“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

7 Μαρτίου 2010

Λαϊκιστές:Οι ίδιοι,τότε και τώρα.

Γράφει Μinder.
Η αφορμή μου δόθηκε από τα δημοσιεύματα και εκπομπές ελληνικές και εξωτερικού.
Όλα στοχεύουν στο ίδιο σημείο: την εδαφική κυριαρχία.
Ακόμα και τα κωμικά, σατυρικά με καυστικό τρόπο το ίδιο καταμαρτυρούν.
Στο εσωτερικό ακούς
"πάρε απόδειξη γιατί θα σε κάψουν οι Γερμανοί" ή "Γιώργο πάρε την επιταγή από τους Αμερικάνους και μόλις σου πουν για τα νησιά του Αιγαίου, την Τουρκία, τα Σκόπια τρέχα να τους ξεφύγεις".
Στα του εξωτερικού τα ίδια
"πουλήστε την Ακρόπολη και κάποια νησιά για να μας δώσετε αυτά που μας χρωστάτε".
Δεν τα αναφέρω για να γελάσουμε (black humor), αλλά για να θυμηθούμε και τα δικά μας λάθη. Τον Σεπτέμβριο του 1996, το ΠΑΣΟΚ με Πρόεδρο τον Κώστα Σημίτη κέρδισε τις εκλογές, με κεντρικό σύνθημα ‘ΙΣΧΥΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ-ΙΣΧΥΡΗ ΕΛΛΑΔΑ’ .
Τότε λοιπόν ξεκίνησε μια μεγάλη προσπάθεια για ανοικοδόμηση και ισχυροποίηση της Ελληνικής οικονομίας. Για να επιτευχθεί αυτό όμως, χρειάστηκαν να ξεπεραστούν νοοτροπίες και αντιλήψεις με βαθιές ρίζες στην κοινωνία αλλά και μια συνεχής αναμέτρηση με δυνάμεις συντηρητικές ( εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ).
Η ένταξη στην ΟΝΕ ισχυροποίησε την θέση της Ελλάδας στην ΕΕ και ήταν άμεσα συνυφασμένη με την εφαρμογή της Εξωτερικής πολιτικής.
Για να μη πολυλογούμε ο ‘ λογιστάκος’ , ο «καθηγητής με τα γυαλάκια» παρέδωσε
μια χώρα σε αναπτυξιακή τροχιά, με σύγχρονες υποδομές, με μεγάλο κύρος στην ευρωπαϊκή κοινότητα και τον Έλληνα πολίτη περήφανο. Η χώρα με τη σοβαρή προσπάθεια που είχε κάνει, ενέπνεε το σεβασμό και μάλιστα αποτελούσε παράδειγμα προς μίμηση και για άλλα κράτη.
Αναλογιστείτε θα μπορούσε κανείς να προσβάλει τη χώρα που έφτασε στο σημείο να ασκεί την Ευρωπαϊκή εξωτερική πολιτική; (πόλεμος στο Ιράκ, σχέσεις Ευρώπης- Τουρκίας κλπ)
Δυστυχώς η εγχείρηση πέτυχε ο ασθενής όμως απεβίωσε.
Και τώρα που δεχόμαστε το χλευασμό όλων, τα ίδια λάθη πάλι πάμε να κάνουμε.
Η αλήθεια είναι μία: ‘ευημερούν οι αριθμοί, θα ευημερούν και οι άνθρωποι’.
Το αντίθετο, θέλουμε δεν θέλουμε δεν γίνεται. Ή είσαι ισχυρός και σε σέβονται ή έρχονται οι ελεγκτές κάθε μήνα να σε ξεσκονίζουν.
Αρκετά λοιπόν από όλους αυτούς που προσπαθούν να μας χαϊδεύουν τα αυτιά με λαϊκίστικες μελωδίες και μοναδικό σκοπό να αυξήσουν το πολιτικό τους ακροατήριο.
Κλείνω και για να μη παρεξηγηθώ, δεν είμαι αβανταδόρος του ΠΑΣΟΚ και του Παπανδρέου. Θα μπορούσα μάλιστα να απαριθμήσω πολλές κυβερνητικές αστοχίες. Σκοπός μου ήταν να θυμίσω ότι οι ίδιες λαϊκίστικες φωνές κατάφεραν να απαξιώσουν –πρόσκαιρα-μια προσπάθεια, που τα αποτελέσματά της τότε, σήμερα φαντάζουν άπιαστοι στόχοι.
Αν θέλουμε να ξαναβρούμε τη χαμένη μας υπερηφάνεια, εμείς οι ίδιοι με τις επιλογές μας, είμαστε οι μόνοι υπεύθυνοι .

Δεν υπάρχουν σχόλια: