“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

10 Δεκεμβρίου 2009

Το Πασοκ γιά τον Δήμο Αθηναίων.


Την στιγμή που ο κ.Κακλαμάνης ανακοινώνει την εκ νέου υποψηφιότητα του γιά τον Δήμο Αθηναίων, παρά την σαφή ενόχληση του κ.Σαμαρά,το Πασοκ ούτε που σκέπτεται το θέμα.Μόνον η κ.Διαμαντοπούλου αφήνει κομψά καί διακριτικά να φανεί το σχετικό ενδιαφέρον της.Γνωρίζει βέβαια ότι θα κριθεί από τον βαθμό επιτυχίας της στο υπουργείο Παιδείας,όπου δεν νοιώθει ιδιαίτερα ευτυχής από την παρουσία καί δράση, του υφυπουργού κ.Πανάρετου,στενού φίλου του Πρωθυπουργού κ.Παπανδρέου.Αντίθετα ο άσπονδος φίλος της κ.Χρυσοχοϊδης,απολαμβάνει την άνοδο της δημοτικότητας του μετά τον περιορισμό των επεισοδίων στις πρόσφατες διαδηλώσεις καί φαίνεται να διαθέτει το πλεονέκτημα της αναμονής μιάς πρότασης γιά υποψήφιος του Πασοκ στο Δήμο Αθηναίων.Γιά τον κ.Σκανδαλίδη ούτε κουβέντα να γίνεται.Πάντως κάποιοι κινούνται από τώρα γιά πρόσωπο ευρείας αποδοχής,ώστε η κατάκτηση της Δημαρχίας της Αθήνας από το Πασοκ, να έχει βάσιμες πιθανότητες επιτυχίας.

11 σχόλια:

July είπε...

Το σήριαλ των σχέσεων Πανάρετου - Διαμαντοπούλου καλά κρατεί. όσο και άν εψαξα στα ΦΕΚ το διάταγμα αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Παιδείας δεν το βρήκα. Οι φήμες λένε πως έχει πάει στον Παμπούκη αλλά επειδή δεν συμφωνεί με την κατανομή ο Πανάρετος το διάταγμα κρατείται.

Poletti είπε...

Για τον Δήμο Αθηναίων γιατί δεν προκηρύσσεται η θέση στο opengov?
Υπάρχουν 1-2 καθηγητές απο το Αιγαίο και μερικοί υποψήφιοι διδάκτορες στο Δημοκρίτειο που δεν έχουν ακόμη αξιοποιηθεί!

kourasibas είπε...

Μη το αποκλείεις καθόλου. μη ξεχνάς πως μια προ-opengov διαδικασία είχα ακολουθηθεί στις προηγούμενες Δημοτ Εκλογές για το Μαρούσι, όπου και ο προκριθείς ήρθε τρίτος. και μυαλό δεν βάλαμε

babis o flou είπε...

Αυτόν τον εκλεκτό της διαβούλευσης και αν δεν απατώμαι ακόλουθο της Μιμής, τον έκανε τελικά ο Λοβέρδος Γενικό Γραμματέα;

opengov-closed club είπε...

viva Panaretos, viva Ragousis, viva Reppas, viva dia touto lego,viva Tina, viva Paulos and...VIVA GAP !!!

Ανώνυμος είπε...

Ο πιο σίγουρος είναι ο Μιχαλάκης (το παίζουν & τα ΜΜΕ τελευταία) αλλά αν θυμάμαι καλά του χρωστάει η οικογένεια κάτι από παλιά και μάλλον δεν θα του κάνει τη χάρη...
spiben

revival είπε...

Μην ψάχνετε άδικα. Στους επιλεγέντες για την στελέχωση του κρατικού μηχανισμού, δεν υπάρχει ένας, μα ούτε ένας, που να υποστήριξε Βενιζέλο στις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ.

Η ανοιχτή διακυβέρνηση του κ. Παπανδρεόυ, είναι κλειστή για όσους έχουν διαφορετική άποψη.

Αντιθέτως είναι ορθάνοιχτη σε δεξιούς και απολίτικους που θα "δώσουν τη μάχη και θα ματώσουν" μαζί με τον κ. Παπανδρέου για την αξιοκρατία.

Poletti είπε...

Όπως έλεγε ο μακαρίτης ο Άμαλος, ας βάλουν έναν DILEDANTE !

νικ είπε...

Καλά, είναι δυνατόν με όλα αυτά που γίνονται να πιστεύει κανείς πως μπορεί να κερδηθεί η Αθήνα; Και ποιός θα δεχτεί να αναλάβει το ρίσκο μιάς πιθανής ήττας; Προβλέπω πάλι κανένα απίθανο πρόσωπο του συστήματος ΓΑΠ ή των παναρετισμών του opengοv να παίρνει το χρίσμα...

July είπε...

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΟΥ ΓΙΑ ΌΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡΠΑΣΟΚΟΥΣ. ΘΑ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ


Από την ομιλία του Γ. Παπανδρέου στους νεοεκλεγέντες Νομάρχες και Δημάρχους (Αθήνα, 25/10/2006)"

...Παράλληλα είναι δύο εργαλεία προγραμματισμού, που δοκιμάσαμε κιόλας. Το ένα, με ιδιαίτερη επιτυχία, είναι η διαβουλευτική δημοσκόπηση, ένας τρόπος διαβούλευσης με την τοπική κοινωνία. Δοκιμάσαμε αυτή την διαδικασία για την επιλογή του υποψηφίου μας στο Μαρούσι, τον Πάνο τον Αλεξανδρή. Παρά το ότι δεν κατάφερε να εκλεγεί, νομίζω ότι ήταν ένας πολύ ωραίος αγώνας και τον ευχαριστώ που ενεπλάκη και υιοθέτησε αυτή τη διαδικασία.Όμως, ο ίδιος πια, και η ομάδα η οποία δημιουργήσαμε, μπορούν να σας δώσουν την τεχνογνωσία για το πώς αυτό μπορεί να συμβάλλει ιδιαίτερα στις τοπικές κοινωνίες και στους Νομούς, για την αξιολόγηση προτεραιοτήτων και προγραμμάτων από εδώ και πέρα".

νικ είπε...

Για τους αγγλομαθείς, δείτε κάτι σχετικά με το "πείραμα του Αμαρουσίου" (καμία σχέση με το 'ο κολοσσός του Αμαρουσίου'...)