“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

9 Ιουνίου 2011

Πέρα από τα όρια

Ο Μίκης Θεοδωράκης με φόντο ένα πανό που έγραφε ''Ρε Ουστ'' ξεκίνησε να μιλάει λίγο μετά τις 20.30, στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης και αφού είχαν προηγηθεί οι ομιλίες των Κώστα Ζουράρι και Γ.Κασιμάτη. Ο μουσικοσυνθέτης ξεκίνησε λέγοντας... ''Πάλης ξεκίνημα, νέοι αγώνες, οδηγοί της ελπίδας τα νιάτα της Ελλάδας, που ξεχύθηκαν στις πλατείες από το Σύνταγμα ως τον Λευκό Πύργο φωνάζοντας ΟΧΙ στο Μνημόνιο, Έξω η Τρόικα, Κάτω η Κυβέρνηση της μειοδοσίας και του ξεπουλήματος''. 
 Ο κ. Θεοδωράκης, ο εκλεκτός συνεργάτης πασών των εξουσιών, προκήρυξε ένα νέο ανένδοτο-ανέκδοτο. Ναί, ο φίλος του Κωνσταντίνου Καραμανλή, του Ανδρέα Παπανδρέου , του Κώστα Μητσοτάκη, του Γιώργου Παπανδρέου και των παλιών αγωνιστών απο την Τασκένδη. 
Η χώρα τι φταίει και γιατί οι Έλληνες νέοι θα επενδύσουν στην ματαιοδοξία και την αμετροέπεια ενός υπέροχου μουσικοσυνθέτη και σεβαστού παλιού αγωνιστή?

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

είναι μάλλον κατανοητό το μέγεθος της αμηχανίας ενός σύγχρονου πασόκου , καθ' έξιν παλαμακιστή , η οποία προκύπτει από τα πεπραγμένα της απερίφραστα προδοτικής κυβέρνησής του .Αμηχανία που εκλαμβάνει σχιζοειδείς διαστάσεις εν πολλοίς , αν κρίνω από τις πρόσφατες αβρότητες που διημείφθησαν στα υπουργικά συμβούλια και στις κοινοβουλευτικές επιτροπές του πασόκ από αγανακτισμένους , δήθεν , βουλευτές , οι οποίοι ωστόσο θα ψηφίσουν και το μεσοπρόθεσμο , ως υπάκουα πιόνια .. και για να μη χάσουν την καρέκλα ….

Όμως ο κάθε πασόκος χειροκροτητής και πεοκρούστης είναι απόλυτος αναρμόδιος να κρίνει τις θέσεις και τις απόψεις του Μίκη . Ακριβώς γιατί ο Μίκης υπηρέτησε πάντα με πάθος τις απόψεις του , μολονότι συχνά μπορεί να φάνηκε ανακόλουθος στα μάτια των επικριτών του και δυστυχώς , των αδαών και μιντιακά χειραγωγούμενων συμπατριωτών μας . ..

Διότι το γεγονός πως κάθε ενέργεια του Μίκη , πάντοτε και τώρα , υπαγορεύεται από το φλογερό πατριωτικό του αίσθημα , δεν πρέπει να διαφεύγει από κανέναν καλοπροαίρετο ... ούτε φυσικά το ότι στα 90 χρόνια του έχει πάρει πάνω στους ώμους του την αξιοπρέπεια και την τιμή της χώρας , δίχως φυσικά να προσδοκά κανένα προσωπικό όφελος , αφού ούτως ή άλλως είναι μια από τις πλέον σημαντικές κι αναγνωρίσιμες προσωπικότητες του πλανήτη , όχι κανένας από το πουθενά κολαούζος τύπου Παπακωνσταντίνου ή Δρούτσα ....

οι πασοκοαπολογητές λοιπόν , ας αφήσουν το Μίκη κατά μέρος, διότι δεν είναι άξιοι να του αγγίξουν ούτε το μικρό του δαχτυλάκι και ας μας πουν πως τα μνημόνια , οι τρόικες και οι εκούσιες παραιτήσεις από κάθε έννοια εθνικής κυριαρχίας και αξιοπρέπειας και ακόμη η καταρράκωση κάθε έννοιας κοινωνικού κράτους και δημοσίου αγαθού με τη συνεπαγόμενη κοινωνική και οικονομική καταστροφή που επιφέρουν συνάδουν με τα εθνικά συμφέροντα και τον ... σοσιαλισμό (!!)Κι όλα αυτά την ίδια στιγμή που τα λαμόγια εξακολουθούν να δρουν ανενόχλητα κι ατιμώρητα εις υγείαν των κορόιδων ...

Αν δεν βρουν τίποτε αξιόλογο να πουν όμως , καλύτερα να το βουλώνουν, να ξαναδούν το Debtocracy , τα βίντεο με τις απόψεις του Κασσιμάτη , του Μαρηά κ.α.

και αν επιθυμούν τότε ας βγουν να αντικρούσουν με επιχειρήματα όσα καταγγέλλονται εκεί για τον εμετικό και βαθύτατα προδοτικό ρόλο του κόμματός τους υπό την ηγεσία του αμερικανοεβραίου πράκτορα ...

Αν δεν τολμήσουν να κάνουν ούτε κι αυτό όμως , καλύτερα να κρυφτούν στις τρύπες τους ... διότι θα θεωρηθούν σύντομα συνένοχοι ....και ο καιρός γαρ εγγύς …

Ο Μικρός Ήρωας είπε...

Ο Καθείς σ΄ αυτόν τον τόπο έχει την ιστορία του.
Άλλος συνεπής, άλλος τυχοδιώκτης.
Η χώρα για να βγεί απ΄ τον σφιχτό ενεγκαλισμό της αμερικάνικης υπερδύναμης χρειάζεται σοβαρές προτάσεις, από σοβαρούς ανθρώπους και όχι από πρώην μακρονησιώτες, πρώην λαμπράκηδες, πρώην συνεργάτες του κανονικού Καραμανλή, πρώην συνεργάτες του Α. Παπανδρέου, πρώην υπουργούς του Μητσοτάκη, πρώην συνεργάτες του μικρού Καραμανλή, πρώην συνεργάτες του ΓΑΠ, πρώην.... πρώην.... πρώην... πρώην....
Έλεος πια από τους Σπίθες και τον Γιώργο Θαλλάση!!

firiki2010 είπε...

Ενας απίστευτος νάρκισσος ο κ Θεοδωράκης, ο οποίος συμπεριφέρεται μονίμως σαν η ψυχή της Πατρίδας, μονίμως σαν αδικημένος από τους εκάστοτε πρώην φίλους του και μονίμως υπεράνω κριτικής. "Υπηρέτησε με πάθος τις απόψεις του... " όπως λέει και ο Ανώνυμος 3.22 μόνο που αυτές ήταν ... παρα πολλές και σταθερά αλληλογρονθοκοπούμενες.

kalamas είπε...

ο ανώνυμος "Ηρακλής" του Μίκη και φέρελπις καθοδηγητής της "Σπίθας" ήλθε και άδειασε τον πολιτικό του βόθρο με φασιστοειδή τρόπο και λόγο( "όμως ο κάθε πασόκος χειροκροτητής και πεοκρούστης είναι απόλυτος αναρμόδιος να κρίνει τις θέσεις και τις απόψεις του Μίκη" )
Έχουμε λοιπόν το "δεν δικαιούσθε διά να ομιλείτε" σε νέα επαναστατική-"σπινθηροβόλα" έκδοση.
Ο πολιτικός του βόθρος δεν χρήζει απάντησης,όμως ο βόθρος της ψυχής του χρειάζεται καλό ψυχοθεραπευτή...

Ανώνυμος είπε...

ζώα πασόκοι θα' ρθει σύντομα η ώρα σας
αν νομίζετε πως θα τη βγάλετε καθαρή ύστερα από όλα αυτά που προωθεί το φασιστομπουρδελοκόμμα σας είστε βαθιά νυχτωμένοι . δυστυχώς για σας τα ελικόπτερα δεν σας χωράνε όλους.
και θα σας φάμε ζωντανούς .

Ανώνυμος είπε...

ευχαριστώ τους φίλους πασόκους για τα καλά τους λόγια στο πρώτο μου μήνυμα ... δεν περίμενα φυσικά κάτι διαφορετικό , είναι παγκοίνως γνωστό και διαχρονικό το λαμπρό πασοκικό ήθος και η ευγένεια έναντι της άλλης άποψης ...ιδιαιτέρως όταν αυτή τους τσούζει...

Ωστόσο το γάντι έχει ριχθεί από εμένα , αλλά δεν έχει ακόμη σηκωθεί (άλλα λόγια να αγαπιόμαστε "σύντροφοι"?? )
Για πείτε μου λοιπόν εσείς οι μεγαλοσχήμονες, έχει σε κάτι άδικο απ' όσα ισχυρίζεται ο Μίκης για το πασόκ και την κυβέρνησή σας ?? Και μην αρχίσετε το γνωστό χαζό παραμυθάκι περί Μίκη ... Αρκεστείτε να απαντήσετε σ' αυτό : Στα όσα υποστηρίζει αυτός και κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων επίσης έχετε να αντιτάξετε κάτι ??

Αν δεν μπορείτε να βρείτε τη λαλίστατη διάθεσή σας εδώ ... τότε έχετε πρόβλημα σοβαρό αγαπητοί μου ...

και μην το προχωράτε γιατί υπάρχουν κι αγριεμένοι ... όπως ο προηγούμενος φίλος ... εγώ βέβαια απλώς διασκεδάζω μαζί σας ... και με το να σας τα χώνω... γιατί φυσικά οι απαντήσεις σας εν γένει απέχουν πολύ από το να σας πάρει κανείς στα σοβαρά , επίσης και να κάνει ουσιαστικό διάλογο μαζί σας ...

Ανώνυμος είπε...

Επειδή ο ανώνυμος 2:47 και ο ανώνυμος 3:10 είναι ένα και το αυτό πρόσωπο, πάρε το γκουβαδάκι σου και παίξε στη ποδιά του Μητσοτάκη ή του Καραμανλή των οποίων ο Μ.Θ. ήταν ένθερμος οπαδός!
Υ.Γ. Μήπως πρέπει να θυμηθούμε ποιών κομμάτων βουλευτής έχει διατελέσει ο Μ.Θ. και ποιάς κυβέρνησης Υπουργός;