“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

24 Οκτωβρίου 2011

Νέος θρίαμβος....θα μας πλακώσει

Να είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε τον ηγεμόνα. Πάλι θα μας σώσει από την χρεοκοπία. Για μιά ακόμα φορά στρίμωξε τους Ευρωπαίους ηγέτες και τους έθεσε προ των ευθυνών τους. Η Μέρκελ αισθάνεται χάλια και ο Σαρκοζί ακόμα χειρότερα. Διαβάστε τις δηλώσεις του κ. Παπανδρέου (εδώ) απο τις Βρυξέλλες. Το επικοινωνιακό παιχνίδι άρχισε. Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε με δηλώσεις που αναφέρονται σε μια αλήθεια και δύο ψέμματα. Το φόντο είναι, όπως πάντα, ψυχοπονιάρικο και εθνικοπατριωτικό.
 Η αλήθεια είναι ότι η κρίση είναι πλέον ευρωπαϊκή και η επίκληση της απο τον κ. Παπανδρέου είναι ορθή επι της ουσίας αλλά και άποψη πολιτικής τακτικής, μιάς και η Ελλάδα μετακινείται-έστω και λίγο- από το κέντρο του κάδρου. Πέραν τούτων, η βασική στόχευση του προέδρου του Πασοκ είναι να εμφανισθεί ότι:
Α) συμμετέχει στην διαμόρφωση των αποφάσεων του Γαλλογερμανικού άξονα για την Ελλάδα και την Ευρώπη και
Β) η αναμενόμενη αναδιάρθρωση του Ελληνικού χρέους, το κούρεμα, η χρεοκοπία (ο πρωθυπουργός χρησιμοποιεί την λέξη "ελάφρυνση του βάρους"), είναι εξέλιξη που την επιλέξαμε και την επιβάλλαμε στους Ευρωπαίους εταίρους μας και στο "ληστρικό" τραπεζιτικό τομέα. Δύο εμφανή ψέμματα που χρησιμοποιούνται για την εκ νέου "ηρωοποίηση" του κ. Παπανδρέου και τον αποπροσανατολισμό των Ελλήνων πολιτών  απο τα δεινά που έχει επιφέρει η διαχειριστική ανεπάρκεια και το έλλειμα σχεδιασμένης πολιτικής της κυβέρνησης του.
Κάθε τρείς μήνες βιώνουμε ένα θρίαμβο. Ας ετοιμαστούμε για ένα ακόμα.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αρνουμαι να ζήσω σε μια χώρα που τολμα και εκφράζει αποψη και διαμορφώνει συνειδήσεις ένας ΚΟΥΡΗΣ...και επιστροφές στη δραχμή και αλλες μακακίες.Καιενω το αυγο εκκολάπτεται εμεις χαμπάρι???

Σίμος είπε...

Τους Κουρήδες και όλο το λα¨κίστικο κίνημα το εξέθρεψε το βαθύ Πασοκ του Ανδρέα και του Παναγιωτακόπουλου. Δηλαδή όλοι οι supporters του ΓΑΠ.

Ανώνυμος είπε...

ΦΛΩΡΙΔΗΣ ΚΑΙ ΚΛΠ ΤΙ ΓΝΩΜΗ ΕΧΕΤΕ?

Ανώνυμος είπε...

καλή κίνηση αλλα λιγο αγχωμένη και πολύ σαλάτα αδερφέ μου. Λίγο απ΄όλα και μηδέν εις το πηλίκον. Να σώσει και αυτός την πατρίδα με το Δοξιάδη και τον Γενικό Γραμματέα του Ακη

Βλεφαρίδας είπε...

εγώ δεν πιστεύω αυτά που διαδίδει το Μαξίμου οτι έτρεξε να εξαγγείλει κίνηση για να τον συμπεριλάβει ο Ράινχεμπαχ στην κυβέρνηση που θα φτιάξει στην μετά ΓΑΠ εποχή. Ο Γιώργος είναι και παραμένει αριστερός