“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

26 Ιανουαρίου 2011

Προχωρώντας και αναθεωρώντας

Σήμερα Τετάρτη (26/1), στις 7.30μ.μ. θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Μπίστη "Προχωρώντας και αναθεωρώντας", στο Μουσείο Μπενάκη (κτίριο οδού Πειραιώς 138 ). Με το συγγραφέα θα συζητήσουν οι: Γιώργος Φλωρίδης, Γιώργος Καμίνης, Γιάννης Βούλγαρης, Ελισάβετ Κοτζιά και ο Γιάννης Μεϊμάρογλου.

2 σχόλια:

κοραλίααα είπε...

Άσχετο με τον κ. Μπίστη. Προς τέρψη και βαθυστόχαστο στοχασμό παραθέτω αποσπασμα από το άσμα της αηδούς Μπεκατώρου σε στοίχους Καρατζαφέρη:"τώρα που διατάζει το ενελέητο μνημόνιο,ήρθε η ώρα για το ελληνικό δαιμόνιο...δεν είναι μακριά η μέρα που η ελπίδα θα γυρίσει και το χαμόγελο θα ανθίσει..σκεφτείτε εθνικά, σκεφθείτε ελληνικά.." http://www.madata.gr/diafora/showbiz/88933.html.(για όποιον αντέχει τον λαικιστικό φασισμό). Στην κυβέρνηση συνεργασίας ο Καρατζαφέρης να αναλάβει το υπ. πολιτισμού και εμψύχωσης των ελλήνων.

κοραλίααα είπε...

Σήμερα αποδοκιμάστηκε ο Σημίτης. Όλα λιάδα στο μύξερ του λαικισμού.
Για να παρηγορηθώ και νάρθω στα ίσια μου θυμήθηκα ότι:
"Απ' ό,τι κάλλη έχει άνθρωπος, τα λόγια 'χουν τη χάρη/ να κάνουσι κάθε καρδιά παρηγοριά να πάρει/ κι όπου κατέχει να μιλεί με γνώση και με τρόπο/ κάνει και κλαίσιν και γελούν τα μάτια των ανθρώπων"(ερωτόκριτος)
Ποιός όμως ακούει σήμερα?