“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

10 Δεκεμβρίου 2009

Η Πολιτική Γεωγραφία των νέων Περιφερειαρχών.

Η επιλογή των Περιφερειαρχών τονίζει την απουσία ισχυρού κέντρου καί σταθερών κριτηρίων στις αποφάσεις γιά τα πρόσωπα ..Όπως ακριβώς καί στο πεδίο των πολιτικών αποφάσεων.Από τις μεταπτυχιακές σπουδές καί τα διδακτορικά στα Απολυτήρια Λυκείου.Από την πολιτική ανεξιθρησκεία στον κομματικό ταλιμπανισμό.Η του ύψους η του βάθους.Μιά πρώτη πρόχειρη έρευνα μας βοήθησε να εντοπίσουμε την ιδιαίτερη πολιτική στέγη των 13 Περιφερειαρχών.Έχουμε καί λέμε.ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΟΥ ΒΑΣΩ ....περιβάλλον ΓΑΠ καί ξαδέλφη του κ.Μιχάλη Αλεξανδρίδη(γνωστού στελέχους της Θεσ/νίκης.Εν προκειμένω ουδεμία ανάμειξη υπήρξε).ΓΕΡΑΚΟΥΔΗ ΠΟΠΗ.....ΓΑΠ καί Αριστερή Πρωτοβουλία.(Αντίδωρο στον κ.Παναγιωτακόπουλο γιά να ηρεμήσει.)ΘΕΟΛΟΓΙΤΟΥ ΣΟΦΙΑ....ΓΑΠ καί πουλαίν του κ.Ραγκούση).ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ.....ΓΑΠ καί φαν του κ.Παπουτσή(οι κακές γλώσσες ότι τελευταία τον έχει εγκαταλείψει).ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ...ΓΑΠ καί Μαργαρίτα).ΚΟΚΛΑ ΘΕΟΔΩΡΑ....ΓΑΠ καί κ.Δραγώνα (Ορκίζεται σε πολλά εκτος του Πασοκ).ΛΙΟΝΗ ΜΑΡΙΑ....ΓΑΠ(καί ξερό ψωμί).ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΤΑΣΟΣ....ΓΑΠ καί Ρέππας-Τσούρας (Συνηθίζει να κάθεται σε όποια καρέκλα του προσφέρουν σαν πιστός υποτακτικός).ΜΠΡΑΚΟΥΜΑΤΣΟΣ ΚΩΣΤΑΣ.....ΓΑΠ καί Ρέππας(ωχ Θεέ μου,τι θα δούνε τα ματάκια μας).ΚΑΡΟΥΤΖΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ....ΓΑΠ καί Ρέππας-Μιλτιάδης Παπαϊωάννου (εις οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάρτης).ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΛΗΣ ΦΩΤΗΣ.....ΓΑΠ καί Ρέππας (πρώην Σκανδαλίδης, αλλά πρόκειται γιά καλή επιλογή). ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ....ΓΑΠ καί Ρέππας-Βάσω Παπανδρέου(πρώην πουλαίν της Βάσως,στέλεχος κρατικής καριέρας καί ικανός).ΚΙΡΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ....ΓΑΠ,ΓΑΠ,ΓΑΠ (μέτριος,ασπόνδυλος,ψοφοδεής)

11 σχόλια:

Καλαμάς είπε...

Φαίνεται πως θα την πληρώσουν τη νύφη αρκετές περιφέρειες των οποίων ήδη η απορροφητικότητα σε ευρωπαικα κονδύλια είναι ελάχιστη(π.χ Ήπειρος),αφού κατα τα φαινόμενα οι περισσότεροι εκ των περιφερειαρχών είναι άσχετοι και..."στου κασίδι το κεφάλι θα μάθουν να κουρεύουν"

Κοραλία είπε...

Έχω την ταπεινή άποψη ότι τα σχόλια για τις περίφημες αντικ. επιλογές έχουν εξαντληθεί και όσοι ήταν αψίλιαστοι κατάλαβαν, εκτός αν πρόκειται για μισθοφόρους χμερ. Ίσως θα ήταν χρήσιμο να υπάρξει προβληματισμός για το τι σημαίνει διαβούλευση, κατάθεση απόψεων.
Αν μπορεί το διαδίκτιο να αντικαταστήσει τις οργανωμένες κοιν δυνάμεις, τι σημαίνει το απολίτικο "πολίτης" και τι κοινωνικές δυνάμεις, ταξικά συμφέροντα.
Κάποιοι θεωρούν ότι περάσαμε στην μεταμοντέρνα δημοκρατία. Ίσως, δεν έχουν ακούσει πως δεν ήρθε τελικά το τέλος της ιστορίας και προσθέτουν αριθμό επισκεπτών στην opengov., μετά από κάθε νομοσχέδιο. Ενας διάλογος γι' αυτά μήπως είναι προτιμότερος?

citizen είπε...

@Κοραλία συμφωνώ γιά τον διάλογο που αναφέρεις καί τα σχετικά θέματα.Στείλε ένα κειμενάκι να το αναρτήσουμε.Οσο γιά τις επιλογές,όσο καί να έχουν -πράγματι-εξαντληθεί τα επιχειρήματα,πάντα θα προκαλούν τον σχολιασμό μιάς καί στα πρόσωπα αποτυπώνεται το πρώτο ίχνος της κάθε πολιτικής.

νικ είπε...

@citizen
"...ψοφοδεής..."

ενδιαφέρουσα λέξη... :)

@κοραλία
Πράγματι, είναι ένα ενδιαφέρον θέμα συζήτησης ο ρόλος που μπορεί να παίξει το Διαδίκτυο. Κατά την άποψή μου δεν μπορεί να αντικαταστήσει τις οργανωμένες κοινωνικές δυνάμεις, αλλά μπορεί ωστόσο να λειτουργεί συμπληρωματικά. Και κάτω από προϋποθέσεις. Φυσικά η διαβούλευση μέσω opengov δεν έχει και πολλή σχέση...

citizen είπε...

Διαδίκτυο και πολίτες: Το Διαδίκτυο, διεθνώς και στην Ελλάδα, αναδεικνύεται σταδιακά σε έναν προνομιακό χώρο επικοινωνίας, συνεργασίας και δράσης των Μη Κυβερνητικών Oργανώσεων (ΜΚO). Πρόκειται για την ανάδυση ενός νέου "δημόσιου χώρου επικοινωνίας" που ευνοεί τόσο μία ευέλικτη συλλογική παρουσία όσο και -κυρίως- την προώθηση της αμφίδρομης επικοινωνίας εκ μέρους των μεμονωμένων χρηστών του, πιθανή βάση ανάπτυξης μιας νέας, δημιουργικής ατομικότητας κοινωνικά προσανατολισμένης. Αυτό το χαρακτηριστικό βρίσκεται κοντά στον πυρήνα του επίσης σταδιακά αναδυόμενου προτύπου του σύγχρονου αυτόνομου πολίτη του 21ου αιώνα.

Η έννοια της κοινωνίας των πολιτών χωρίς αυτό το νέο πρότυπο μετατρέπεται σε ένα "άδειο πουκάμισο" μέσα στο σύγχρονο κόσμο. Η θετική συνεισφορά του Διαδικτύου σ' αυτή την τόσο προσδοκώμενη εξέλιξη ήταν μη αναμενόμενη αλλά τελικά απετέλεσε μια καλοδεχούμενη έκπληξη
http://www.koinoniapoliton.gr/site/content/view/86/27/lang,el_GR.UTF8/ καί http://www.math.upatras.gr/~mboudour/articles/ik.html

Ανώνυμος είπε...

Φαίνεται πως θα την πληρώσουν τη νύφη αρκετές περιφέρειες των οποίων ήδη η απορροφητικότητα σε ευρωπαικα κονδύλια είναι ελάχιστη(π.χ Ήπειρος),αφού κατα τα φαινόμενα οι περισσότεροι εκ των περιφερειαρχών είναι άσχετοι και..."στου κασίδι το κεφάλι θα μάθουν να κουρεύουν

Ανώνυμος είπε...

...περί πάρτης ;;;;;
Αναγραμματισμό κάνατε παιδιά !!!
Θα γίνει παρεξήγηση.
Δεν δέχομαι με τίποτα ότι στο περιβάλλον του ΓΑΠ υπάρχουν σκιές. Εξάλλου θυμάμαι καλά ότι τον Βενιζέλο τον κερδίσαμε στο όνομα της ηθικής και του πολέμου των συμφερόντων.

Βικτωριανός είπε...

Να κάνει ανάρτηση των βιογραφικών των περιφερειαρχών ο κ Ραγκούσης να δούμε πώς απο τα Διδακτορικά και τα Μεταπτυχιακά πέσαμε από περίπου 20000-40(φοβερούς!!!)=19960 υποψηφίους σε πτυχιούχους ΤΕΙ του Ανοικτού Πανεπιστημίου κ.λ.π, μπράβο στο ήθος σας κ Ραγκούση

babis o flou είπε...

Σύμφωνα με τις πληροφορίες σας,Ραγκούσης και Ρέππας έβαλαν τους περισσότερους.
Για να ξέρουμε ποιοί έχουν τη δύναμη και κινούν τα νήματα στην κυβέρνηση..

SyntrofosD είπε...

Και τωρα συντροφοι, τι θα πουν οσοι υπεβαλαν βιογραφικα, που στις θεσεις τις οποίες ειχαν επιλέξει, βλεπουν τωρα ανθρωπους με πολυ λιγοτερα προσοντα (δεν λαμβανω υπ' οψη μου τα περι παλαιων περιφερειαρχων, περι αποτυχοντων βουλευτων κ.λπ.). Και δεν μιλω για "τυχαιους" ανθρωπους, μιλω για ανθρωπους με πλουσια πολιτικη, κομματική και κοινωνική δραση. Να υποθέσω οτι αυτοι δεν ηταν σε καποιο συγκεκριμένο "κογκλαδιο" (βλεπε babis o flou)? Ποιος θα δωσει μια απαντηση σ' αυτους που εμπιστευθηκαν την διαδικασια. Γιατι αν μη τι αλλο, υποθεταν οτι θα αντιμετωπιστουν σαν συντροφοι στην ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ. Φαινεται οτι τα φαντασματα του παρελθόντος εχουν βαθιες "ριζες".

Ανώνυμος είπε...

Ο "μέτριος,ασπόνδυλος,ψοφοδεής" (τι πετυχημένος χαρακτηρισμός !!!, σαν να τον γνωρίζετε όσο και εμείς της εκλογικής του περιφέρειας) μπορεί να είναι του ΓΑΠ,ΓΑΠ,ΓΑΠ όπως λέτε, αλλά να ξέρετε ότι η τοποθέτησή του έγινε με στήριξη του Φ.Πετσάλνικου, που ήθελε στην Περιφέρεια που εκλέγεται έναν με τα χαρακτηριστικά του εύστοχα περιγράφετε.
Επίσης σας πληροφορώ ότι οι σχέσεις του κ.Κίρκου με τον κ.Πετσάλνικο "σφυρηλατήθηκαν" ακόμη περισσότερο στις τελευταίες εκλογές, που ο Πετσάλνικος ήταν υπεύθυνος από το ΠΑΣΟΚ να φτιάξει το ψηφοδέλτιο στη Β΄Θεσ/νίκης. Και έπρεπε να το φτιάξει έτσι ώστε να διευκολυνθεί η εκλογή του κ.Κίρκου, "που τόσο είχε αδικηθεί" από τον ΓΑΠ, όταν αποπέμφθηκε από το ψηφοδέλτιο το 2004.
΄Ολη η Β΄Θεσ/νίκης γνωρίζει ότι το ψηφοδέλτιο "στήθηκε" για να εκλεγεί ο Κίρκος. Βέβαια αυτό δεν έγινε γιατί ο λαός είχε άλλη γνώμη. Και έρχεται τώρα το ΠΑΣΟΚ να τιμήσει τους αποτυχημένους. Πολύ "δημοκρατική" στάση. Εύγε Γιώργο Παπανδρέου, που σε ψήφισα, γιατί σε πίστεψα....