“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

5 Ιανουαρίου 2010

Πριν αλέκτωρ λαλήσαι τρείς


Τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για τη δημοσιονομική προσαρμογή της Ελλάδας και την ανάταξη της οικονομίας τώρα, ώστε το έλλειμμα να έχει περιοριστεί κάτω από το 3% μέσα σε μία τριετία ζήτησε ο πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια της σημερινής άτυπης σύσκεψης των συναρμόδιων υπουργών, στο Μέγαρο Μαξίμου. . Πρίν αλέκτωρ λαλήσαι τρείς ,ο Πρωθυπουργός υποχρεώνεται από την Ευρωπαϊκή ένωση να θέσει νέους στόχους-μέτρα που προκύπτουν απο΄την υποχρέωση 3ετούς πλέον δημοσιονομικής προσαρμογής.Τέρμα οι ευρωσκεπτικισμοί,τέρμα οι ανέξοδοι τσαμπουκάδες απέναντι στον Τρισέ και τον Αλμούνια.Τέρμα στο παραμύθι των κακών ευρωπαίων ,των κερδοσκόπων,των κέντρων υπονόμευσης και των ανθελληνικών σχεδίων.Τώρα υποταγή,νηστεία και προσευχή.Τώρα κ.Παπανδρέου και μετά τρείς μήνες καθυστερήσεων και ολιγωριών πρέπει να δράσετε,να κάνετε κάτι,να κυβερνήσετε,να διοικήσετε,να αποφασίσετε.Η συγνώμη δεν αρκεί.

14 σχόλια:

ρεπορτερ είπε...

Προς τι η καθυστέρηση?
Προς τι ο διασυρμός της χώρας επί 3 μήνες?

Ανώνυμος είπε...

Τέρμα το "λεφτά υπάρχουν". Το καράβι θέλει σταθερή ρότα για να μη πέσει στα βράχια. Και πρέπει να κληθούν για εργασία όλοι και όχι μόνο το περιβάλον του καπετάνιου, αποκλείοντας το υπόλοιπο πλήρωμα. Η ρότα πρέπει σταθερά να είναι ευρώπη.

Ανώνυμος είπε...

Από τα "λεφτά υπάρχουν" πάμε για "το φως στο τέλος του τούνελ¨".
"Ο καπετάνιος", ο Θεός να τον κάνει τέλος πάντων, θα εγκαταλείψει το υπ. εξωτ. για να επιβλέπει την ρότα.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΓΑΠ αναφέρεται σε 3τες πρόγραμμα γιατί δεν του έδιναν περιθώριο για 4τες. Έκανε την ανάγκη φιλοτιμο. Ισως και να τον βολεύει όμως, γιατί ο 4ος χρόνος είναι προεκλογικός, αν φτάσει μέχρι εκεί.

Κοραλία είπε...

Ξένα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι το έλλειμμα έχει φτάσει 14,5%, πράγμα που δεν διαψεύδει ακριβώς το αρμόδιο υπουρ. Αν υπολογίσουμε ότι τον Ιανουάριο θα βγουν και άλλες χώρες προς αναζήτηση χρημάτων γίνεται κατανοητό γιατί ο Γεώργιος κατάπιε τον ευρωσκεπτικισμό προς το παρόν.

kalamas είπε...

Φαίνεται πως ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε πλήρη σύγχηση, με αποτέλεσμα το οικονομικό επιτελείο να βολοδέρνει στην παλίρροια αντιφατικών απόψεων διαφόρων παραγόντων και στελεχών.
Δεν υπήρχε προεκλογικά σαφής οικονομική πολιτική και δυστυχώς για τη χώρα εξακολουθεί να μην υπάρχει.
Το γεγονός αυτό εχει κοστίσει ηδη την κατρακύλα της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας με δυσβάσταχτες οικονομικές απώλειες για την εθνική οικονομία.
Οφείλουν οι μαθητευόμενοι μάγοι του οικονομικού επιτελείου και ασφαλώς ο ίδιος ο πρωθυπουργός να αντιληφθούν το μέγεθος των ευθυνών τους,να παραδεχτούν τα λάθη και τις ανεπάρκειές τους και αναζητήσουν τα πρόσωπα που έχουν εγνωσμένες ικανότητες στη διαχείρηση των οικονομικών θεμάτων και ιδιαίτερα των δημοσιοοικονομικών,ώστε να αντιμετωπιστεί η κρίση και να αποφευχθεί η χρεωκοπία.
Ενδεχόμενη επιμονή τους θα σημαίνει ότι "στου κασίδι το κεφάλι-μαθαίνουν να κουρεύουν" με αποτελεσματα ολέθρια για τη χώρα.

citizen είπε...

@Καλαμάς.Στη γραμμή Μητσοτάκη κινείσαι η ιδέα μου είναι?

Ανώνυμος είπε...

Συγνώμη! Υπάρχει τέτοια λέξη;

ρεπορτερ είπε...

Αυτό το κολέγιο των επιτρόπων που θα γνωμοδοτήσει επί των στόχων του ΠΣΑ, δεν πρόλαβε να το υποβαθμίσει η Διαμαντοπούλου σε ΙΕΚ?

κοραλία είπε...

Συμφωνώ με @ Καλαμά. Δεν έχει τελειώσει η κατρακύλα, ούτε τα πράγματα θα ηρεμήσουν, σκέψου μόνο τις κινητοποιήσεις. Ούτε είναι εύκολο να επιτευχθούν οι στόχοι. Επομένως σε κρίσιμες καταστάσεις απαιτούνται συναινέσεις.

kourasibas είπε...

Μην σπρώχνεσθε, αυτό το τραίνο είτε είναι υπερταχεία, είτε μουτζούρης, είτε σφυρίξει τρείς φορές, είτε όχι, δεν μας αφορά,ετσι και αλλοιώς τροχιοδρομεί σε λάθος γραμμή, δεν είναι το τραίνο για το οποίο έχουμε βγάλει εισιτήριο.
Ηρεμα, απολαύστε τον καφέ σας στον σταθμό, και απλώς σηκώστε την ταμπέλα του ρεύματος για να δούν κάποιοι που αναζητούν τη σωστή αποβάθρα. Αυτοί είναι οι συνεπιβάτες μας,μ΄ αυτούς θα συμπορευτούμε.

July είπε...

@citizen τώρα πρίν τις εξαφανίσουν θέλω να πάς στο www.papandreou.gr παράθυρρο "φωτογραφίες" και άνοιξε Μάρτιος 2008 διαδήλωση για το ασφαλιστικό. Αποθήκευσε κάτι φωτογραφίες με τον ΓΑΠ να κρατά πανώ και με σηκωμένη τη γροθιά να διαδηλώνει κατά της αύξησης των ορίων ηλικίας των γυναικών!! οεεεοοο!!!

Μουργκάνα είπε...

Η φοτό που λέει ο/η july είναι αυτή

http://multimedia.papandreou.gr/arx/photos.showPhoto?i_aa=62359

πατήστε από εδώ να δούνε ροή από το blog στο site του ΓΑΠ να θιαμάξουν ...

Μουργκάνα είπε...

ΕΔΩ