“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

31 Οκτωβρίου 2011

Νόθα Δημοκρατία

Να πουν οι πολίτες το «μεγάλο ναι ή το μεγάλο όχι» στη νέα δανειακή σύμβαση, ζήτησε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, προαναγγέλλοντας δημοψήφισμα για τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου και για τα μέτρα που θα τη συνοδεύουν. «Έχουμε εμπιστοσύνη στους πολίτες», η εντολή τους θα μας δεσμεύσει όλους, πρόσθεσε και συμπλήρωσε: «Λέμε "όχι" στις εθνικές εκλογές τώρα γιατί θα ήταν υπεκφυγή και θα οδηγούσε σε διχόνοιες.
Παράλληλα, ο πρωθυπουργός θα ζήτησει την Τρίτη να κινηθεί η διαδικασία για ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, εν όψει των επόμενων αλλαγών, λέγοντας ότι «περισσότερο από ποτέ, είναι αναγκαία και η έκφραση της εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση».
Ο κ. Παπανδρέου εκβιάζει με τον πλέον κυνικό τρόπο τους Έλληνες και την κοινοβουλευτική του ομάδα. Με το δημοψήφισμα επιχειρεί την νομιμοποίηση της πολιτικής του με νόθο και αντιδημοκρατικό τρόπο. Προκειμένου να διατηρηθεί στην εξουσία θα μετέλθει οιουδήποτε μέσου και μέτρου. Το κόστος για την δημοκρατία και τους πολίτες τον αφήνει παγερά αδιάφορο. Με ανέξοδους πειραματισμούς διεκδικεί την παραμονή του στην εξουσία και ευελπιστεί να αλλάξει την πολιτική ατζέντα.
Ο κ. Παπανδρέου πετάει το γάντι στούς βουλευτές του. Αν δεν συμφωνείτε ρίξτε με. Χρησιμοποιεί και τον κ. Βενιζέλο και τα επιχειρηματά του. Ο υπουργός Οικονομικών σε ρόλο ναυαγοσώστη, εκτός αν έχει αποφασίσει να επιμείνει στην πρόταση του για ψήφιση της συμφωνίας των Βρυξελλών με την ενισχυμένη πλειοψηφία των 180 βουλευτών. Πράγμα το οποίο φαντάζει χλωμό.
Δυστυχώς για τον πρωθυπουργό και τους Ηρακλειδείς του, ο πολιτικός τους χρόνος μετράει αντίστροφα. Ότι και να σκαρφιστούν, ας προετοιμάσουν την αναχώρηση τους, προκειμένου να αποφύγουν την εκκωφαντική κατάρρευση τους.
ΥΓ. Πιό πολύ απ΄όλους σκέφτομαι την κ. Βάσω Παπανδρέου. Γιατρέ μου έχω κάτι? 

2 σχόλια:

delinquents είπε...

Πριν από λίγο ο Μητσοτάκης στον Παπαχελά είπε κάτι πολύ σωστό. Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας με όσους θέλουν να συμμετάσχουν.

Πως ξεκινάει λοιπόν αυτή διαδικασία ξέρει κανείς;

Ανώνυμος είπε...

ο αρχιδωσίλογος πράγματι έριξε το γάντι στην κοινοβουλευτική του ομάδα . Από τη στάση των βουλευτών του τώρα θα κριθεί ποιοι θα γλυτώσουν , έστω και την ύστατη στιγμή , τη μοίρα που επιφυλάσσει σε προδότες , χαμένα κορμιά και προσκυνημένους η ιστορία... ο αρχιδωσίλογος είναι βέβαια πολύ πιθανόν να έχει τη μοίρα του άλλοτε κολλητού του μπαμπά του Τσαουσέσκου...ή εκείνη του Καντάφι ... παράλληλοι σοσιαληστρικοί βίοι ...