χώρα στην Ευρώπη;»
Όπως μεταξύ άλλων ανέφερε κατά την παρέμβασή του ο Γιώργος Φλωρίδης, το απερχόμενο πολιτικό σύστημα θα πρέπει αμέσως να στηρίξει κυβέρνηση ευρείας πλειοψηφίας στη Βουλή για να διαχειριστεί την σημερινή κρίση και μεσοπρόθεσμα να προχωρήσει η αναγκαία αναδιάρθρωσή του, με εμβάνθυση της δημοκρατίας σε όλα τα επίπεδα.
Ο κ. Φλωρίδης κατέστησε σαφές ότι δεν είναι ηγέτης της νέας Κίνησης, ενώ αναφέρθηκε στην παραίτησή του από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ (στις 16 Ιουνίου) και την παράδοση της έδρας του, «αναλαμβάνοντας -όπως είπε- εμπράκτως το μερίδιο που μου αναλογεί για την ευθύνη του πολιτικού συστήματος στην κατάσταση που έχει περιέλθει η χώρα».
«Ο Κοινωνικός Σύνδεσμος δεν φιλοδοξεί να γίνει κόμμα», τόνισε με τη σειρά του ο συγγραφέας Απόστολος Δοξιάδης, «αλλά να συμβάλει ώστε να συναντηθούν οι πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις που έχουν κοινό όραμα για την Ελλάδα, μέσα στο ευρώ , ως σύγχρονο και δημιουργικό κράτος», και εξήγησε ότι η πρωτοβουλία ανελήφθη τώρα, γιατί η χώρα διέρχεται βαθιά οικονομική, κοινωνική, πολιτιστική και πολιτική κρίση.
Στη διακήρυξη της Κίνησης Πολιτών «Κοινωνικός Σύνδεσμος» αναφέρεται ότι «κύριος στόχος είναι να προωθήσει την πληροφόρηση, το διάλογο και τη δράση, ώστε να ενεργοποιηθεί η κοινωνία των πολιτών», με πρώτη προτεραιότητα, για την επόμενη περίοδο, τη συγκρότηση μιας κυβέρνησης, η οποία «θα έχει σκοπό να συμβάλει στην ανάταξη της χώρας, με εθνικό στόχο να μετέχει ενεργά στον πυρήνα της ΕΕ και στη ζώνη του ευρώ, με απαραίτητη δημοσιονομική πειθαρχία, πήγη νέου πλούτου όχι το κράτος, αλλά την παραγωγική οικονομία, με ανοικτά σχολεία και πανεπιστήμια, με την ανάδειξη, σ΄αυτήν την προσπάθεια, των αρίστων και όχι των κομματικών ημετέρων».

3 σχόλια:

Βλεφαρίδας είπε...

εγώ δεν πιστεύω αυτά που διαδίδει το Μαξίμου οτι έτρεξε να εξαγγείλει κίνηση για να τον συμπεριλάβει ο Ράινχεμπαχ στην κυβέρνηση που θα φτιάξει στην μετά ΓΑΠ εποχή. Ο Γιώργος είναι και παραμένει αριστερός

τρουπίτης είπε...

σας πείραξε βλέπω βρε κατακάΘια του Βαθέος ΠΑΣΟΚ, και υποτακτικούς του ΔΟΛ που είδατε ένα άλλο συγκρότημα να στήνει ένα σύγχρονο πολιτικό σχηματισμό.

arkas είπε...

Διαβάζοντας κανείς την ιδρυτική
διακήρυξη του κοινωνικού συνδέσμου
διαπιστώνει, οτι έχει να κάνει μ ένα κείμενο που είναι γεμάτο αλήθειες.
Αγγίζει τα προβλήματα ρεαλιστικά
και δείχνει και τον δρόμο για την έξοδο από την εντατική.Όμως εκσυχρονισμός του κράτους και κοινωνίας,σε όλα τα επίπεδα πρέπει να βαδίζει παράλληλα
με κοινωνική δικαιοσύνη,προστασία
των αδυνάτων,δίκαιη κατανομή των βαρών και δίκαιη κατανομή του παραγόμενου πλούτου.Πρέπει όμως
να συζητηθούν όλα αυτά,χωρίς να χάνεται χρόνος , να ανοίξει ο σύνδεσμος σε όλους όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν σ αυτό τον διάλογο
να ανοίξει τις πόρτες σε όλη την ελληνική κοινωνία. Να δημιουργηθούν συνενοήσεις και συναινέσεις, ισχυρός κοινωνικός ιστός για πάρει εμπρός η ατμομηχανή. Και αν θα βγεί σε κόμμα η οχι, νομίζω οτι πρέπει νάναι το τελευταίο που πρέπει να
απασχολεί, αν καταφέρει να φέρει το νέο ,την ελπίδα και την προοπτική στην κοινωνία, θάχει πετύχει. Τα υπόλοιπα θα πάρουν τον δρόμο τους από μόνα τους.