“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

8 Ιανουαρίου 2010

Ο γρίφος της παραίτησης Μιχαλάκου.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας η παραίτηση του Γενικού Γραμματέα κ.Στέφανου Μιχαλάκου οφείλεται σε προσωπικούς λόγους.Ποιοί είναι άραγε οι προσωπικοί λόγοι?Πως εμπλέκεται ο βουλευτής κ.Νιώτης στην παραίτηση?Γιά ποιό θέμα ενημέρωσαν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Νίκαιας τον βουλευτή του Πασοκ(παραμονές Χριστουγέννων και κατά την διάρκεια εθιμοτυπικής επίσκεψης) και αυτός με την σειρά του τον υπουργό κ.Λοβέρδο?Μέγας ο γρίφος και όποιος τον λύσει δικαιούται κέρασμα στο κυλικείο του Νοσοκομείου.

9 σχόλια:

July είπε...

Ο κ.Νιώτης τώρα άκουσε κάτι για το κυλικείο; πληροφορίες λένε πως ολόκληρος φάκελος του είχε παραδοθεί τότε στο γραφείο του, όπως και στη Χαριλάου τρικούπη.

Κοραλία είπε...

Ελπίζω να μην φτάσω να αναζητώ κέρασμα σε κυλικείο νοσοκομείου. Αν υπονοείς σκανδαλάκι ρίξτο. Εγώ θα σε πάω στην οικονομία, όπου έχουμε χάσει τον λογαριασμό.
Αποταμιεύσεις. Τρεις μήνες επίσημα και μη το υπουργείο μιλούσε για ποθεν έσχες στις καταθέσεις. Αποτέλεσμα φύγανε περίπου 5δις. Σήμερα ασμένως μιλάνε για επαναπατρισμό κεφαλαίων, που σημαίνει κλείνω το μάτι στο μαύρο χρήμα.
Φόρος κληρονομιάς. Προεκλογικά το ΠΑΣΟΚ είχε πει για φόρο στις γονικές παροχές. Συνωστισμός 3μήνες για μεταβιβάσεις. Ξαφνικά χθες κατάλαβε ότι είχε απώλεια εσόδων. Βράδυ κατέθεσε τροπολογία σε άσχετο νομοσχέδιο με αναδρομική ισχύ και απαράσκευη η κυβέρνηση αδυνατεί να πει πόσος θα είναι ο φόρος. Παρόμοια προχειρότητα δεν θυμάμαι.
Αυτό είναι σκανδαλο προς την νοημοσύνη μας!

Από το Πολιτικό Γραφείο Γρ. Νιώτη είπε...

Από το πολιτικό γραφείο του Γρηγόρη Νιώτη, βουλευτή ΠΑΣΟΚ και Α’ Αντιπροέδρου της Βουλής, εκδόθηκε η πιο κάτω δήλωση σχετικά με το ηλεκτρονικό δημοσίευμα του blog «ΥΠΕΡ ΠΑΣΟΚ» (www.yperpasok.blogspot.com)


"Καμία εμπλοκή δεν έχω στην παραίτηση του Στέφανου Μιχαλάκου από τη θέση του Γενικού Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων του Υπουργείου Εργασίας, ούτε ποτέ επικοινώνησα για οποιονδήποτε λόγο που αφορά τον Στέφανο Μιχαλάκο με τον Υπουργό Αντρέα Λοβέρδο ή με οποιονδήποτε άλλο κυβερνητικό παράγοντα. Άλλωστε δεν θα είχα, ούτε έχω κανέναν λόγο, καθώς ποτέ δεν υιοθέτησα τις λασπολογικές επιθέσεις στο πρόσωπο του. Αντιθέτως, τιμώ πάντα με την εμπιστοσύνη και τη φιλία μου τον Στέφανο Μιχαλάκο."

citizen είπε...

@Κοραλία.μιά ανάρτηση 150-200 λέξεις γιά την Οικονομία από σένα θα ήταν χρήσιμο γιά όλους και για προβληματισμό και γιά διάλογο.Να ελπίζω?

kourasiba είπε...

Μόλις προχθές ο ΓΑΠ και το ηχείο του ο Παλκοσένικος δήλωναν πως θα θέσουν τέρμα στό επαίσχυντο καθεστώς των τροπολογιών σε άσχετα νομοσχέδια. Δείτε τώρα που κατετέθη η τροπολογια για τις γονικές παροχές και την αύξηση του φόρου στα τσιγάρα και τα ποτά. στο σχέδιο νόμου για την «Προστασία δασών και δασικών εκτάσεων του νομού Αττικής, σύσταση Ειδικής Γραμματείας Περιβάλλοντος και Ενέργειας και λοιπές διατάξεις». Θαυμάστε συνέπεια και αξιοπιστία

Κοραλία είπε...

Περί ιστορίας
Ο πατήρ Ανδρέας μετά τις εκλογές του 85 με διάγγελμα εξήγησε την οικ. κατάσταση και τοποθέτησε τον Σημίτη να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά. Το ίδιο και το 93.
Ο αυτοκράτωρ πλέον υιός Γεώργιος Β΄, ο επονομαζόμενος και αχαμνός γιατί δεν κάνει το ίδιο και δεν παίρνει ολοκληρομένες πολιτικές αποφάσεις?
Η χώρα κινδυνεύει και έχει ακέραια την ευθύνη.

μικρή άρκτος είπε...

Επειδή ο Πρόεδρος της Βουλής δήλωσε ότι "η συγκεκριμένη ρύθμιση (ο 15ος και 16ος μισθός των υπαλλήλων της Βουλής) ισχύει από το 1929, καταργήθηκε μόνο κατά την περίοδο της χούντας και επανήλθε επειδή οι υπάλληλοι δεν λαμβάνουν πρόσθετα επιδόματα(!), αλλά και διότι έχουν διαφορετικά ωράρια εργασίας(!) από τους εργαζομένους στις άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου", θα ρωτήσω:

Ισχύουν ακόμη ή όχι οι παρακάτω αποφάσεις:


ΑΠΟΦ 27-//1992 (ΑΠΟΦ ΦΕΚ Α 184 1992): Βουλή-Χορήγηση Επιδόματος Θέσης, κλπ.

1. Την καταβολή, από 1ης Ιανουαρίου 1993 στούς.....
ΥΑ 4126/2002: Καταβολή επιδόματος α.14 ν.3016/02 στους υπαλλήλους της Βουλή

2.Επεκτείνουμε από 1ης Ιανουαρίου 2002 τις διατάξεις του άρθρου 14 παρ. 2 του Ν. 3016/2002 περί καταβολής επιδόματος ....
Παιδιά μη μαε δουλεύεται

νικ είπε...

@μικρή άρκτος

Είχα σε εκτίμηση τον Πετσάλνικο, η στάση του όμως στην περίπτωση των βουλευτικών επιδομάτων και του 15ου, 16ου μισθού, με έκανε να αναθεωρήσω την άποψή μου... Κρίμα, το καράβι βουλιάζει και οι πρώτοι που θα έπρεπε να προσπαθήσουν να το σώσουν κοιτάνε αλλού...

pater είπε...

@ ΚΟΡΑΛΙΑ
Πέστα ..σε πάω.