“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

31 Οκτωβρίου 2011

Έκτακοι καιροί

Γράφει ο Στέφανος Μανίκας.
Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 26ης Οκτωβρίου, η άνευ προηγουμένου σκληρότητα μέτρων που απαιτεί η πλήρης εφαρμογή της σε συνδυασμό με την κυβερνητική αναποτελεσματικότητα, δοκιμάζει την αντοχή της πλειοψηφίας των Ελλήνων, εξαντλεί την ανοχή τους σε επιβεβλημένες αλλαγές και ευνοούν ατομικές και συλλογικές συμπεριφορές που επιβάλλουν η απελπισία, η δίκαιη αγανάκτηση και η ανεξέλεγκτη οργή.
Η απαραίτητη καταδίκη των ακραίων εκδηλώσεων δεν επιβάλλει την εξάλειψη τους και ο «προ των πυλών νέος διχασμός» δεν αποτρέπεται με ηθικολογίες και ευπρεπισμούς. Απαιτούνται γενναίες πολιτικές πρωτοβουλίες, πράξεις υψηλού συμβολισμού, ενέργειες που αναδεικνύουν τις δημιουργικές και θετικές πλευρές των πολιτών.
Προπάντων χρειάζεται κυβέρνηση με πολιτική νομιμοποίηση, σχέδιο και αποτελεσματική ηγετική ομάδα. Η εμμονή του κ. Παπανδρέου στην  ορθότητα και την μοναδικότητα της πολιτικής του, η αλαζονική απαίτηση του να υποταχθούν άπαντες στις αλυσιτελείς πολιτικές της ηγετικής του ομάδας ισοδυναμεί με εθνική καταστροφή.
Στην ίδια κατεύθυνση συμβάλλει ο αυτιστικός εθνικιστής κ. Σαμαράς με την αβάσταχτη ελαφρότητα των πολιτικών του προτάσεων.
Τα ελάχιστα εναπομείναντα πεδία συνεννόησης οφείλουν να καταναλωθούν προς όφελος της σωτηρίας της χώρας, προς όφελος των ανθρώπων της. Οι στιγμές είναι οριακές, τα περιθώρια ελάχιστα, οι καταστάσεις έκτακτες. Έκτακτες οφείλουν να είναι και οι πολιτικές απαντήσεις. 

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εντάξει,εντάξει,συμφωνούμε.Παρακάτω.. στο δια ταύτα.Ποια πρέπει και σε ποιά κατευθυνση κινείται η συνισταμένη της αλλης μέρας.εδω δεν υπάρχει minimum συννενόησης απο τις υφιστάμενες δυνάμεις που θα αποτελέσουν το πολυπόθετο πλειοψηφικό ρεύμα..και το κακό είναι οτι δεν είμαστε σίγουροι και με τον εαυτό μας...

Ανώνυμος είπε...

Εκλογές η κυβέρνηση συνεργασίας? Ιδού το δίλημμα.
Η γνώμη μου είναι κυβέρνηση Εθνικής σωτηρίας και βέββαια χωρίς τον ΓΑΠ πρψθυπουργό.

Only Left είπε...

Η Αριστερά δεν υπάρχει για τον Μανίκα. Μόνο Πασοκ και ΝΔ. Εκτος αν νομίζει οτι το Πασοκ είναι η πάσα Αριστερά.

Ανώνυμος είπε...

Πασοκορουραίοι στα λαγούμια σας και γρήγορα.

Σίμος είπε...

...Η απαραίτητη καταδίκη των ακραίων εκδηλώσεων δεν επιβάλλει την εξάλειψη τους και ο «προ των πυλών νέος διχασμός» δεν αποτρέπεται με ηθικολογίες και ευπρεπισμούς...
Συμφωνούμε. Γι αυτό να φύγει ο ΓΑΠ και οι κηπουροί.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε των 5:30 μην αντιγράφεις τις ατάκες μου παρακαλώ !!
(χαίρομαι βεβαίως τα μάλα που τις αποδέχεσαι και τις αναπαράγεις !!)

όσο για τον αρούρη Μανίκα , θα επανέλθω αργότερα .. προς το παρόν θα περιοριστώ στην αυτονόητη και κοινότυπη διατύπωση..

Είναι δυνατόν σήμερα , στοιχειωδώς εχέφρων άνθρωπος , να περιμένει λύση των προβλημάτων της χώρας από πασόκους ή Νεοδημοκράτες?? (τολμώ να πω κι από την υπάρχουσα Αριστερά ?? )

Είναι φανερό πως πρέπει να τελειώνουμε με όλους αυτους τους κακόφωνους μπαγλαμάδες της κυνοβουλευτικής ολιγαρχίας... Τι θα πράξωμεν ?? όχι μικρά μου τρωκτικά , δεν είμαι φασίστας , λάγνος θιασώτης της χούντας κ.λπ.

ας αποφασίσει με εθνοσυνέλευση ο λαός το νέο σύνταγμα και την διακυβέρνησή του ... αφού πρώτα τελειώσουμε με τα σημερινά θλιβερά απομεινάρια του μεταπολιτευτικού ζόμπι ... κι αφού φυσικά και πρωτίστως κρεμάσουμε τους πασόκους στο σύνταγμα , με ειδική πρόβλεψη συρματόσχοινου για τους χοντρούς...

αυτά και φιλάκια αγαπημένα μου τρωκτικά .. Θα τα ξαναπούμε εν ευθέτω χρόνω ..

Ανώνυμος είπε...

Μη απειλείν ουδενί. Γυναικώδες γαρ.
Χίλων ο Λακεδαιμόνιος, 6ος π.Χ. αιών, Εκ των 7 σοφών της Αρχ. Ελλάδας

Ανώνυμος είπε...

Αι μεν βρονταί τους παίδας, αι δε απειλαί τους άφρονας καταπλήττουσι.
Σωκράτης, 469-399 π.Χ.

spiben είπε...

+1 στον κο Μανίκα

... την γκαντεμιά μου, στην δικιά μου ζωή βρήκε να κυβερνήσει ο μεγαλύτερος εθνικός μειοδότης που πέρασε από την ιστορία της Ελλάδας???

Exantas είπε...

Θα επαναλάβουμε πρόταση άλλου συντάκτη...Αν αντί του "ανώνυμος" χρησιμοποιούσατε κάποιο nickname θα μπορούσαμε να συννενοηθούμε καλύτερα, ή όταν κάποτε ανταμώσουμε να έχουμε ένα όνομα για να θυμόμαστε τις καλές ή θλιβερές στιγμές, ιδέες, προτάσεις, παρεμβάσεις του καθενός.

Με θαλασσινούς χαιρετισμούς