“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

16 Ιουνίου 2011

Το imperium καμώνεται

Η χώρα σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο βιώνει τη παραδοξότητα να μην έχει πρωθυπουργό παρ΄ ότι ο πρωθυπουργός δεν υπέβαλε την παραίτηση του. Ο κ. Παπανδρέου με τα πρωτοφανή καμώματα του υπερασπίζεται το imperium της οικογένειας του. Η πατρίδα, οι άνθρωποί της έρχονται σε δεύτερη μοίρα.
Η καθεστωτική αντίληψη που αποτυπώνεται και στο αποψινό διάγγελμα του (εδω), επιχειρεί να τσακίσει την πολιτική και ηθική αξιοπρέπεια των βουλευτών του Πασοκ και αγνοεί το βαθύτερο νόημα, την ουσία των απανταχού πλατειών.
Ο κ. Παπανδρέου με την πολιτική συμπεριφορά του, επικυρώνει την πολιτική του αποδρομή. Αβίαστα, απερίσκεπτα και χάριν της  ατελεύτητης εγωπάθειας του, εξάντλησε το πολιτικό κεφάλαιο που αφειδώλευτα του προσέφερε ο ελληνικός λαός. Με αβάσταχτη ελαφρότητα διαλύει την δημοκρατική παράταξη, την χρεώνει και την ταυτίζει με τις χειρότερες στιγμές της μεταπολιτευτικής πολιτικής ιστορίας της Ελλάδας. Αύριο πιθανόν όλα να φαίνονται τα ίδια . Στην ουσία όλα θα είναι διαφορετικά. Το κοινωνικό τσουνάμι δεν ανακόπτεται.

5 σχόλια:

GERONTAS είπε...

Ο/Η GERONTAS είπε...
κατι ...μου λεει οτι ΑΝ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΤΑ CDS Ο ΓΑΠ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝA ΣΥΝΤΗΡΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΛΙΜΑ

15 Ιουνίου 2011 10:47 π.μ.

**********
ΓΙΑ ΤΟ ΝΙΚ, ΤΟΝ ΑΝΩΝΥΜΟ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ

15 Ιουνίου 2011 11:06 μ.μ.

nik είπε...

Ας το ξαναεπαναλάβω. Ακόμη και αν δια μαγείας αύριο απαλλασσόμασταν από το ΓΑΠ η χώρα θα εξακολουθούσε να έχει τεράστιο πρόβλημα ειδικά τη στιγμή που ο λαϊκισμός παίζει ρέστα σε όλα τα μέτωπα...

GERONTAS είπε...

ΑΚΡΙΒΩΣ ΝΙΚ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΠΑΙΓΝΙΟΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΝ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΤΥΧΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΓΑΠ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΡΙΣΙΜΟ "ΠΙΟΝΙ".

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΛΑΙΚΙΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ "ΜΕΤΡΗΜΕΝΕΣ" ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΦΩΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΣΙΓΗΣΕΙ ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΑΚΟΥΣΤΟΥΝ.
ΙΣΩΣ ΜΟΛΙΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ Ο ΑΥΤΟΞΕΦΤΙΛΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΗΜΕΡΙΝΩΝ ΤΟΥΣ ΑΡΧΗΓΩΝ"

nik είπε...

@GERONTAS

Ο ΓΑΠ είναι απλά ανεπαρκής να διαχειριστεί την πολυπλοκότητα της παρούσας κρίσης. Η λογική του "πιονιού" είναι υπεραπλουστευτική διότι προϋποθέτει τη λογική ενός ξεκάθαρου πόλου, το οποίο δεν ισχύει στις παρούσες συνθήκες. Επιπλέον, η λογική αυτή λειτουργεί αποπροσανατολιστικά από τα ουσιαστικά βαθιά προβλήματα της χώρας και την ανάγκη των μεταρρυθμίσεων. Ο ΓΑΠ είναι απλά ο πρίγκιπας που ήταν γυμνός...

Ήρεμη Δύναμη είπε...

Τα οικογενειακά «ρουσφέτια» Γερουλάνου κοστίζουν 3,6 εκατ. ευρώ!

http://www.prionokordela.gr/politikh/36/
Της Στέλλας Μεϊμάρη
Κι ενώ έχουμε βαρεθεί να ακούμε ότι λεφτά δεν υπάρχουν και μας ζητούν όλο και περισσότερες θυσίες.
Ο ΟΠΑΠ, που εποπτεύει ο υπουργός Πολιτισμού κ. Παύλος Γερουλάνος, δίνει χορηγία 3,6 εκατομμύρια ευρώ στο Μουσείο Μπενάκη, στο οποίο πρόεδρος είναι η μητέρα του, για μια βυζαντινή έκθεση που θα γίνει στην Αμερική το 2013! Γεγονός, το οποίο προσπάθησαν να κρατηθεί επτασφράγιστο μυστικό, λόγω, προφανέστατα, των έντονων αντιδράσεων που θα προκαλούσε η δημοσιοποίηση μιας τέτοιας κίνησης.
Θα παρακαλούσαμε τον κ.Γερουλάνο να μας λύσει τις εξής απορίες:
1. Γιατί να μην αναλάβει το βυζαντινό μουσείο, όπως θα ήτανε και το φυσιολογικό, μια τέτοια έκθεση και την ανέλαβε το «άσχετο» Μουσείο Μπενάκη;
2 Πρόσφατα οργανώθηκαν δύο εκθέσεις για το Μέγα Αλέξανδρο στην Οξφόρδη και στο Λούβρο και δεν πληρώσαμε μία, καθώς τέτοιες εκθέσεις είναι περιζήτητες στο εξωτερικό και ποτέ μέχρι σήμερα δεν πλήρωνε τίποτα η ελληνική πολιτεία, αφού τα κάλυπταν όλα τα μουσεία υποδοχής. Τώρα γιατί πρέπει να πληρώσουμε κιόλας;
3. Το κυριότερο, πώς θα πληρώσουμε; Αφού λεφτά δεν υπάρχουν και όπως ισχυρίζονται, αν δεν κοπούν κι άλλο οι μισθοί και οι συντάξεις, η χρεοκοπία είναι μονόδρομος.
Και τέλος, γιατί φυλάσσεται μυστικό τόσο καιρό και δεν διαφημίζεται κιόλας, αφού πρόκειται για μια τόσο φοβερή ιδέα, στην οποία, σε τόσο χαλεπούς καιρούς, έπρεπε να «ρίξουμε» τόσα χρήματα και μάλιστα δυο χρόνια πριν; Την ίδια στιγμή που τα δύο βυζαντινά μουσεία στη χώρα μας υπολειτουργούν, λόγω έλλειψης χρημάτων!
Τα πράγματα είναι απλά. Στην οργανωτική επιτροπή της έκθεσης έχει διοριστεί από τον κ.Γερουλάνο, η μητέρα του, ως πρόεδρος του Μουσείου Μπενάκη. Η αδελφή του, κ. Ειρήνη Γερουλάνου, είναι διευθύντρια και. μέλος της διοικητικής επιτροπής, ο πατέρας του υπουργού, κ. Μαρίνος Γερουλάνος!
Εκπληκτικές συμπτώσεις; Πρωτοφανείς γαλαντομίες; 'Η μια «ξεδιάντροπη» πολιτιστική πολιτική του «εκλεκτού» του πρωθυπουργού, η οποία δρα εις βάρος του ελληνικού λαού, καθώς είναι πλέον εμφανές ότι πρόκειται για.οικογενειακή υπόθεση;