“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

9 Μαρτίου 2010

Τέλος η βίζα για τις Η.Π.Α.


Θετική υπήρξε η θέση του Μπαράκ Ομπάμα στις προτάσεις του κ.Παπανδρέου για κοινό μέτωπο με την ΕΕ κατά της κερδοσκοπίας. Ο Αμερικανός Πρόεδρος ανακοίνωσε και την κατάργηση της βίζας για την Ελλάδα. Η απο καιρού αναμενόμενη κατάργηση της βίζας για τους Έλληνες επισκέπτες των Η.Π.Α. αποτελεί αναμφίβολα θετική εξέλιξη.Θετική μπορεί επίσης να θεωρηθεί και η γενική θέση του Αμερικανού προέδρου για συστράτευση με τους Ευρωπαίους εταίρους στην μάχη ενάντια στη κερδοσκοπία.Βεβαίως το μέλλον θα δείξει τις πραγματικές προθέσεις των αμερικανών,γιατι δεν είναι εύκολο να πιστέψεις σε προσπάθειες των Η.Π.Α.να βοηθήσουν την Ευρώπη για ταχεία και αναίμακτη έξοδο απο την οικονομική κρίση.Στα ιδιαιτέρου ελληνικού ενδιαφέροντος θέματα,η αίσθηση που δημιουργείται είναι οτι δεν υπήρξε πρόοδος και η κάθε πλευρά είχε την ευκαιρία να διατυπώσει τις απόψεις της.Και ίσως μόνον ο ρόλος της ελληνικής στρατιωτικής αποστολής στο Αφγανιστάν να αποτέλεσε το φλέγον και αμφιλεγόμενο θέμα της ανεπίσημησ συνάντησης των δύο ηγετών.

11 σχόλια:

νικ είπε...

Γιατί εμένα μου φαίνεται πως απλά κάνουν αβάντα στον ΓΑΠ, σε μία δύσκολη περίοδο;

SAM είπε...

@Νικ.Δεν νομίζω οτι σου φαίνεται.Αβάντα του κάνουν.Στη συγκυρια όμως η εικόνα βγαίνει θετική.Οι αμερικανοί δεν δεσμεύθηκαν σε τίποτα.Η βίζα ηταν απο καιρό αναμενόμενη και οι ΗΠΑ την πούλησαν καλά στον ΓΑΠ και ο ΓΑΠ στούς Έλληνες.

Αλέξανδρος Ζήβας είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
reporter είπε...

my dear friend citizen @ δεν επιθυμώ να διαταράξω την εθνική ανάτασην του έθνους. Επιθυμώ να ανακράξω "φονιάδες των λαών αμερικάνοι", ομού με τους απούλητους Παπουτσίδες και Παναγιωτακόπουλους, άμα την επιστροφή του Ρ.Μ. George (Ρ.Μ στα ελληνικά Α.Μ), στη δεύτερη πατρίδα του, την μικρά ελλάδα. Το δεύτερο σύνθημα "ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο" μου φαίνεται άκαιρο, διότι και η ΕΟΚ και το ΝΑΤΟ μια χαρά είναι.
Κάτι το αυτί μου πήρε για βαλκάνια, Μακεδονία, Κύπρο, Αφγανιστάν αλλά δεν φοβούμαι, διότι ο president Οbama, μια χαρά παιδί είναι και είμαι σίγουρος δεν θα πονέσουμε.
Τέλος θα ήθελα να σημειώσω την γλώσσα του σώματος, εμένα του συνεπούς αριστερού μου ήρθε η παροιμία "είδε...και αναθάρρησε η ..." θου Κύριε... Με τιμή εθνικά υπερήφανος.

Μπάμπης σκέτος είπε...

Ομολογώ κομμάτι βαρύ μου έπεσε ο διεθνισμός του George στον ευρωπαικό επαρχιωτισμό μου. Σκέφθηκα να φωνάξω ενθουσιασμένος we are all americans, μετά όμως θυμηθηκα την Μελίνα σ' αυτό το τραγουδάκι καλέ πως το έλεγαν; Greece me blesse και συγκρατήθηκα. Πάντως στο αμέρικα θα πάω χωρίς βίζα, όπως και ο george. Η ισότητα στην χώρα υλοποιείται.

νέος αγρότης είπε...

Αυτός ο αχραρμάς της κυβέρνησης με Παπουτσή και Κατσέλη μη μας διαφεύγει. Φοβεροί τύποι, με την ουρά στα σκέλια. Εγώ πάντως το καρυοφίλη στο τραπέζι το έχω, όχι για τους κερδοσκόπους, ο νέος μαγαλοιδεατισμός και παραμύθα, αλλά για τα φούμαρα που μου πλασάρουν καθημερινά. Αίσχος ωρέ, ας ξυπνήσουμε.

Ανώνυμος είπε...

Παντως ο Σαχιδης (για να γυρισω σε προηγούμενο θεμα)δεν ειναι και νερό για λειτουργιά! Στον τομέα των εσόδων (εισπαράξεισ -εφορίες -φορφυγάλεσ κλπ, κλπ) -αρμοδιότητάς του- δεν κανει τιποτα, στισ τηλεοράσεις δεν βγαινει να στηρίξει τις επιλογές της κυβέρνησης (εκτος από το περίφημο κινημα των αποδειξεων) και ως ΛΑρισαιος (οπως και ο Παπουτσης) φροντίζει να στελεχωνει ολα τα ΔΣ στα οποια εχει εκπρόσωπο με Λαρισαίους ανεξαρτήτως προσόντων (πχ στον ΟΠΕΚΕΠΕ έβλαε των πρόεδρο των παραγωγών λαικων αγορών Λαρισας και ενα δημοτικό υπάλληλο δήμου που μάλλον δεν εχει ταμειακή υπηρεσία) τόσο αξιοκρατικά! με τεχνοκράτες που εχει αναγκη ο τόπος!

κοραλια είπε...

Μια χρησιμη είδηση: Η αρμόδια επιτροπος στο ecofin χαιρέτησε την κατάργηση της visas για την ελλάδα και κάλεσε τις ΗΠΑ να καταργηθεί επίσης για την Βουλγαρία, Ρουμανία, Πολωνία και Κύπρο. Γι' αυτές τις χώρες της ΕΕ ακόμα υπάρχει η απαίτηση για visa. Χρειάζεται σχόλιο?

Poletti είπε...

Διαβάστε το ρεπορτάζ του Στ.Ευσταθιάδη στο σημερινό ΒΗΜΑ. Τα λέει όλα..

Ιωάσεφ είπε...

citizen πιο μεγάλη foto του ΓΑΠ δεν βρήκες ?

ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ είπε...

@Iωασεφ.είχα μια μεγαλύτερη αλλά την διέγραψα απο λάθος.Πρόσεξε το μακιγιάζ.Είναι τέλειο.