“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

5 Ιανουαρίου 2012

Υπάρχει Νυμφίος?

Γράφει ο Ανέστιος.
Ο κ. Παπανδρέου τα κατάφερε. Μετάλλαξε το Πασοκ απο κόμμα της σοσιαλδημοκρατίας σε κόμμα της οικογένειας του. Πάνω απο την πατρίδα, πάνω απο την παράταξη είναι η οικογένεια του και ο ίδιος. Ο αδελφός του έχει το δικαίωμα να προσβάλλει τους συνεργάτες του ,τους υπουργούς του, τα στελέχη του.
Ο κ. Παπανδρέου δεν διαθέτει την ελαχίστη πολιτική "τσίπα" να τους υπερασπιστεί.. Βουτηγμένος στην καταθλιπτική ματαιοδοξία του συμπαρασύρει στον βυθό των αδιεξόδων του τους πάντες. Όμως αυτός ήταν πάντα. Γυιός του πατέρα του και θύμα της μητέρας του. Τώρα πυροβολεί αδιακρίτως. Τώρα σκληραίνει.
Οι  νεοέλληνες για μια ακόμα φορά "πέφτουν απο τα σύννεφα". Δεν γνώριζαν, δεν άκουγαν, δεν ρώταγαν. Τους αρκούσε οτι "λεφτά υπάρχουν". Τους μεθούσε οτι κάτι ακόμα θα τσιμπούσαν. Τώρα ως μωραί παρθένες οργίζονται, αγανακτούν και που και που απειλούν να εξεγερθούν. Αλήθεια είναι οτι οι ψηφοφόροι χρειάζονται χρόνο για να γίνουν πολίτες. Για εκείνους που τελειώνει ο χρόνος είναι οι δελφίνοι του Πασοκ.
Τους βυθίζει αργά και σταθερά η Παπανδρεϊκή δίνη.
 Τους παροπλίζει η απουσία ηγετικού θάρρους.
Τους ματαιώνει η κενή οραμάτων φιλοδοξία τους.
 Τους αδρανοποιεί η ματαιότητα της διεκδίκησης ενος Πασοκ που έχει κλείσει τον κύκλο του.
 Τους αγκυλώνουν οι φίλοι τους και οι μηχανισμοί τους.
Τους σκοτώνει οτι ερωτεύονται τον θρόνο, σε ένα παλάτι δίχως υπηκόους.
Μακάρι κάποιος να ξεστράτιζε απο την οδό της απωλείας. Μακάρι να άνοιγε περπατησιά σε νέους δρόμους, με τα προτάγματα των ανθρώπων για όπλα του και τις κραυγές των νέων για οδηγό του.
Η ιστορία θα του φερθεί με γαλαντομία και δίκαια θα τον ανταμείψει.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αν και "Ανέστιος" βρήκες εστία και δίχτυα.
Όμως μη κάνεις πως δεν βλέπεις γύρω σου τι γίνεται και βάζεις στο ίδιο τσουβάλι όλα τα μετά ΓΑΠ πρόσωπα.
Γιατί κάποιο απ'αυτά σήμερα είχε το σθένος και υην πρρησία να δηλώσει δημοσιως τα παρακάτω

"Το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται Πρόεδρο και η χώρα προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης. Εδώ και τώρα.

Αποδοχή της πρότασης Παπανδρέου ισοδυναμεί με σύμφωνο σιωπής πάνω από συντρίμμια. Και οδηγεί σε μόνιμη ύφεση τη δημοκρατική παράταξη .»

arkas είπε...

εγώ απλά ΑΝΕΣΤΙΕ θα δανειστώ τον επίλογο του κειμένου σου και θάθελα να το δω γραμμένο παντού σε κάθε λευκή επιφάνεια.
{Μακάρι κάποιος να ξεστράτιζε απο την οδό της απωλείας. Μακάρι να άνοιγε περπατησιά σε νέους δρόμους, με τα προτάγματα των ανθρώπων για όπλα του και τις κραυγές των νέων για οδηγό του.
Η ιστορία θα του φερθεί με γαλαντομία και δίκαια θα τον ανταμείψει.}

ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΣ είπε...

Arka θα συμφωνήσω μαζί σου κι όσο για τον Ανώνυμο θα του θυμίσω ότι ο αγαπητός σύντροφος Μιχάλης, στον οποίο αναφέρεται, φέρει κι αυτός τις ευθύνες του για την κατάσταση ή μάλλον την κατάντια του ΠΑΣΟΚ. Είναι κορυφαίο στέλεχος επί σειρά ετών, αλλά στα δύσκολα μας έχει συνηθισει να "τηρεί σιγήνιχθύος" και να εμφανίζεται σαν ο Μεσίας εξ ουρανού!
Τόσα χρόνια γνωριζόμαστε καλά πιά.

citizen είπε...

Μην αχολείσθε με τον υδράργυρο. Την βουή των επερχομένων γεγονότων να αφουγκρασθείτε.

Λεωνίδας. είπε...

Εκπληκτικό το κείμενο και η πολιτική του ιδέα ειναι επισης πρόκληση. Δράση τώρα.