“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

6 Νοεμβρίου 2011

Νέος πρωθυπουργός με νέα κυβέρνηση.

Λευκός καπνός βγήκε απο το Προεδρικό Μέγαρο. Οι κ.κ. Παπανδρέου και Σαμαράς, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Παπούλια συμφώνησαν για νέα κυβέρνηση, με νέο πρωθυπουργό που αφού φέρει στη Βουλή προς επικύρωση την δανειακή σύμβαση, τα μέτρα και τις υποχρεώσεις που απορρέουν απ΄αυτήν,θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.
Αύριο (Δευτέρα) θα καταλήξουν οριστικά στο όνομα του νέου πρωθυπουργού και των υπουργών.Στη συνάντηση του κ. Παπούλια με τους πολιτικούς αρχηγούς, θα επιχειρηθεί διεύρυνση της πολιτικής συναίνεσης. Στο βαθμό που αυτό πραγματοποιηθεί θα αποτυπωθεί και στη σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου.
Τα κύρια ονόματα που συζητούνται στο παρασκήνιο, για τη θέση του πρωθυπουργού είναι των κ.κ.  Παπαδήμου, Μολυβιάτη, Σημίτη, Βαρβιτσιώτη.
Ο κ. Παπαδήμος δεν έχει βρεθεί ακόμα (βρισκόταν μέχρι χθές στην Ουάσιγκτον), ώστε να γίνουν και οι σχετικές συζητήσεις.
Για τον κ. Μολυβιάτη τίθενται ερωτήματα σχετικά με την εξοικείωση του με τα οικονομικά θέματα .Το ίδιο και για τον κ. Βαρβιτσιώτη. Ο κ. Σημίτης που έχει βολιδοσκοπηθεί, έχει, κατηγορηματικά αρνηθεί την οποιανδήποτε εμπλοκή του.
Ακούγεται και το όνομα του κ. Αλέκου Παπαδόπουλου, παρ΄ότι ο ίδιος , εδώ και πολύ καιρό, δηλώνει την οριστική αποχώρηση του απο την δρώσα πολιτική.
Επομένως η εκδοχή του κ. Παπαδήμου φαίνεται να συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες.
Εκπλήξεις ωστόσο δεν αποκλείονται.
Η νύχτα θα είναι μεγάλη και ήδη οι κ.κ. Βενιζέλος, Ρέππας και Αθανασάκης απο το Πασοκ, ετοιμάζουν την λίστα των προσώπων που θα προτείνει η κοινοβουλευτική πλειοψηφία.
Για τη Ν.Δ., τη λίστα θα ετοιμάσουν οι κ.κ. Αρβανιτόπουλος, Σταμάτης, Λαζαρίδης και Σταϊκούρας.
Παράλληλα και άλλα πρόσωπα απο τα δύο κόμματα, (Μόσιαλος, Μιχελάκης κ.α.), θα συμβάλλουν στις συζητήσεις για την διαμόρφωση του πολιτικού πλαισίου, εντός του οποίου θα κινηθεί η νέα κυβέρνηση καθώς και η κατ΄αρχήν προσέγγιση του χρόνου των εκλογών.
Ας ελπίσουμε για το καλλίτερο. 

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

....το καλύτερο θα είναι , μικρό μου ανυποψίαστο αρούρι , όταν ο λαός θα χυθεί στους δρόμους αναζητώντας τα σκαλπ των νενέκων.. τόσο των παλιών όσο και των " εθνικά ενωμένων " κυβερνητικών επιγόνων τους ...

και να είσαι σίγουρος ότι αυτό το τσουνάμι έρχεται ήδη , είτε λένε Παπαδήμο το νέο Τσολάκογλου είτε Τρεχαγυρευόπουλο ...

( αλήθεια , ο Ολι Ρεν θα ορίσει και το υπουργικό συμβούλιο στο χρεοκοπημένο προτεκτοράτο ??Τι λένε οι πηγές σου ?? )

Ρούμπος είπε...

Ανώνυμε κουφιοκεφαλάκη,οι επαναστατικές σου πηγές σε έχουν μεθύσει.Και επαναλαμβάνεσαι.Έχεις γίνεις βαρετός, ανιαρός και εξαιρετικά προβλέψιμος. Αϊ...χάσου.

Ανώνυμος είπε...

έλα ρε μεγάλε Ρούμπε , μας ρούμπωσες και πάλι !!
Δε μου λες μικρό μου άτακτο και θρασύ αρούρι ,αν εγώ είμαι κουφιοκεφαλάκης και πρέπει να πάω στον αγύριστο , τι θα έπρεπε να υποθέσει κανείς για την κολεγιά των ιπτάμενων πασόκων (υπερβατικών γαρ ) που ελπίζουν σε κάτι καλύτερο (;;) από αυτούς που αποτελούν όχι τη λύση , αλλά το βασικό αίτιο του προβλήματος που εξελίχθηκε πλέον σε τραγωδία ?? όμως μικρό μου αρούρι , καιρός φέρνει τα λάχανα , καιρός τα παραπούλια .... όπως ,φαντάζομαι ,ακόμη και συ που δεν φημίζεσαι για την ευστροφία σου μπορείς να καταλάβεις , ο καιρός εγγύς γαρ και δεν θα υπάρχει πια χώρος να κρυφτεί κανείς αρουραίος ...

φάνηκε ήδη στις 28 Οκτώβρη τι μέλλει γενέσθαι ...

Λεμέσιος. είπε...

Ρε Ανώνυμε είσαι ο απόλυτος μαλ...
άΝτε κοιμήσου με την Παπαρήγα διεστραμένε.

Ανώνυμος είπε...

Όποιος κι αν αναλάβει θα τα βρεί σκούρα και θα φύγει διαπομπευμένος.Ο Παπαδήμος δεν είναι και απο σπουδαίο μέταλλό. Σοβαρός άνθρωπος και επιστήμονας, αλά απο πολιτική δεν έχει ιδέα. Για να αποδώσει θα χρειασθεί ισχυρά πολιτικά δεκανίκια. Πιθανόν ο Σαμαράς να έχει δίκιο που δεν θέλει συμμετοχή πολιτικών στη νέα κυβέρνηση, για΄τι θα ααρχίσουν μετά από λίγο τα πλακώματα και τπους διαγκωνισμούς.

Ανώνυμος είπε...

Λεμέσιε ,έχεις πλάκα εσύ κι ο γελοίος αντικομμουνισμός σου , δεν λέω ... διόλου πρωτότυπο βέβαια για μπατσόκο ... όμως κυπριακό μου αρούρι δεν μιλάμε εδώ για καμιά Παπαρήγα .. από τους μέχρι χθες ψηφοφόρους του θα αποκαθηλωθεί το μπατσόκ ... μήπως να τα μαζεύεις λοιπόν και πίσω εις την Τσύπρον ?? το κλίμα θα βαρύνει οσονούπω εδώ ...

Λεμέσιος. είπε...

Ανώνυμε ναι είμαι αντικομμουνιστής.Σκοτώσατε περισσότερους απο τον Χίτλερ. Είμαι αντικομμουνίστής και αντιφασίστας. Ζώ στη Κύπρο με κάτι δάχτυλα χαμένα στην τουρκικη εισβολή του 74. Ευτυχ΄ς γιατί γλυτώνεις το μούτζωμα.

Ανώνυμος είπε...

τον ειλικρινή σεβασμό μου για τα χαμένα σου δάχτυλα ... τα περί αντικομμουνισμού και αντιφασισμού ωστόσο με αφήνουν παγερά αδιάφορο σε κάθε περίπτωση ,ούτε πρόκειται να τα σχολιάσω ... θα πω μόνο πως το να εξισώνεις τον ναζισμό με τον κομμουνισμό πέρα από εντελώς ανιστόρητο είναι κι εντελώς τραλαλά ...

αν διαφωνείς ωστόσο με την γενικότερη άποψή μου , με ύβρεις μάλλον δεν θα μπορέσεις να την αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά ... χρειάζεσαι επιχειρήματα ... για να σε βοηθήσω λοιπόν ...

σκέψου τι θα μπορούσε να προσφέρει στη χώρα και τα εθνικά συμφέροντα η όποια κυβέρνηση συγκροτηθεί τώρα , πιόνι των Μέρκελ Σαρκοζύ και της ευρωενωσιακής τραπεζικής μαφίας , η οποία θα βρεθεί άμεσα σε οξύτατη αντίθεση με τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού , ούσα πλήρως απονομιμοποιημένη από κάθε είδους λαική εντολή για να διαχειριστεί την πλήρη εκχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας αφενός κι αφετέρου την οικονομική καταστροφή κι εκποίηση των πάντων ..
ή μπας και νομίζεις ότι θα μας σώσει από την επερχόμενη κατάρρευση ;
τέλος , τι φαντάζεσαι ότι θα δημιουργήσει η γενικευμένη κι εντεινόμενη απόγνωση όλο και πιο πλατιών τμημάτων της κοινωνίας μας ??

ιδού τροφή σκέψης , έχεις όλη τη νύχτα ... σε καληνυχτώ ...

Ανώνυμος είπε...

Ρε γατί ανώνυμε... δεν βαρέθηκες??
Σου είπα κάνε και καμιά πρόταση, πάλι στα εύκολα το ρίξατε οι εξωκοινοβουλευτικοί γάτοι... συντρόφοι σου, κρίνεις τα πάντα???
Τουλάχιστον εγω το αρούρι χορταίνω από την εκμετάλευση των γατούληδων σαν και εσένα. Eσύ κάτσε πάνω στην κουλτουριάρα πείνα σου και στην φανταστική επανάσταση των λαών και του προλεταριάτου lol, lol, lol.

Ανώνυμος είπε...

προς ανώνυμο 4:50

οι προτάσεις μου κατατέθηκαν στο νήμα όπου τις ζήτησες .. Δεν είναι ακριβώς προτάσεις όσο έκκληση για συνεργασία και κοινή κινηματική δράση ενάντια στα καθάρματα ... ας ξεκινήσει κανείς απ' αυτό .. μετά μπορεί να δει τι θα προκύψει μέσα από τις κινηματικές ζυμώσεις ...

εκτός αν ψάχνει τον επόμενο χαρισματικό πράκτορα για να οδηγήσει τη χώρα σε νέους εθνικούς θριάμβους ....