“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

27 Σεπτεμβρίου 2010

Εγγυητής φοροδιαφυγής

Ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου κ. Κορκίδης προσφέρει τις καλές του υπηρεσίες, αναλαμβάνοντας ρόλο διαμεσολαβητή και "εγγυητή" ανάμεσα στη κυβέρνηση και τους μεταφορείς με στόχο την αναστολή των κινητοποιήσεων των τελευταίων.Αντιλαμβάνομαι το ρόλο του διαμεσολαβητή.Αυτόν του εγγυητή αδυνατώ να κατανοήσω.
Ο κ.Κορκίδης τι αποθέματα αξιοπιστίας διαθέτει? Απο ποιές πράξεις και πρωτοβουλίες του θα κριθεί αξιόπιστος?
Μήπως γιατί θεωρεί περίπου φυσιολογικό και νόμιμο να ενθυλακώνουν οι έμποροι τον ΦΠΑ που εισπράττουν απο τους καταναλωτές?
Μήπως γιατί χειροκροτεί την περαίωση, την επιβράβευση  δηλαδή των φοροκλεπτών και ταυτόχρονα επιδιώκει την μείωση των ποσών της περαίωσης για την φοροδιαφεύγουσα "πελατεία" του?
Ο κ.Κορκίδης είναι προτιμότερο να μας ανακοινώσει σε τις ενέργειες προτίθεται να προβεί η Εθνική Συνομοσπονδία Εμπορίου ώστε να αποβληθούν απο τις τάξεις της όσοι χρόνια τώρα λυμαίνονται το ΦΠΑ και φοροδιαφεύγουν εις βάρος του κοινωνικού συνόλου και αν θα εξακολουθήσει, παριστάνοντας το τιμητή, να παρέχει "προστασία" σε όσους εμπόρους αρνούνται τη φορολογική τους συμμόρφωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: