“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

1 Οκτωβρίου 2011

Wellcome to Hell.

Η αχρηστία της κυβέρνησης και του "τεθνεώτος Πασοκ" καταδικάζει την χώρα σε μια βασανιστική καθοδική πορεία. Το πλεονέκτημα του κ. Παπανδρέου είναι η πολιτική του απίθανου κ. Σαμαρά και της εκτός τόπου και χρόνου Αριστεράς. Η πιθανότητα Εθνικής κατάρρευσης σε συνδυασμό με την ανεπάρκεια του πολιτικού συστήματος  διαμορφώνει το σκηνικό του πολιτικού αδιεξόδου, που με την σειρά του τροφοδοτεί σκέψεις για πρόωρες εκλογές και κυρίως για την ανάγκη Εθνικής συνεννόησης με την συγκρότηση κυβερνητικού σχήματος εκτάκτου ανάγκης και Εθνικής επιβίωσης. Αυτή η ιδέα κερδίζει συνεχώς κοινωνικό έδαφος, έχει νομιμοποιηθεί και στις αναζητήσεις και τις προτάσεις των μεγάλων κομμάτων ( κατά κύριο λόγο) και αποτελεί αντικείμενο συζήτησης των ορθολογικών και ψυχραίμων πολιτών που υιοθετούν την λογική έναντι του συναισθήματος και την πραγματικότητα απέναντι στις κάθε είδους αυταπάτες και ιδεολογήματα.
Μια τέτοια εξέλιξη απαιτεί οι πρίγκηπες της πολιτικής μας ζωής να περάσουν σε δεύτερο πλάνο. Για τούτο και συναντάει την αντίδραση τους μέσα απο "άκαμπτες" πολιτικές θέσεις και δήθεν αγεφύρωτες πολιτικές διαφορές.
 Επιπλέον αξίζει να τονισθεί οτι οι σχολάζουσες κοινωνικές δυναμεις καθυστερούν "προκλητικά" να αναλάβουν η να ευνοήσουν πρωτοβουλίες που θα ενισχύουν πολιτικές επιβίωσης της πατρίδας, πέραν των ματαιδοξιών των προσωπικών στοχεύσεων.
Το πραγματικό "πολιτικό κενό" επιχειρούν να καλύψουν εκπρόσωποι του μεγάλου κεφαλαίου, των μίντια και του εκδοτικού κατεστημένου, με την προώθηση  "πολιτικών συνεννοήσεων" που θα διασφαλίζουν την συνέχεια της ηγεμονίας τους στο νέο οικονομικό, παραγωγικό και πολιτικό κύκλο. 
Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις  αβαντάρουν σχέδιο μιας "νόθας" συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων μέσα απο συνταγές και ρυθμίσεις που θα δεσμεύουν την επομένη ημέρα.
Η συνέντευξη του κ. Σαμαρά στο ΒΗΜΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ δηλώνει την πολιτική των ίσων αποστάσεων, η δε φημολογούμενη συμμετοχή του πρωτότοκου υιού του κ.Ψυχάρη ως επικεφαλή του διπλωματικού γραφείου (και πιθανά υποψηφίου βουλευτή Επικρατείας) του προέδρου της Ν.Δ., κτίζει γέφυρες για τις εξελίξεις που αναμένονται μετά την ψήφιση των κρισίμων νομοσχεδίων και του προϋπολογισμού του 2012.
Ταυτόχρονα το συγκρότημα του κ. Αλαφούζου φλερτάρει έντονα με την ιδέα των αμιγώς τεχνοκρατικών κυβερνητικών σχημάτων και "ουδετέρων" εκσυγχρονιστικών και μεταρρυθμιστικών εκδοχών που προκρίνουν την οικονομία έναντι της πολιτικής και της κοινωνίας.
Τελικά είναι αλήθεια ότι μπαίνουμε σε ένα κολασμένο δίμηνο.
Οι διαβόλοι είναι παντού. Αναζητούνται άγγελοι. 

3 σχόλια:

arkas είπε...

Τελικά είναι αλήθεια ότι μπαίνουμε σε ένα κολασμένο δίμηνο.
Οι διαβόλοι είναι παντού. Αναζητούνται άγγελοι.Και οι μέν και οι δέ, έχουν ανθρώπινο πρόσωπο,τους διαβόλους τους ξέρουμε,τους αγγέλους όχι, η κρύβονται η δεν υπάρχουν, όμως ο καιρός γαρ εγγύς, αν υπάρχουν οφείλουν να παρουσιαστούν,κρατώντας όχι θυμιατά αλλά σπαθιά, οι σκεπτόμενοι πολίτες περιμένουν.

arkas είπε...

πρίγκιπες,τζάκια,συμφοιτητές,ριψάσπιδες,κουρασμένοι,ανεπάγγελτοι,κηπουροί,συνδικαλισταράδες,είρωνες,ανάλγητοι,σάλιαγκες,λαμόγια,αυτόκλητοι σωτήρες βαθιοί, ρηχοί κλπ δεν μπορεί να αποτελέσουν μέλη σώματος κυβέρνησης σωτηρίας της χώρας,ας κλείσουμε με αυτό το κεφάλαιο, μια και καλή.το μέλλον ανήκει σ αυτούς που και ονειρεύονται και σκέφτονται και είναι αποφασισμένοι.

arkas είπε...

Kαι κάποιοι ας αφήσουν παράμερα τα καλά της μεταπολίτευσης, οκ γίνανε καλά, μα ήταν πολύ λίγα για 37 χρόνια δημοκρατίας.Η χώρα εδώ και πολλά χρόνια διαρθρώθηκε και οικοδομήθηκε, με κανόνες αυθαιρέτου,ο έλεγχος,ο χωροφύλακας και η πολεοδομία περνούσε,την επομένη αφού βράδυ είχε πέσει η πλάκa.Σήμερα η θα πέσει το αυθαίρετο και στην θέση του θα κτιστεί νεο οίκημα με κανόνες η θα περιμένουμε τον μεγάλο σεισμό.