“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

3 Νοεμβρίου 2011

Δήλωση στελεχών του ΠΑΣΟΚ

Η χώρα στις Κάννες υπέστη μια νέα ταπείνωση.

Ο κ. Παπανδρέου με αδικαιολόγητη σπουδή εξαγγέλει αχρείαστα
δημοψηφίσματα και επίμονα αγνοεί ότι η σωτηρία της πατρίδας είναι
υπέρτερη των προσωπικών του φιλοδοξιών και σκοπιμοτήτων.
Ο κ. Παπανδρέου υποχρεούται να ακυρώσει άμεσα την εθνικά επικίνδυνη
επιλογή του δημοψηφίσματος.
Στην μάχη για την Εθνική σωτηρία ας αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας.
Οι καιροί ου μενετοί.


Γιώργος Θωμάς
Βαγγέλης Μαλέσιος
Στέφανος Μανίκας
Γιάννης Νικολάου
Μηνάς Σταυρακάκης

9 σχόλια:

niknew είπε...

Δεν αρκεί μόνο η ακύρωση σύντροφοι. Απαιτείται παραίτηση και αντικατάσταση άμεσα. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει μία τέτοια άστοχη πρωτοβουλία που να ξεφτιλίζει τη χώρα και να την οδηγεί σε επικίνδυνες ατραπούς και να λένε κάποιοι πως απλά την παίρνουμε πίσω και δεν τρέχει τίποτα. Είναι δυνατόν;

Η ιστορική ευθύνη της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ είναι τεράστια.

delinquents είπε...

Συμφωνώ, οι βουλευτές που διαφοροποιούνται είναι πάρα πολλοί νομίζω ότι το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω σήμερα.

Ανώνυμος είπε...

Ξεκίνησε σαν Γιωργάκης ανδρὠθηκε μέσα στο ΠΑΣΟΚ που κάποια στιγμή τον έκανε Γιώργο και τον επέβαλε στον Ελληνικό λαό. Όμως μέσα σε 2 χρόνια κατάφερε να ξαναγίνει Γιωργάκης. Άξιος!!!

Exantas είπε...

Σύντροφοι, ηθικό, έντιμο & καλό είναι να μην υπερβάλετε στις κριτικές σας γιατί καλώς θυμάστε ότι από "τον βλάκα αρχηγό που έχουμε" φτάσατε να δίνετε γη & ύδωρ για την αναρίχησή του στην Πρωθυπουργία. Πιστεύατε μήπως ότι από ανεπαρκής, ανεύθυνος, μικρού ειδικού βάρους & λοιπά κοσμιτικά που του προσάπτατε, θα άλλαζαν με την ανάδειξη του ως Πρωθυπουργός??Αγνοείτε προφανώς το γεγονός ότι δεν μπορεί να προκόψει η χώρα μας, αν δεν θιγούν τα κακώς κείμενα, που είναι δυστυχώς πολλά στο τόπο μας. Και αυτά τα κακώς κείμενα, που πολλές φορές είναι κατοχυρωμένα, όχι μόνο τα ξέρουμε όλοι μας, αλλά & συνεχώς τα καταγγέλλουμε. Επαναστατούμε όμως, όταν θίγονται εκείνα που αφορούν εμάς τους ίδιους. Διαφωνείτε?????

Με θαλασσινούς χαιρετισμούς

delinquents είπε...

Διαφωνώ exantas, μάλιστα πιστεύω το αντίθετο. Όπου έγιναν προσπάθειες να προχωρήσουν αλλαγές η κοινωνία δεν αντιστάθηκε.

Σκέψου το εθνικό συνταγολόγιο και τον νέο τρόπο συνταγογράφησης. Όλος ο ιδιωτικός τομέας λειτουργεί έτσι πλέον. Στα δημόσια νοσοκομεία αυτό δεν έχει προχωρήσει ως θα έπρεπε, ωστόσο η κοινωνία δεν θα είναι αντίθετη σε μία τέτοια προοπτική καθώς είδε ότι το νέο σύστημα λειτουργεί καλύτερα. Αυτό απλώς ένα παράδειγμα υπάρχουν πολλά ακόμα.

Υπάρχουν όμως πολλά περισσότερα που δεν έγιναν και αυτά είναι που φέρνουν και τα νέα μέτρα και τα δυσβάσταχτα βάρη.

Δυστυχώς ένα κομμάτι του ΠΑΣΟΚ δεν αντιλήφθηκε την ανεπάρκεια του ΓΑΠ. Άλλοι είχαν συνταχθεί με τον Βενιζέλο και μετά την ήττα σιωπούσαν. Ας ελπίσουμε όχι πια, να γυρίσουμε σελίδα και να πάμε για άλλα.

Εξάλλου η σωτηρία της χώρας περνάει μόνο μέσα από την διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τα κατάλληλα στελέχη. Οποιαδήποτε άλλη προοπτική δεν υφίσταται καθώς ο Σαμαράς είναι πιο γελοίος από τον ΓΑΠ και αυτό έχει φανεί από την εως τώρα αντιπολιτευτική του τακτική.

niknew είπε...

@exantas

Ο καθένας μιλά προσωπικά, άρα ας μην γενικεύουμε στο τι έκανε ποιός γιατί δεν γνωριζόμαστε. Δεν είναι όμως αυτή η ουσία. Αυτή τη στιγμή προέχει το γεγονός πως η χώρα χρειάζεται άλλο πρωθυπουργό. Ο εξευτελισμός που υπέστη η χώρα τις τελευταίες μέρες, και οι κίνδυνοι στους οποίους εκτέθηκε, σαν αποτέλεσμα των ενεργειών Παπανδρέου είναι πρωτοφανής. Δεν μπορεί να λέμε τώρα πως το παίρνουμε πίσω και δεν συμβαίνει τίποτα. Αυτές είναι συμπεριφορές που δεν αρμόζουν σε χώρα σε κρίση.

Επιτέλους ας συνειδητοποιήσουμε πάνω από όλα πως η Ελλάδα η ίδια μας η χώρα είναι σε τέτοια κρίση που διακυβεύεται πιά το μέλλον της και η επιβίωσή της. Και τις κρίσιμες στιγμές αυτές απαιτείται να βρούμε ένα μίνιμουμ συμφωνίας που θα διαδεχθεί την παρούσα κατάσταση.

Exantas είπε...

Φίλοι,
Λύσεις υπάρχουν (λεφτά δεν υπήρχαν) αλλά δεν ανήκουμε στην "κάστα" εκείνων που οι προτάσεις τους θα έπιαναν τόπο & θα μπορούσαν να υλοποιηθούν. Δυστυχώς ανήκουμε μερικώς, στην γενιά του Πολυτεχνείου αλλά δεν το ανταλλάξαμε με προνόμια & οφίτσια!
Επιγραμματικά, ως απλοί πολίτες, καταθέτουμε άποψη για την οποία πολλοί συνέλληνες πιστεύουμε ότι θα υπερψήφιζαν & θα πείθονταν καθώς πραγματικές "περικοπές" θα άρχιζαν πρωτίστως από το γκοβέρνο, την άρχουσα τάξη & των αυλικών τους. Δηλαδή:
Λήψη άμεσων μέτρων που θα μειώνουν τον αριθμό όλων των κηφήνων του Κ(οι)υνοβουλίου & των προνόμιων τους.
Οι πολιτικοί αδυνατούν να κατανοήσουν (ή δεν μπορούν να το πράξουν) ότι επείγουσα ανάγκη είναι να μειωθεί το κόστος και να γίνει το κράτος αποτελεσματικό. Την ώρα που άλλες χώρες προχωρούν σε ριζική μείωση του δημοσίου τομέα τους, στην χώρα μας, συνδικαλιστές, κομματάρχες & ψηφοθήρες πολιτικοί ακόμα συζητούν για το αν πρέπει να γίνουν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων ή όχι, & πόσοι οργανισμοί πρέπει να καταργηθούν!
Ενώ στην ουσία δεν κυβερνούν, καθώς άλλοι ανέλαβαν την διακυβέρνηση της χώρας, παραμένουν περισσότεροι υπουργοί, υφυπουργοί & Γ.Γ από όσους διαθέτει η λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας! Συνεπώς ….
Να προσαρμοστεί το μέγεθος του κράτους στην οικονομική του ικανότητα, αρχίζοντας από τους β(ο)υλευτές & τους υπουργούς του. Άμεσα!
Υποχρεούνται να τα βάλουν με την "σάρκα εκ της σαρκός τους" & να μην αυτομαστιγώνονται εις βάρος ενός ολόκληρου λαού & του μέλλοντος των παιδιών του, επιδεικνύοντες για ακόμη μια φορά ανικανότητα, αδυναμία, απερισκεψία, οικονομικό & πολιτικό αμοραλισμό εις βάρος του "κυρίαρχου" λαού, στον οποίον ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ!
Να φορολογήσουν αντικειμενικά τις επιχειρήσεις, να εισπράξουν φόρους εκατομμυρίων ευρώ από τους οφειλέτες του δημόσιου ή να τους φυλακίσουν & όχι να δίνουν την λίστα μόνο στους βουλευτές, προφανώς για να δούν ότι οι περισσότεροι αποτελούν "αιμοδότες" του κόμματος & της προβολής τους.
Να σταματήσουν τη χρηματοδότηση ιδρυμάτων πρωθυπουργών, ΠΑΕ και ΚΑΕ, εφημερίδων και ιδιωτικών καναλιών με κρατική διαφήμιση.
Να επιβάλλουν στους πλούσιους & επώνυμους, που φυλάσσονται από αστυνομικούς να καλύπτουν & τη μισθοδοσία τους.
Να πείσουν τους επιχειρηματίες να συμβάλλουν & αυτοί επώνυμα αν όχι με 20% τουλάχιστον με 10% έκτακτη εισφορά ως καλοί πατριώτες (όπως οι αντίστοιχοι Πορτογάλλοι & Ιταλοί) που δεν είμαστε εμείς οι δημόσιοι υπάλληλοι.
Να επιβάλλουν φόρο 20% στα έσοδα από τα διόδια χωρίς να αυξηθεί η τιμή τους γιατί οι εργολάβοι είναι & οι περισσότερο πατριώτες από όλους.
Ανατρέξτε σε εκείνο που είχε εξαγγείλει ο Ι. Καποδίστριας & τέλος θυμηθείτε ότι ó Ελληνικός λαός εξεγείρεται & επαναστατεί όχι τόσο όταν υποφέρει, όσο όταν έχει το αίσθημα ότι εμπαίζεται & αδικείται!!
Είμαστε υπέρ της διατήρησης της Ευρωπαϊκής πορείας της χώρας & την παραμονή στην ζώνη του ευρώ χωρίς απώλεια της Εθνικής κυριαρχίας (Ίσως δύσκολο πλέον) & να διευκρινίσω ότι θεωρητικά το αρεστό σε εμένα πολίτευμα είναι η Αριστοκρατία με την έννοια των Αρίστων στον βίο και όχι στην καταγωγή.
Με θαλασσινούς χαιρετισμούς

Fabian είπε...

Η επιστολή της Τρίτης κίνησε την ιστορία. Γι αυτό και μόνον αξίζετε συγχαρητήρια. Η απαιτούμενη συνέχεια σημαίνει μέθοδο, σύστημα, δράσεις.το κείμενο αποτελεί μια επαρκή βάση πολιτικής δράσης.
KEEP MOOVING

delinquents είπε...

@Exantas
μιλάς στον πληθυντικό και δεν είχα καταλάβει ότι αντιπροσωπεύεις κάποια συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων.

Ποιοι είστε εσείς; Έχετε κάποιο χώρο (ιστοσελίδα, κτλ) στο οποίο αναλύετε τις προτάσεις σας;