“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

5 Νοεμβρίου 2011

Αφιερωμένο εξαιρετικά.

Γράφει ο ΣΙΛΑΡΕΝ.
Η σεμνή τελετή έλαβε τέλος. Οι πράσινες κότες επιστρέφουν στο κοτέτσι τους, οι υπουργοί στον κατ΄οίκον περιορισμό και ο κόκκορας Γ. Παπανδρέου αγκαλιά με τον Παλκοσένικο και τον Δόλη θα τα κουτσοπιούν με τον Γερουλάνο.Θα παίζουν με την αγωνία του Βενιζέλου που θα προβάρει το πρωθυπουργικό κοστούμι του και θα αναρωτάται αν θα το φορέσει και επισήμως.
 Ο υπερκινητικός  Λοβέρδος εξήλθε  αθόρυβα του κοινοβουλίου,κατηφής και ανήσυχος. Θα συναντήσει την Άννα και τον Γιάννη. Και τον Βρούτο, τον εκ Λόντρας Ηλία. Περιχαρείς θα κατασπαράξουν τον Μπένυ και θα παγιώσουν την ασταθή εσωτερική τους ισορροπία με την μετάθεση του ανταγωνισμού τους στο άδηλο αύριο.
 Η Βάσω έτσι κι αλλοιώς θα πάει σπίτι. Σπίτι και ο Ρέππας. Έτσι κάνουν τα καλά παιδιά. Πολιτικά αμοράλ, κοινωνικά ευπροσήγοροι και πάνω απ΄όλα φιλήσυχοι οικογενειάρχες. Ο Καστανίδης θα πνίγει τον καϋμό του με τρίγωνα Πανοράματος και θα σκέφτεται πως να ζητήσει την κατάργηση του-περί δημοψηφισμάτων- άρθρου 44 του Συντάγματος.
Η  πλειοψηφία των βουλευτών θα συναντηθούν στα μπαρς των ξενοδοχείων διαμονής. Θα ξημερωθούν αναζητώντας λίγη απο την αξιοπρέπεια τους σε ατελείωτες συζητήσεις ομαδικής ψυχοθεραπείας. Σε μπέρμπον ουϊσκι  θα σβήσουν τα όνειρα και τις μύχιες επιθυμίες τους για οριστική έξοδο απο την πολιτική υποταγή και μιζέρια.
Ξέχασα κάποιους? Α ναι τους βουλευτές των μηχανισμών που θα φτιάχνουν τις πλατφόρμες επιχειρημάτων των δελφίνων για τις αυριανές επικοινωνιακές ανάγκες. Για τον δεύτερο γύρο...για τον τρίτο γύρο....για τον...
Μοιραίοι και άβουλοι, ανίκανοι να κάνουν ένα καινούργιο λάθος.
Μπράβο ρε Γιώργο, μάγκα. Χώσε τους αχαμνούς στο βρακί σου. 

12 σχόλια:

the companion είπε...

άρα? φίλε ΣΙΛΑΡΕΝ

αφού "ψιλοέθαψες" όλους αυτούς,ποιοί απομένουν να μας κρατήσουν στο Πασοκ?
ο Παπουτσής,ο Οικονόμου,η Κατσέλη κι ο Παναγιωτακόπουλος.Αυτούς ξέχασες. Προκύπτει λοιπόν το ερώτημα.
-Τους αγνοείς ως αμελητέους,τους απορρίπτεις η τους προφυλλάσεις στο απυρόβλητο?

Όμως για μια στιγμή.Ξέχασα τον "υδράργυρο"(Χρυσοχοίδη).Αλλά αν υποψιαστώ πως μας τον προτείνεις θα αυτοκτονήσω
αρα? φίλε ΣΙΛΑΡΕΝ

Ανώνυμος είπε...

Ξύπνα σύντροφε

ο ΣΙΛΑΡΕΝ αυτό που λέει είναι
-"πάμε για άλλα..."

ΣΙΛΑΡΕΝ είπε...

Μου αρέσει ο τρόπο που σκέφτεται ο Ανώνυμος 2:38.

Ακίς είπε...

Ρε companion σύνελθε. Τι ονόματα πετάς? Για κολαούζο του παναγιωτακόπουλο σε κόβω. Διάβαζε μας να ΣΥΝΈΛΘΕΙΣ.

Ανώνυμος είπε...

τό'χουμε ξαναπεί ποικιλοτρόπως μικρά μου αφελή τρωκτικά ... η γενικευμένη κοινωνική εξέγερση είναι αναπόφευκτη και ante portas.. και θα σαρώσει και τις μικρές σας ιδεοληψίες μαζί με το μεταπολιτευτικό ζόμπι .. Τί θα χτίσει πάνω στα συντρίμια του ξοφλημένου πολιτικού συστήματος ? Μένει να το δούμε μικρά μου αρούρια ...οψόμεθα ...

Ανώνυμος είπε...

Ρε γατούλι... ανώνυμε κάνε και καμιά πρόταση... που ξέρεις μπορεί και να σε ακολουθήσω

spiben είπε...

Χαίρομαι που δεν είμαι δεξιός... με τέτοιον αρχηγό θα ήμουν σίγουρα πιο δυστυχισμένος από τους ΠΑΣΟΚΟΥΣ...

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητε ΣΙΛΑΡΕΝ,
Να παμε γι αλλα δεν αφησες και καμια προοπτικη. Για "κοινωνικο συνδεσμιτη" δε σε κοβω. Αρα οι μονοι που απομενουν να οδηγησουν το "στρατευμα" λογω και παλιοτερης ιδιοτητας είναι οι 6 που τελευταια εμφανιστηκαν σαν "υποομαδα".

ΣΙΛΑΡΕΝ είπε...

Φαντασθείτε να κόψουν άλυσο οι "έξη" και να διεκδικήσουν το Πασοκ. Εγω θα τους συμβούλευα να κυτάξουν έξω απο το Πασοκ της Ιπποκράτους.

Μαρκ είπε...

Κοινωνικό,πολιτικό και προγραμματικό μέτωπο είναι μια κάποια λύση.

arkas είπε...

Όλοι όσοι σήμερα παίζουν με το αύριο, του λαού,όλοι όσοι σήμερα παίζουν με το μέλλον της χώρας, όλοι όσοι σιωπούν ,( κοινώς κάνουν το παγώνι),όλοι όσοι πιστεύουν σε νεκραναστάσεις,όλοι όσοι πιστεύουν σε κουρασμένους, ξεκούραστους,ψηλούς χονδρούς ,αυτιστικούς, επαναστάτες του κώλου,στρατόκαυλους,γιούς , θείες , κόρες, ανίψια, αμετανόητους
λαμόγια,αυτόκλητους σωτήρες,ξύλινους
και με μια λέξη λίγους, σε όλα τα επίπεδα,μοιάζουν να χουν στήσει πανηγύρι,πάνω σε ράγες τρένου. (οι γύφτοι τα μαλώματα τάχουν για πανηγύρι) την ώρα που η χώρα κατρακυλά πλέον στον γκρεμό.
Για το τι θα συμβεί πλέον,η ευθύνη μοιράζεται κατα σειρά, αρχηγοί, βουλευτές , στελέχη, λαός. O θεός απλά βάζει το χέρι του.

Ανώνυμος είπε...

προς ανώνυμο 8:41 μ.μ.

φιλαράκι , προτάσεις μπορεί να ακούσεις πολλές , το θέμα είναι αν είσαι διατεθειμένος να υπερβείς τις φοβίες ,τις έως τώρα ιδεοληψίες σου και να συγκρουστείς μέχρις εσχάτων (εσύ και καθένας από όλους μας φυσικά ..)

Για μένα είναι σαφές πως απαιτείται γενικευμένη και καθολική ρήξη με το συνολικό σύστημα της αστικοκυνοβουλευτικής δημοκρατίας (η ορθογραφία είναι σωστή , για σκυλιά του κεφαλαίου πρόκειται εγχώριων και κυρίως διεθνών νταβατζήδων , τα οποία δεν θα διστάσουν ούτε δευτερόλεπτο να εξαφανίσουν τη χώρα και τους αδύναμους εξ ' ημών για να προσφέρουν καλές υπηρεσίες στα αφεντικά τους ... )

Βέβαια , αν αληθεύουν οι δημοσκοπήσεις , πως ακόμη και σήμερα που ξεβρακώθηκαν άπαντες , ο λαός εμμένει σε εθνικές λύσεις συνεργασίας μπατσόκ και νέας δημοπρασίας , τότε αυτός ο λαός είναι άξιος της τύχης του ...

Λοιπόν , η πρόταση φίλε δεν είναι δεδομένη .. περνά μέσα από την σύγκρουση και την κινηματική δράση έμπρακτης αντίστασης στα γουρούνια ... δυστυχώς και η αριστερά στη χώρα είναι Γ.Τ.Π.
Πρέπει λοιπόν να την επανεφεύρουμε ή να χώσουμε το κεφάλι στην άμμο σαν τα στρουθία ... Κανένα αρπακτικό όμως δεν λυπήθηκε ποτέ κανένα στρουθοκαμήλι ... κι ο σιδηρούς νόμος του σύγχρονου παγκοσμιοποιημένου καπιταλισμού , που τον κάνει άλλωστε ιδιαίτερα αποτελεσματικό , είναι ο ίδιος και πανάρχαιος εκείνος της ζούγκλας ... τι μένει λοιπόν στα ζωντανά της ζούγκλας που ' χουν να αντιπαλέψουν λιοντάρια?? ίσως να σκεφτούν τη συνεργασία ...και να βελτιώσουν έτσι τις πιθανότητές τους ...