“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

9 Ιανουαρίου 2010

Στο Υπουργικό Συμβούλιο τα κριτήρια για τον «Καποδίστρια 2»






Τα κριτήρια συνένωσης των δήμων που θα μειωθούν από 1.050 που είναι σήμερα σε περίπου 470, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, οι αρμοδιότητες των περιφερειών στις οποίες θα μεταφερθεί ο δεύτερος βαθμός Αυτοδιοίκησης και θα προσλάβουν έντονα αναπτυξιακό χαρακτήρα και το νέο σύστημα ανάδειξης των δημάρχων, των περιφερειαρχών και των νομαρχών θα παρουσιάσει στο Υπουργικό Συμβούλιο, που θα συνεδριάσει εκτάκτως γι΄ αυτόν τον λόγο αύριο, ο καθ΄ ύλην αρμόδιος υπουργός Εσωτερικών κ. Γ. Ραγκούσης . http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=308439&ct=32&dt=09/01/2010

2 σχόλια:

July είπε...

τι κρίμα μια τόσο σημαντική θεσμική παρέμβαση να την θυσιάζουν για να βουλώνουν επικοινωνιακές τρύπες που ανοίγει η πολιτική τους ανικανότητα.

Ανώνυμος είπε...

KAI OI 400 ΔΗΜΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΒΟΥ ΓΙΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟΥΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΟΣΕΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ