“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

16 Φεβρουαρίου 2012

Η στιγμή της Δημοκρατίας

Η Ελλάδα είναι μια ανυπόληπτη χώρα. Φρόντισαν γι αυτό ο Κώστας της Ραφήνας και ο Γιώργος της Κοστα Ρίκα. Ο καθένας τους κατάφερε με τον δικό του μοναδικό τρόπο να απαξιώσει τη χώρα. Τώρα ο ένας βιώνει εν σιωπεί και ο άλλος παραληρεί. Η κυβέρνηση Παπαδήμου, με την εκπλήρωση των υποχρεώσεων που επέβαλαν τη συγκρότηση της, οφείλει να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές. Πασίδηλο είναι ότι η παρούσα Βουλή δεν διαθέτει το πολιτικό κεφάλαιο και νομιμοποίηση για την παράταση του βίου της.
Η χώρα οφείλει να τιμήσει τις συμφωνίες της και να προχωρήσει στον εξαιρετικά δύσβατο δρόμο της ανασυγκρότησης της, παρα το γεγονός ότι η πορεία αυτή χαρακτηρίζεται απο κοινωνική αδικία και υπερβάλλουσα κοινωνική σκληρότητα. Υπάρχουν ακόμα δυνατότητες διορθωτικών κινήσεων που να απαλύνουν τις αψυχολόγητες και ατελέσφορες πολιτικές δημοσιονομικής εξυγίανσης. Δυνατότητες παραμονής της κυβέρνησης του κ. Παπαδήμου δεν υφίστανται, παρά τις "οδηγίες" του κ. Σόϊμπλε.
Ο ελληνικός λαός οφείλει να αποφανθεί με ποιούς θα πάει και ποιούς θα αποχαιρετήσει. Οι εκλογές είναι η διέξοδος και η στιγμή της Δημοκρατίας. Ας ελπίσουμε οτι δεν θα την σπαταλήσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: