“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

13 Φεβρουαρίου 2010

Ας σκεφτούμε για το καλό όλων.

Η δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό της εφημερίδας "ΘΕΜΑ" δείχνει οτι οι Έλληνες πολίτες κρίνουν ,τα μέτρα του Προγράμματος Σταθεροποίησης και Ανάπτυξης,απαραίτητα(65%),ανεπαρκή(41.1%) και καθυστερημένα(51.3%).Σχετικά με τις κυβερνητικές προθέσεις για το Ασφαλιστικό παρατηρούμε οτι το 79.5% δεν συμφωνεί με την κατάργηση ρυθμίσεων για μητέρες με ανήλικα παιδιά,το 60.5% διαφωνεί με την εξίσωση ορίων ανδρών/γυναικών,ενώ το 60% διαφωνεί με την αύξηση ορίων ηλικίας.Εμφανής είναι η υποκρισία,η χαιρεκακία και το ιδιότυπο κοινωνικό "μίσος" ένατι των δημοσίων υπαλλήλων.Όλοι οι μη δημόσιοι υπάλληλοι συμφωνούν με τα μέτρα που αφορούν την μείωση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων ενώ δεν συμφωνούν με τις ρυθμίσεις για το ασφαλιστικό σύστημα επειδή αγγίζει τους πάντες.Με απλά λόγια το φαινόμενο του κοινωνικού αυτοματισμού έχει βρεί εύφορο έδαφος.Αναπτύσσεται και εκδηλώνεται. Γνώμη μας είναι οτι τα μέτρα είναι αναγκαία και όσον αφορά τους μισθούς του Δημοσίου και όσον αφορά τις αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα.Και κανείς δεν μπορεί να επιχαίρει για τα δεινά που κάποιες επαγγελματικές ομάδες υφίστανται η θα υποστούν.Ας σκεφτούν οι δημοσκοπούμενοι πολίτες οτι η κατάργηση του 14ου μισθού θα αφορά όλους τους μισθωτούς και η ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και η αύξηση της ανεργίας τον ιδιωτικό τόμεα θα θίξει.Ας σκεφτούν τώρα οι Έλληνες οτι η κρίση μας αφορά όλους,οτι τα βάρη της κρίσης θα πρέπει να επιμερισθούν δίκαια και αναλογικά σε όλους.Ας σκεφτούν τώρα οι Έλληνες οτι η έξοδος απο την κρίση πρέπει να μας βρεί σ' ενα νέο,σύγχρονο,δημιουργικό,παραγωγικό και αποτελεσματικό οικονομικό,πολιτικό,κοινωνικό και θεσμικό περιβάλλον.Για το καλό όλων ,για το καλό των παιδιών μας,για το καλό της χώρας.

2 σχόλια:

Μουργκάνα είπε...

Σαφώς και οι επιπτώσεις της κρίσης αλλά και των μέτρων για την αποφυγή της κρίσης θα θίξουν το σύνολο της κοινωνίας. Η πολιτική και οι πολιτικοί έχουν την ευθύνη για τον σωστό καταμερισμό των βαρών ώστε να δει και η κοινωνία πως υπάρχει πρόγραμμα και πρόοδος.

Όσον αφορά τους δημόσιους υπαλλήλους είναι σαφές πως η κοινωνία θα είναι απέναντί τους. Σε ένα άλλο ποστ είχαμε μία συζήτηση με τη ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ που με διόρθωσε και ανέφερε το δημόσιο ως πρόβλημα και όχι τους δημόσιους υπαλλήλους. Δεν θα πρέπει όμως να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας και να μην βλέπουμε το πρόβλημα του δημοσίου και ως πρόβλημα του ανθρώπινου δυναμικού του. Εάν υπήρχαν ανοιχτοί ορίζοντες από το ανθρώπινο δυναμικό του δημοσίου, πολλές από τις παθογένειες θα μπορούσαν να ξεπεραστούν ανέξοδα για το κράτος και τους πολίτες.

Θυμάμαι πιο παλιά στην Αγγλία έδειχνε μία διαφήμιση από έναν τύπο που ήταν στα 20 μέσα σε τρελά πάρτυ και χλιδή, το ίδιο στα 30 και στα 40 και μετά τον έδειχνε στα 60-φεύγα να είναι μόνος του σε ένα μικρό διαμερισματάκι χωρίς λευτά να αναπολεί εκείνες τις μέρες. Μετά έπεφτε το σποτάκι πάρε το τάδε συνταξιοδοτικό της HSBC για να μην σου συμβούν όλα αυτά.

Ε λοιπόν έχω αρχίσει να το σκέφτομαι σοβαρά μόνο που δεν είμαι μέσα στη χλίδα και τα πάρτυ ίσα ίσα βγάζω το ΤΕΒΕ.

Casper είπε...

Να λέμε όμως και κανένα ρεαλιστικό.
30 χρόνια τώρα, λαμόγια και μόνο, χρέωσαν και τα εγγόνια μας. Μήπως πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο που ψηφίζουμε, ή τον τρόπο που σκεπτόμαστε για την καθημερινότητα, ή να εξαφανίσουμε εντελώς από το ενεργό προσκήνειο όλους αυτούς που ακόμα και σήμερα βγαίνουν στην TV και εκφέρουν ακόμα άποψη; Κρίμα, πολύ κρίμα για την επόμενη γενιά.