“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

19 Μαΐου 2011

When the game is over

Γράφει ο creedence 
 Ήταν γνωστό ότι ο πρωθυπουργός δεν φημίζεται για τις οργανωτικές αρετές του. Στη συνέχεια κατέστη γνωστό και στην κοινή γνώμη ότι αρέσκεται να κυβερνά κυρίως με τους φίλους του. Ότι προτιμά το αυτοκρατορικό μοντέλο λειτουργίας με στρατιές συμβούλων χωρίς δεσμευτικές αρμοδιότητες.
Ήταν επίσης γνωστό ότι δεν ανήκει στην κατηγορία των διανοουμένων με βάθος θεωρητικής κατάρτισης και στρατηγική σκέψη.
Είχε όμως ένα πλεονέκτημα που ουδείς μπορούσε να αμφισβητήσει. Τις διεθνείς επαφές και διασυνδέσεις του. Που τον βοήθησαν άλλωστε να γίνει πρόεδρος της σοσιαλιστικής διεθνούς.
Μετά ήρθε το 18άμηνο της πρωθυπουργίας. Μικρό χρονικό διάστημα, αλλά πολιτικά πυκνό. Ο πρωθυπουργός είχε διεθνή στήριξη, εύκολη επικοινωνία, επαφές, ομιλίες, συνεντεύξεις. Ξόδεψε το κεφάλαιο αυτό μιλώντας όταν έπρεπε να σωπαίνει και σωπαίνοντας εκεί που έπρεπε να διαπραγματευτεί. Διαφήμισε δε με «εγκωμιαστικά» σχόλια τη χώρα μας στολίζοντάς της ως διεφθαρμένη και πελατειακή.
Οι διεθνείς διασυνδέσεις δεν μπορούν σήμερα να του δώσουν λύση. Πρώτο γιατί διεθνώς έγινε αντιληπτό ότι δεν τηρεί τις συμφωνίες και τις δεσμεύσεις του. Ότι μιλάει πολύ αλλά ελάχιστα πράττει. Δεύτερο γιατί ήρθαν τα στοιχεία (αμείλικτα και ανελέητα τα άτιμα)που δείχνουν ότι η κυβέρνησή του δεν μπορεί αλλά ούτε και θέλει.
Χάνει λοιπόν σταδιακά και τη διεθνή στήριξη. Προσωπικά ίσως θα μπορεί πάντα να βρίσκει κατανόηση από διεθνείς φίλους. Ως πρωθυπουργός όμως φαίνεται ότι έχει χάσει τη δυνατότητα επιρροής, το μοναδικό δηλαδή πλεονέκτημά του.
Όπερ έδει δείξαι…





5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σωστές οι διαπιστώσεις με μία μόνη εξαίρεση, την υποτίμηση του Γαπ. Ο ΓΑΠ και το σύστημα που εκφράζει θα δώσει και μάχες και γη και ύδωρ για την πολιτκή του επιβίωση. Έχει ισχυρούς και αφανείς εθνικούς και υπερεθνικούς φίλους.

Ανώνυμος είπε...

Πάντα πίστευα οτι ο ΓΑΠ είναι ο δολοφόνος με το αγγελικό πρόσωπο.Έχω όμως μια απορία. Τα αποτελέσματα της διακυβέρνησής του είναι λόγω ανικανότητας ή προμελετημένου ξεπουλήματος;;;

Πέλοπας είπε...

@Ανώνυμος 2.02. Η πολιτική σκέψη και συμπεριφορά του ΓΑΠ είναι χαοτική. Δεν έχει συγκεκριμένο σχέδιο αλλά έχει βασικές κατευθύνσεις που ευνοούν το πρόσωπό του και την οικογένεια του.
Προτιμά τις ΗΠΑ από την Ευρώπη,είναι οικονομικά νεοφιλεύθερος και κοινωνιολογικά σοσιαλιστής. Εμπνέεται απο το καινούργιο και την καινοτομία αλλά δεν τον απασχολούν οι επιπτώσεις τησ τεχνολογικής προόδου στις οικονομικές, κοινωνικές, παραγωγικές σχέσεις. Και πάει λέγοντας.

christof vasiliadis είπε...

Μεγάλα ψέματα, πολύ μεγάλα ψέματα.

Και μεγάλα κόλπα, πολύ μεγάλα κόλπα.

Και πέρα του Ατλαντικού...

και όμως,υπάρχουν άνθρωποι που πίνουν νερό στο όνομά του ακόμη και σήμερα.

Δεν μπορώ να καταλάβω.

Απλά κάνω το σταυρό μου.

GERONTAS είπε...

@ΑΝΩΝΥΜΟ

αδερφε ειναι ΚΑΙ προμελετημενο ΚΑΙ πολυ καλα στημενο το ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ και σε ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΕΣ τιμες.

Ακομα αμφιβαλω αν τον ενδιαφερει η πολιτικη του επιβιωση "" εντος της χωρας"" σιγουρα θα τον περιμενει καποια θεση στο εξωτερικο.