“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

25 Οκτωβρίου 2011

Τι είναι η χώρα?

Η ανάγνωση του κειμένου, (εδώ), που συνυπογράφουν οι κ.κ. Απ. Δοξιάδης, Αρ. Δοξιάδης, Γ. Στουρνάρας, Γ. Φλωρίδης και άλλοι, είναι ένα κείμενο με ενδιαφέρουσες απόψεις, καθόλου πρωτότυπες που προσπαθούν να συγκεράσουν τον Φρίντμαν με τον Κέϋνς. Σημαντικό είναι ότι στο μίγμα η "δόση" Φρίντμαν υπερτερεί και βαραίνει την ισορροπία τόσο μονόπλευρα που προξενεί απορία για το αν πρόκειται περί προχειρότητας, λάθους, παραδρομής η συνειδητής επιλογής. Είναι η δόση που σκοτώνει τον ασθενή αλλά αντιμετωπίζει αποτελεσματικά την αρρώστεια.
Οι κρίσιμες στιγμές απαιτούν υπερβάσεις, πολιτική γενναιότητα, πράξεις υψηλού συμβολισμού. Ναι,η προτεραιότητα είναι να σωθεί η χώρα. Σύμφωνοι. Αλλά η χώρα τι άλλο μπορεί να είναι, αν δεν είναι οι ανθρωποί της?

8 σχόλια:

Ρούμπος2011 είπε...

Ήρθε η ώρα του κυνικού εκσυγχρονισμού

july είπε...

εγώ μάλλον για βλαχομπαροκ εκσυχρονισμό τον βλέπω

Ανώνυμος είπε...

Πάντως ο Φλωρίδης είναι αχάριστος. τόσα χρωστάει στον Τσουκάτο που τον πήρε απο το χέρι και τον κατέβασε απο το Κιλκίς στην ΑΘΉΝΑ και να μην τον έχει στα ιδρυτικά μέλη του ΟΜΊΛΟΥ! Ντροπή

Fabian είπε...

Βιάζεται ο Φλωρίδης να γίνει αρχηγός κόμματος και γοητεύεται απο τις κολακείες αστών διανοούμενων που συμμετεχουν παντού. Στη ΔΡΑΣΗ του Μάνου,ΙΟΒΕ, ΕΛΛΙΑΜΕΠ.Για τους πολίτες ρε γαμώτο.

sverkos είπε...

ερώτηση πρός τον Γιώργο Φλωρίδη που έχει ως σύνθημα"το καθαρό πρόσωπο" αληθευουν αυτά που διηγούνται απόψε στα στέκια για τον Δοξιάδη; Εμείς ερώτημα κάνουμε και περιμένουμε απάντηση απο το "καθαρό πρόσωπο":


Τον Ιανουάριο του 1992, με κυβέρνηση της Ν.Δ. ο τότε σύμβουλος κινηματογραφίας του ΥΠΠΟ, Απόστολος Δοξιάδης,(δηλαδή διορισμένος απο την κυβέρνηση Μητσοτάκη) ζητάει την εξαίρεση της ταινίας της Φρίντα Λιάπα από τα κρατικά βραβεία, καταγγέλλοντας ότι, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, δήθεν κακοποιήθηκε ένα ανήλικο παιδί για τις ανάγκες μιας σκηνής. Ένα τρομερό σκάνδαλο ξεσπαει. Η Φρίντα αντικρούει τις άθλιες συκοφαντίες και καταγγέλλει τον σύμβουλο του ΥΠΠΟ για αναβίωση της λογοκρισίας. Η Μελίνα Μερκούρη, ο Θόδωρος Αγγελόπουλος, ο Ζιλ Ντασέν, ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Νίκος Κούνδουρος και άλλοι τάσσονται με το μέρος της. Ο εισαγγελέας ασκεί αυτεπάγγελτη δίωξη, και η Φρίντα, η μητέρα του παιδιού και οι παραγωγοί της ταινίας καλούνται στην ανακρίτρια.
Το Φεβρουάριο του 1992 ο Θόδωρος Αγγελόπουλος, με δήλωσή του στην Ημερήσιο Τύπο ζητάει την παραίτηση του Απόστολου Δοξιάδη, μετά από αυτά τα τραγικά γεγονότα.
Τέλη Οκτωβρίου του 1992, η Φρίντα Λιάπα μπαίνει στο νοσοκομείο, σε κακή σωματική κατάσταση. Οι εξετάσεις αποκαλύπτουν έναν ευμεγέθη όγκο στον εγκέφαλο. Το Νοέμβριο, υποβάλλεται σε επέμβαση στη Νέα Υόρκη, και η βιοψία δείχνει ότι ο όγκος είναι κακοήθης.
Αρχές 1993: «Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθήνας, με απαλλακτικό βούλευμα (το 2826/93), αποφαίνεται, μετά την εξέταση του ανακριτικού υλικού, ότι δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί κατηγορία κατά της Φρίντας Λιάππα, της μητέρας του παιδιού και των παραγωγών της ταινίας για κακοποίηση ανηλίκου.
Τέλη του 1993, η υγεία της Φρίντα Λιάπα αρχίζει να επιδεινώνεται και σύντομα καταλήγει.

Γιώργο επειδή σε εκτιμούμε ελπίζουμε να είναι συκοφαντίες όλα αυτά

παλιάτσος είπε...

οπα ααα

η νέα παρέα πιάστηκε απο το sverko

προβλέπετε σιγουρη και σταθερή πορεία

Ο Γιώργος έδεσε το γάιδαρο στο... μαρούλι(Δοξιάδη)

Σίμος είπε...

Η θέση του Φλωρίδη για Εθνική συνεννόηση είναι σωστή. Περίεργη είναι η ιδεολογική και πολιτική του μετατόπιση και η διαγραφή του σκανδιναυϊκού μοντέλου ,χάριν της υπεράσπισης του οποίου και είχε διαγραφεί σπο την Κ.Ο. του Πασοκ. Στα αξιοσημείωτα και η απουσία διανοητών της Αριστεράς, της κεντροαριστεράς και της σοσιαλδημοκρατίας. Μάλλον πρόκειταο για παρορμητική κίνηση. Ας μην βιαστούμε να την καταδικάσουμε, όσο και αν το επιτρέπει η σύνθεση του Κοινωνικού συνδέσμου.

arkas είπε...

Συμφωνώ με Σίμο, στα ποιό πολλά, πρέπει όμως να δοθεί χρόνος, υπάρχει μεγάλη πίεση,λόγω του γενικού κλίματος, οπότε είναι εύκολο να γίνουν λάθη.Σημασία όμως έχει, κάτι να ξεκινήσει. Με τελικό σκοπό την Ελλάδα που είχαμε ονειρευτεί.Όσο το δυνατόν ποιό γρήγορα να εξαφανιστούν εικόνες που βλέπουμε τελευταία ,
συνάνθρωποί μας να συτίζονται από
κάδους σκουπιδιών και να κοιμούνται στα πεζοδρόμια.Η τελευταία παρατήρηση αφορά αυτούς που δεν περπατούν στις γειτονιές της Αθήνας έχουν μυωπία και συτίζονται σε ακριβά ρεστοράν.
Πολιτισμός λοιπόν η βαρβαρότητα;