“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

22 Μαΐου 2010

Ευρωπαϊκή οικονομική πολιτική

Ευρύτατη συναίνεση σε τέσσερις στόχους επετεύχθη στην Ομάδα Εργασίας για την ενίσχυση του συντονισμού της ευρωπαϊκής οικονομικής πολιτικής που συνεδρίασε χθες στις Βρυξέλλες, υπό τον πρόεδρο της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρομπάϊ. Οι στόχοι είναι:
1. Η ενίσχυση του συμφώνου σταθερότητας και η εξεύρεση τρόπων ώστε να αυξηθεί η αποτελεσματικότητα της λειτουργίας του.
2. Η εύρεση λύσεων για τη μείωση της απόστασης που χωρίζει την ανταγωνιστικότητα των χωρών της ευρωζώνης, ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα των ελλειμμάτων.
3. Η δημιουργία ενός αποτελεσματικού μηχανισμού αντιμετώπισης κρίσεων και η ενίσχυση της οικονομικής διακυβέρνησης ώστε να ενισχυθεί και ο δεύτερος πυλώνας, η δημοσιονομική πολιτική που στηρίζει το ευρώ.
Στο επόμενο διάστημα οι ομάδες εργασίας θα προετοιμάσουν το περιεχόμενο των παραπάνω στόχων και θα υπάρξει μία ενδιάμεση έκθεση, ενώ μία πρώτη συζήτηση θα γίνει στις 17 Ιουνίου. Η επόμενη συνεδρίαση προγραμματίζεται για τον ερχόμενο Ιούλιο, έτσι ώστε οι προτάσεις να είναι έτοιμες μέχρι το Σεπτέμβριο και να συζητηθούν στη Σύνοδο Κορυφής του Οκτωβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: