“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

15 Οκτωβρίου 2010

Τριβές στο Πασοκ

Οι διαμαρτυρίες  στελεχών του Πασοκ για τον αποκλεισμό τους απο το ψηφοδέλτιο του κ. Σγουρού, στην πλειονότητα τους είναι εύλογες και θεμιτές. Σε κάποιες περιπτώσεις υπερβολικές και στην περίπτωση του κ. Φελώνη υποκριτικές και ακατανόητες.Εδω
Ο κ.Φελώνης ηγήθηκε της απαράδεκτης διαδικασίας απόκρυψης του λευκού ψηφοδελτίου στις προ τριμήνου εκλογές του Εθνικού Συμβουλίου του Πασοκ που εξέλεξε τον κ. Καρχιμάκη γραμματέα του. Προφανώς έδινε διαπιστευτήρια "υποταγής και υπακοής" με προφανή στόχο την επιλογή του σε θέση αντιπεριφερειάρχη. Ο κ.Φελώνης είναι απο εκείνους που γνώριζαν άριστα τα κριτήρια και της αντιλήψεις που διέπουν το καθεστώς της Ιπποκράτους.Γιατί ξενίζεται και προς τι οι διαμαρτυρίες του? Σαν υποτακτικός λειτούργησε ,σαν υπάλληλο τον αντιμετώπισαν.Πάλι καλά να λέει.

4 σχόλια:

delinquents είπε...

Για να το λέτε αυτό κάτι θα ξέρετε παραπάνω αλλά ο κ. Φελώνης τα χωσε άσχημα και με το νι και με το σίγμα.

Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι τα έχωσε με ονοματεπώνυμο πολύ πιο ευθεία από την πλειοψηφία των καταχωρήσεων σε αυτό το ιστολόγιο ...

Τόσο σημαντικά ήταν τα λευκά ώστε να τον περνάμε γενεές 14εις;

citizen είπε...

@delinquents.1/Tα λευκά ψηφοδέλτια είναι βασικό δικαίωμα στοιχειώδους δημοκρατικής έκφρασης.Διαφωνώ με την άποψη σου να το υποτιμάς.2/Ακόμα χειρότερο είναι να αναλάβεις την "εξαφάνισή" τους.3/Ακομα πιό χειρότερο να ρωτάς στελέχη με διαδρομή και ήθος, την ώρα που προσέρχονται να ψηφίσουν ,αν τους χρειάζεται και το λευκό ψηφοδέλτιο.4/Άυτά που σήμερα καταγγέλλει,ίσχυαν και χθές που διαπραγματευόταν τη θέση αντιπεριφερειάρχη? 5/Συμφωνώ με το να τα "χώνουμε" αλλά με ευπρέπεια και πολιτικό ήθος.Και τα ονόματα όπου και όταν χρειάζεται.

delinquents είπε...

Κοίτα citizen δεν διαφωνώ με τα στοιχειώδη δημοκρατικά θέματα που θέτεις. Τα θεωρώ και γω εξίσου σημαντικά. Ούτε επίσης το σχόλιό μου είχε να κάνει με τα ονόματα.

Ωστόσο δεν μπορώ να μην εκτιμήσω πως κάποιος βγήκε επισήμως και έκανε κάποιες δηλώσεις οι οποίες θα του κοστίσουν.

Οποιοσδήποτε μπορεί να θεωρήσει ότι ο κ. Φελώνης έχει την δική του ατζέντα και κάνει τις δηλώσεις αυτές. Μέχρι αποδείξεως του εναντίον όμως θεωρώ πως η κίνησή του, σε μία περίοδο που ελάχιστα στελέχη υψώνουν το ανάστημά τους, έχει αξία για να ταρακουνηθεί λίγο το υπάρχων σύστημα.

citizen είπε...

Καλώς.