“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

25 Ιανουαρίου 2010

Μεταβολή και στο σπίτι...


Οι πρωταγωνιστές των δελτίων των 8μ.μ. είναι-εδώ και μία εβδομάδα περίπου-αγρότες.Αγριεμένοι με ύφος αδιάλλακτο,απαιτούν γιά μία ακόμη χρονιά,αναπλήρωση εισοδήματος.Μοιάζουν ανέπαφοι και αποδεικνύονται και αδιάφοροι γιά το τι συμβαίνει στην χώρα.Οι πραγματικά φτωχοί αγρότες απουσιάζουν.Στα μπλόκα κυριαρχούν οι αγρότες-παράγοντες.Είναι αυτοί που "κανονίζουν" γιά τα πανωγραψίματα,τα οποία ωστόσο καταγγέλουν.Είναι αυτοί που δεν έχουν ακούσει γιά διπλές επιδοτήσεις.Είναι αυτοί που εξεγείρονται γιά τα "μουσαδένια" καλλιεργητικά δικαιώματα.Είναι αυτοί που πίσω από τις κάμερες παρακαλούν τους πολιτικούς να τους "δώσουν κάτι",για να μην γυρίσουν με άδεια χέρια στο χωριό.Είναι αυτοί που ανέβηκαν στο ρετιρέ και το μόνον που έκαναν ήταν να καταστρέψουν το κλιμακοστάσιο.Τώρα όμως περήφανα γονατιστοί παρακαλάνε για μιά ομαλή έξοδο.Ωραία λοιπόν,μεταβολή και στο σπίτι γρήγορα.

4 σχόλια:

Αγροτοπατέρας είπε...

Να τα αφήσει αυτά ο κ. Παπανδρέου και να υλοποιήσει την προεκλογική του υπόσχεση: 1 δις στους αγρότες εδώ και τώρα!

Fidel Castro Viotias είπε...

Νομίζω 2 δις είχε πεί, αλλά λόγω της γενικότερης κατάστασης ας δώσει το 1 δις.

κοραλια είπε...

τα περί αγροτικά δεν τα γνωρίζω. Όμως ήμουν εναντίον των κινητοποιήσεων πέρισυ, όταν όλοι ΜΜΕ κ κόμματα αναγνώριζαν τα δίκαια αιτήματα τους. Είμαι υπέρ των αγροτών εφέτος που συλλήβδην όλοι τους από τους ίδιους κατηγορούνται ως τεμπέληδες. Δηλαδή είμαι εναντιον κάθε ισοπεδοτισμού. Το μόνο που γνωρίζω είναι ότι ακόμα και στις ΗΠΑ επιδοτούνται. Ότι υπάρχουν ανεξέλεκτα καρτέλ.

pater είπε...

Καλά ..αλλά ας σταματήσει να λέι
μ......ς η Κ.Μ στα ΜΜΕ.