“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

18 Ιανουαρίου 2010

Υποστήριξη Θαπατέρο.

Του ΜΩΥΣΗ ΛΙΤΣΗ
Στήριξη μέσω «Ελ Παΐς» στην Ελλάδα παρείχε ο Ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Θαπατέρο, συνεχίζεται ωστόσο το «δηλητηριώδες» κλίμα κατά της χώρας μας, ενόψει του σημερινού κρίσιμου συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.
Απέκλεισε, με δηλώσεις του την Παρασκευή στο γερμανικό ραδιόφωνο, το ενδεχόμενο έκδοσης ευρωομολόγου ο Γερμανός τραπεζίτης και μέλος της ΕΚΤ, Γιούργκεν Σταρκ «Πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στη νέα ελληνική κυβέρνηση. Εχει παρουσιάσει αξιόπιστο πρόγραμμα για δημοσιονομική εξυγίανση. Εχω εμπιστοσύνη στον Παπανδρέου», φέρεται να δηλώνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ελ Παΐς», σύμφωνα με χθεσινό τηλεγράφημα του ΑΠΕ, ο Ισπανός πρωθυπουργός, η χώρα του οποίου προεδρεύει της Ε.Ε.
Ο Θαπατέρο υποστηρίζει ακόμη στην ίδια συνέντευξη ότι, κατά την τελευταία συνεδρίαση των Ευρωπαίων ηγετών, «υπήρχε ένα γενικό συναίσθημα υποστήριξης προς την Ελλάδα». Ο Ισπανός πρωθυπουργός δηλώνει επίσης ότι είναι απαραίτητη η αλληλεγγύη μεταξύ των χωρών της ευρωζώνης προς το συμφέρον του ευρώ.
Οι θετικές δηλώσεις για τη χώρα μας του Ισπανού σοσιαλιστή πρωθυπουργού δεν οφείλονται μόνο στο γεγονός της ιδεολογικής συγγένειας με τον κ. Παπανδρέου, αλλά και στο γεγονός ότι η Ισπανία έχει αρχίσει να βλέπει τα προεόρτια μπαράζ δημοσιευμάτων και αναλύσεων, που τη θέλουν επόμενο θύμα της δημοσιονομικής κρίσης που ταλανίζει την ευρωζώνη. Πρόσφατα ο διεθνής οίκος αξιολόγισης Standard & Poor's απείλησε με υποβάθμιση την Ισπανία.
Παρά τις θετικές δηλώσεις Θαπατέρο ενόψει και της συνόδου κορυφής της Ε.Ε. στις 11 Φεβρουαρίου, όπου θα δεσπόσει το ελληνικό πρόβλημα, το κλίμα απέναντι στη χώρα μας παραμένει ιδιαίτερα αρνητικό. http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=122249

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μεγάλη γάτα ο Ισπανός.Μεθοδικός,αθόρυβος,αποτελεσματικόςκαι πολύ κινητικός δείχνει ότι είναι πολιτικά κυρίαρχος στην Ισπανία.Κια παρά τα τεράστια οικονομικά προβλήματα και την ανεργία στο 20%,οι Ευρωπαίοι τον σέβονται και δεν του "επιτίθενται" όπως στους φουκαριάρηδες τους Έλληνες.