“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

27 Ιανουαρίου 2012

Ο κύκλος έκλεισε

Γράφει ο Ανέστιος.
Ο κύκλος του Πασοκ έκλεισε..Ο κ. Παπανδρέου φρόντισε γι αυτό. Με επιμονή και πάθος.
Κάποι ισχυρίζονται οτι το Πασοκ μπορεί να αναγεννηθεί. Μακάρι, αλλά φαντάζει εξαιρετικά απίθανο.Επιλέξαμε λίγες απο τις πολλές δηλώσεις επιφανών στελεχών του και πεισθήκαμε οτι ο κύκλος του Πασοκ έκλεισε.
Χάρης Καστανίδης: «Η χώρα μπαίνει στην πιο κρίσιμη φάση κι εμείς ως ΠΑΣΟΚ χτενιζόμαστε»
Ανδρέας Λοβέρδος: «Οποιος επιχειρήσει να πειράξει τον Γιώργο Παπανδρέου θα μετατρέψει τη χώρα σε μακελειό»Πάρης Κουκουλόπουλος: «Πέμπτη θέση στις δημοσκοπήσεις και πολύ μας είναι»Μιχάλης Χρυσοχοίδης: «Δεν είχα διαβάσει το μνημόνιο γιατί είχα άλλες υποχρεώσεις στο υπουργείο μου...»Κώστας Σκανδαλίδης: «Υπάρχει κενό ηγεσίας και πολιτικής διεύθυνσης στο ΠΑΣΟΚ. Πρέπει να εκλέξει άμεσα νέο πρόεδρο»Χρήστος Παπουτσής: «Δικαιούμαι να αναρωτιέμαι, τι ήταν αυτό που κρατούσε κλειστά τόσο καιρό τα στόματα και ποιες δυνάμεις τα απελευθέρωσαν; Είναι άραγε τόσο αθώοι όλοι;»

5 σχόλια:

ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΣ είπε...

Είναι θλιβεροί δυστυχώς. Κατώτεροι των περιστάσεων, εξουσιολάγνοι, αναξιόπιστοι, λίγοι.Κατάφεραν να παραδώσουν τη χώρα στο μνημόνιο και στο έλεος των δανειστών, να διαλύσουν το ΠΑ.ΣΟ.Κ.,να αποδομήσουν τον κοινωνικό ιστό...ο κύκλος έκλεισε με δραματικό τρόπο, όμως δεν θα σταματήσουμε εδώ,η ανατροπή θα έρθει μέσα από το καινούριο. Αυτό είναι το ζητούμενο και γι αυτό πρέπει ν' αγωνιστούμε ξανά.

Only Left είπε...

Η δυναμική της νέας μεταπιλίτευσης θα τα σαρώσει όλα. Το ερώτημα αφορά την αντοχή της κοινωνίας στην δυστυχία που προετοιμάζεται. Ο φόβος μιας καθολικής κοινωνικής βίας είναι υπαρκτός και προφανής. Οι εξελίξεις θα είναι αντιλαϊκές.

arkas είπε...

Ο κύκλος έκλεισε είναι γεγονός, δυνάμεις του χώρου έχουν ήδη ζητήσει στέγη σε άλλους χώρους και ένα μεγάλο κομμάτι,ίσως το μεγαλύτερο, περιφέρεται άστεγο, απογοητευμένο,προδωμένο, ελπίζοντας οτι κάτι νέο θα φανεί.Έως αυτή την στιγμή όμως,
το σκοτάδι παραμένει και η κατηφόρα δεν έχει σταματημό. Είναι αλήθεια, γι αυτούς που μπορούν να δούν λίγο μπροστά, οτι ο φόβος ανεξέλεγκτων,καταστάσεων είναι υπαρκτός, η υπομονή της κοινωνίας,έχει όρια και οι αντοχές της τελείωσαν.
Κάθε πλέον διαπιστώνουμε οτι αυτοί που τραβάνε το κάρο, είναι οι ίδιοι και οι ίδιοι, και αυτοί που απολαμβάνουν την βόλτα ανεβασμένοι στο κάρο είναι πάντα οι ίδιοι.
Έδώ δεν ασελγούσε η ολιγαρχία μόνο πάνω στον λαό, αλλά και τα τσιράκια τους πάσης φύσεως.Εδώ πάει το (έμαθαν οτι πηδιόματσε πλακώσανε και οι γύφτοι)βλέπε
λαμόγια , παραοικονομία,φοροφυγάδες
επίορκους λειτουργούς όλων των ειδικοτήτων το μπαξίσι ήταν και είναι νόμος . Και αυτοί που υποτείθεται προστάτευαν τα συμφέροντα του λαού, έκανα το παγώνι η συμετείχαν στο πάρτυ ( εις υγείαν των κορόϊδων).
Καί όλα αυτά βέβαια, γιατί δεν λειτούργησαν οι θεσμοί και γιατί
ο λαός κοιμόταν, εδώ είναι η ευθύνη η δική μας, είμασταν εύκολα θύματα τελικά. Και ξάφνου γκρεμίστικαν όλα μπροστά μας, και μείναμε κάγκελο , σαν τους κομμουνιστές, όταν κατέρευσε η Σοβιετική ένωση. Όμως αρκετά με τις διαπιστώσεις , το ζητούμενο είναι τι κάνουμε απο εδώ και εμπρός.
Η λύση είναι μία απ ότι φαίνεται,
το τραγούδι λέει...είπα να αφήσω τα παλιά να σκίσω τα τευτέρια, ξεκινάμε ταξίδι νέο και στην διαδρομή θα βρούμε και τους άλλους και πολλοί θα θελήσουν να προστεθούν στην μεγάλη παρέα, ταξίδι νέο με νέους στόχους, ποιό δυνατοί με μαθήματα τα λάθη, φτάνει να πηδήξουμε τον συναισθηματικό φράκτη, δεν υπάρχει πλέον χρόνος.

Ληδία είπε...

Ο arkas έχει δίκιο. τι να λέμε τώρα. Ένα νέο ξεκίνημα είναι απαραίτητο. Ζητούνται πρωτοπόροι.

ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΣ είπε...

Ο/Η arkas έχει δίκιο, δεν χωρεί συναισθηματισμός ο κύκλος έκλεισε, δε πρέπει να υπάρξει άλλος χαμένος χρόνος. Μέσα από τις σταχτες του παλιού θα ξεπηδήσει το καινούριο. Κάποιοι πρέπει να πάρουν την πρωτοβουλία, τον δρόμο θα τον ανοίξουμε όλοι μαζί, τα παθήματα μας έχουν γίνει πιά μαθήματα.