“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

10 Δεκεμβρίου 2009

Κύριε Παπανδρέου


Ωραία λοιπόν! Τώρα ανακαλύψαμε ότι το χρέος απειλεί την χώρα,αλλά μέχρι χθές υπήρχαν λεφτά.Λόγια του αέρα,προεκλογικές υπερβολές που τώρα πρέπει να μαζέψουμε κατά πως διατείνεται ο κυνικός-υπαρξιστής κ.Πάγκαλος.Τελικά το σχέδιο ποιό είναι?Πρώτον να τους πάρουμε την ψήφο,άνευ όρων καί χωρίς όρια.Δεύτερον να τους παραμυθιάσουμε με μπόλικη Διαβούλευση καί Αξιοκρατία.Τρίτον να τους πείσουμε ότι ο ιμπεριαλισμός καί τα μίσθερνα του όργανα έχουν στραφεί ενάντια στην πατρίδα.Τέταρτον να τους πάρουμε το δώρο του Πάσχα καί το επίδομα αδείας(καί βλέπουμε) γιά να θωρακίσουμε την χώρα έναντι των αγορών που μας ζηλεύουν,μας επιβουλεύονται καί μας επιτίθενται.Πέμπτον.....από Δευτέρα θα δούμε.Κύριε Παπανδρέου,μην παριστάνετε τον ανήξερο καί μην αποφεύγετε να κυβερνήσετε.Πείτε μας πότε λέγατε ψέμματα,χθές η σήμερα?Μην δίνετε το δικαίωμα στην Ν.Δ. ,δηλαδή σ' αυτούς που κατάστρεψαν τη χώρα,να ξεπλυθούν από τις πολιτικά εγκληματικές πράξεις εις βάρος της ελληνικής οικονομίας.Κύριε Παπανδρέου,μαζέψτε τους ταλιμπάν που σας περιστοιχίζουν καί γιά το καλό της χώρας έστω,προσποιηθείτε ότι αγαπάτε το Πασοκ καί όχι μόνον τους προσωπικούς σας υμνολόγους.Κύριε Παπανδρέου καλέστε ΟΛΑ τα στελέχη του Πασοκ ,όχι γιά να τους προσφέρετε θέσεις εξουσίας,αλλά γιά να τους ζητήσετε να ενταχθούν σε υπεύθυνα κομματικά φόρα καί να συμβάλλουν στην διαμόρφωση καί την αποδοχή από τον ελληνικό λαό ενός σχεδίου εθνικής επιβίωσης καί ανασυγκρότησης.Κύριε Παπανδρέου χρειάζεται να πείσουμε τους Έλληνες καί ιδιαίτερα την Νέα Γενιά, ότι πρώτα αγαπάμε την πατρίδα μας,μετά την παράταξη καί αδιαφορούμε γιά το προσωπικό μας τσαλάκωμα όταν χρεάζεται γιά το εθνικό καί το κοινωνικό συμφέρον.ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΟΥ ΜΕΝΕΤΟΙ.

12 σχόλια:

νικ είπε...

Καλό, αλλά πολύ φοβάμαι πως το παιγνίδι είναι χαμένο. Με πλήρη ευθύνη του Προέδρου. Ο οποίος θα στρώσει το χαλί σε μία Δεξιά απαλλαγμένη απο Καραμανλισμό και Μητσοτακισμό...

Προσωπικά με αυτά που βλέπω και έχω δει τα προηγούμενα χρόνια, θα ήθελα πολλά για να πειστώ να συμμετάσχω. Πολύ θα το ήθελα (είναι χρέος άλλωστε), αλλά όταν δεν υπάρχει υπεύθυνη πολιτική πρόταση και κυριαρχούν φανφαρόνοι ελέω ΓΑΠ, διαισθάνομαι πως κάθε προσπάθεια θα είναι μάταιη.

νικ είπε...

Δεν είμαι από εκείνους που συμφωνούν συχνά με τον Μίμη Ανδρουλάκη, αλλά τα
όσα γράφει σε αυτό το άρθρο που συμπυκνώνονται στα περί "χαζοχαρούμενης αμεριμνησίας", με βρίσκουν σύμφωνο!

Ανώνυμος είπε...

Σε περίπτωση αποτυχίας ΓΑΠ (που πολύ φοβούμε οτι ειναι κοντά οπως βαδιζουμε )η χώρα οδηγείται σε στροφή υπερμετρου συντηριτισμού.Οδηγείται διότι για διάφορους λόγους εξελειπαν και οι απορροφητήρες κοινωνικών κραδασμών.Το οργανωμένο δηλαδή ιδεολογικά κίνημα-κόμμα με στόχους, προσανατολισμένο στην κοινωνική-συλλογική ευημερία και την οποία σχεδόν όλοι επικαλούνται και ταυτοχρόνως κερνούν παξιμαδακια στο μνημοσυνό της.Δεν αισθάνομαι την ανάγκη να σηκώσω μανίκια κατα ΓΑΠ... Τα εχω σηκώσει καμμιά τριανταριά χρόνια.Και δεν εχω δεί κανέναν να παραπέμπεται λόγω ανεπάρκειας.......και εχουμε πληθώρα.

νικ είπε...

Δεν αισθάνομαι την ανάγκη να σηκώσω μανίκια κατα ΓΑΠ... Τα εχω σηκώσει καμμιά τριανταριά χρόνια

Ωπ, αυτό δεν το καταλαβαίνω...

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
SAM είπε...

@Ανώνυμος 12.51.Εξήγησε μας λιγάκι το ακριβές νόημα των γραφομένων σου.Ιδιαίτερα "Δεν αισθάνομαι την ανάγκη να σηκώσω μανίκια κατα ΓΑΠ... Τα εχω σηκώσει καμμιά τριανταριά χρόνια.Και δεν εχω δεί κανέναν να παραπέμπεται λόγω ανεπάρκειας.......και εχουμε πληθώρα".

Κοραλία είπε...

Επιτέλους οι φωνές για την κρισιμότητα της οικ. πληθαίνουν στο εσωτερικό ακόμα και του ΠΑΣΟΚ. Συμφωνώ με το αρθρο του Ανδρουλάκη.

Ο πρωθ. χθες είπε ότι αποτελεί "απειλή για την εθν. κυριαρχία τα δημοσιονομικά αδιέξοδα"
Στην σύγχρονη ελλάδα, όταν οι πολιτικοί δεν επιθυμούν να μιλήσουν καθαρά, καταφεύγουν στην πυθία. Τι εννοούσε ο ποιητής?

Οικον. κύκλοι το ερμήνευσαν ότι θα πάρει μέτρα. Στις ρούγες από το πρωί ψιθυρίζονται πολλά. Υποθέτω βάσιμα, οτι τα περισσότερα μέτρα διαρρέουν από το αρμόδιο υπουργείο. Μέθοδος κυβέρνησης Καραμανλή ΄(τα ρίχνουμε στην αγορά, μετράμε αντιδράσεις, κοιτάμε και καμμιά δημοσκόπηση και βλέπουμε). Στην παρούσα κατάσταση καταστροφικό.Αφήστε την σύγχυση και την ανασφάλεια που δημιουργείται ότι χειρότερο στη παρούσα κατάσταση Η χώρα απαιτεί εναν υπεύθυνο ηγέτη που θα πει ξεκάθαρα μέτρα, θα αναλάβει το κόστος και θα εγγυηθεί την εφαρμογή τους.

Ο ποιητής μπορεί όμως να ήθελε απλά να καταγγείλει την κακή ΕΕ και τους οίκους αξιολόγησης που επιχειρούν να υπαγορεύσουν πολιτικές στη χώρα. Τρομάζω και μόνο μ' αυτή τη σκέψη.

Την δευτέρα συγκαλείται σύσκεψη πολιτικών αρχηγών, άντε πάλι διαβούλευση. Η εκλεγμένη πριν 60 μέρες ισχυρή κυβέρνηση θα ζητήσει εθνική συστράτευση. Καλό πράγμα η εθν. συστρατ. ποιός διαφωνεί?
Όμως φοβάμαι ότι ο στόχος είναι τόσο προφανής, δηλαδή να μεταφέρει την ευθύνη των σκληρών αποφάσεων σε όλα τα κόμματα. Αναμενόμενο είναι ότι κανείς δεν θα του κάνει τη χάρη.
Κάποιοι νόμιζαν ότι κυβέρνηση είναι σουλατσαρία και γκλαμουριά και συνειδητοποιούν ότι είναι να παίρνεις αποφάσεις και το ρίσκο τους και τους κακοφαίνεται.
Σημειώνω ότι στον πρόεδρο της δημοκρατίας ανέφερε ότι "η εθν. συστράτευση θα γίνει υπερ της διαφάνειας και του νοικοκυρ. της οικ.", αυτές τις γενικολογίες διαβάζουν οι ξένοι και τρελαίνονται
Άσχετο, μήπως θα ήταν καλύτερο να διαβάζεις τα σχόλια πριν την ανάρτησή τους και κάποια να τα κόβεις?

νικ είπε...

@κοραλία

Λέγονται πολλά σήμερα, αλλά προς το παρόν κρατώ μικρό καλάθι. Κάπου επίσης ειπώθηκε κάτι και για αντιδικία ΥΠΟΙΚ και ΓΑΠ.

(άσχετα σχόλια μπορούν να διαγράφονται και εκ των υστέρων)

citizen είπε...

@Κοραλία,εξαιρετικό το σχόλιο σου ,όσο γιά το "μήπως θα ήταν καλύτερο να διαβάζεις τα σχόλια πριν την ανάρτησή τους και κάποια να τα κόβεις?",έχεις απόλυτο δίκιο,αλλά βλέπεις ΄δεν μπορώ να είμαι με το φορητό συνέχεια.Σε κάθε περίπτωση κάτι πρέπει να κάνω καί θα το κάνω.Ευχαριστώ.

July είπε...

Εκείνη η επιτροπή Στίγκλιτς που είναι να μας σώσει. Προεκλογικά μας έλεγαν πως ομάδα οικονομολόγων υπό τον Στίγκλιτς θα μας βοηθούσε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα. που είναι, χάσανε τον δρόμο; Πάντως αν όλοι αυτοί την έκαναν, εγω θα είμαι ευχαριστημένος και με τον Πολεμαρχάκη. Αλήθεια αυτός που είνα; ε΄ρε παραμυθι που μας έχουν πουλήσει!!

Poletti είπε...

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Στίγκλιτς έσκισε τα πτυχία του και
ησπάσθη τον μοναχισμό

kourasibas είπε...

Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα«Liberation» που φιλοξενεί στο πρωτοσέλιδό της ένα σκίτσο με τρεις φιγούρες στη βάση του αγάλματος της Αφροδίτης της Μήλου, οι οποίες ζητούν ελεημοσύνη- η ανακοίνωση θα προκαλούσε πράγματι σεισμό στη ζώνη του ευρώ, το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα, παρά τις προσπάθειες που θα είχαν κάνει για να «αποφευχθεί η καταστροφή». Η υπόθεση στην οποία βασίζεται αυτό το σενάριο είναι ότι τα οικονομικά μέτρα που ζητούν οι διεθνείς οργανισμοί να λάβει η Αθήνα για να της εγκρίνουν νέα δάνεια, προκαλούν ισχυρότατες αντιδράσεις. Για να αποφύγει η κυβέρνηση την πτώση της, υποκύπτει στις εθνικιστικές σειρήνες και ανακοινώνει και την επιστροφή της στη δραχμή. ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΜΑΣ ΠΗΡΑΝΕ ΧΑΜΠΑΡΙ.ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΙΟ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΙΚΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΓΑΠ, ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΗΝ ΕΣΠΕΡΙΑ ΤΑ ΘΕΩΡΟΥΝ ΠΙΘΑΝΑ!!!