Eκτακτη εισφορά... με τη μορφή ομολόγου εισηγείται το Ινστιτούτο Οικονομικών και Φορολογικών Μελετών! Σε παρουσίαση του ΙΟΦΟΜ χθες έγινε λόγος για την επιβολή έκτακτης εισφοράς για τα επόμενα τρία χρόνια και η επιστροφή της μετά την παρέλευση του εν λόγω διαστήματος και μάλιστα εντόκως.
Το σκεπτικό της εισήγησης είναι ότι με αυτόν τον τρόπο θα περιοριστεί η εξάρτηση της χώρας σε δάνεια από το εξωτερικό. Σύμφωνα με το Ινστιτούτο στο μέτρο θα μπορούσαν να υπαχθούν τόσο τα φυσικά, όσο και τα νομικά πρόσωπα. Για τα πρώτα, η εισφορά θα αφορά στα οικονομικά έτη 2010, 2011 και 2012, και θα προέρχεται από την έκπτωση στις ετήσιες δαπάνες για παροχή υπηρεσιών. Σε ό,τι αφορά στα νομικά πρόσωπα το διάστημα που θα εμπίπτουν στην εισφορά θα είναι το ίδιο με τα φυσικά πρόσωπα και θα επιβάλλεται επί των καθαρών, λογιστικών, κερδών φόρος με συντελεστή 5%. http://www.reporter.gr/default.asp?pid=16&la=1&art_aid=231718
ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΑ ΤΡΑΙΝΑ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΕΣ
“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.
"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."
4 σχόλια:
Kάτι σαν αυτό που περιέγραψα σε σχόλιό μου μερικές μέρες πριν, ή λαϊκά ομόλογα, δεν ακούγεται αυτό;
@νικ.Όταν βρήκα το κείμενο σε θυμήθηκα καί νάτο μπροστά σου.
Κάτι αντίστοιχο πάντως έχουν πει πολλοί (Ανδρουλάκης, Παπαδημούλης μου έρχονται επίσης στο μυαλό).
Εκεί που δεν υπάρχει απάντηση είναι γιατί αυτό δεν έχει γίνει μέχρι τώρα.
Καλές αυτές οι συνταγές για χώρες χρεωκοπημένες όπως Αργεντινή κλπ.
Για σκεφτείτε: γιατί ποτέ δεν έκανε κάτι τέτοιο ο Σημίτης; Μα γιατί η χώρα μπορούσε να δανειστεί με χαμηλά επιτόκια.
Τα "λαϊκά ομόλογα" δεν είναι προοδευτική επιλογή, ούτε αντιεξαρτησιακή.
Είναι απόδειξη πλήρους χρωκοπίας.
Στόχος πρέπει να είναι η αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας διεθνώς,ώστε να μπορεί να δανείζεται όπως οι χώρες της πρώτης ευρωπαϊκής ταχύτητας.
Δημοσίευση σχολίου