“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

11 Φεβρουαρίου 2010

Θαπατέρο: Η ΕΕ θα βοηθήσει την Ελλάδα


Τόσο η ευρωζώνη όσο και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα βοηθήσουν την Ελλάδα να αντιμετωπίσει τη δημοσιονομική κρίση, την οποία περνά η χώρα, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεζ Θαπατέρο, η χώρα του οποίου ασκεί την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
«Πρέπει να βοηθήσουμε την Ελλάδα. Τόσο η Ευρώπη όσο και η ευρωζώνη θα το κάνουν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ισπανός πρωθυπουργός.
Νωρίτερα, η Ελλάδα τέθηκε επί τάπητος σε τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στην οποία έλαβε μέρος και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Δεν εκδόθηκε ανακοίνωση, όμως Ευρωπαίος αξιωματούχος δήλωσε πως ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ την Πέμπτη θα ενημερώσει τους ηγέτες της ΕΕ «για το τι μπορεί και τι δεν μπορεί να γίνει».
Πηγή: Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια: