“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

11 Φεβρουαρίου 2010

Απόψε η Ελλάδα άλλαξε.

Ο κυνισμός είναι βασικό χαρακτηριστικό της Διπλωματίας,ιδιαίτερα της οικονομικής διπλωματίας.Αυτό κατέστη εμφανές στην περίπτωση της αποψινής συμφωνίας στήριξης της Ελλάδας απο την Ευρωπαϊκή Ένωση.Όσο και ο κ. Παπανδρέου να αρνείται την "ανάληψη υποχρεώσης"αγοράς οπλικών συστημάτων απο Γερμανία και Γαλλία,τόσο τα ελληνικά επιτελεία και θα αγοράζουν και θα ετοιμάζουν νέες αγορές Γαλλογερμανικού στρατιωτικού υλικού.Όσο ο κ. Παπανδρέου θα ισχυρίζεται οτι εμείς ζητήσαμε την τεχνογνωσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου,τόσο οι Έλληνες γνωρίζουν οτι μας επεβλήθει ως αντίτιμο και αυτό της παρεχόμενης στήριξης απο την Ε.Ε..Απόψε η Ελλάδα άλλαξε.Εκχώρησε δικαιώματα και επιλογές.Ενα μέρος της Εθνικής κυριαρχίας ανταλλάχθηκε με την ευρωπαϊκή βοήθεια και υποστήριξη.Άργησε ο κ.Παπανδρέου,άργησε η κυβέρνηση,άργησε η χώρα.Η Νέα Δημοκρατία,ο κ. Καραμανλής,ο κ. Αλογοσκούφης και τα άλλα γαλάζια παιδιά έχουν εγκληματίσει εις βάρος της χώρας.Τους αξίζει η πολιτική και οποιαδήποτε άλλη προβλεπόμενη τιμωρία.Εμείς γιατί αργήσαμε?Τι προστατεύσαμε και τι φοβηθήκαμε?Το αμείλικτο ερώτημα είναι ένα.Ως πότε η χώρα θα υπολλείπεται προστασίας έναντι της ανάγκης των προσώπων να διατηρούνται ατσαλάκωτα και απρόσβλητα απο τα επίχειρα των δικών τους αποφάσεων?Ως πότε?

14 σχόλια:

Poletti είπε...

Θλίψη μόνο μπορούν να προκαλέσουν οι εικόνες της χώρας μας να "διασώζεται" διασυρόμενη διεθνώς και του πρωθυπουργού να ομολογεί πως έχουμε χάσει μέρος της κυριαρχίας μας.
Μόλις πριν από 7-8 χρόνια η Ελλάδα ήταν στο στενό πυρήνα της ευρωζώνης και είχε διεθνές κύρος και φωνή.
Μετά ήρθε ο Καραμανλής, αποθεούμενος από μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας, και μας οδήγησε στην οικονομική καταστροφή.
Τώρα η κυβέρνηση κατώτερη των περιστάσεων, με καθυστερήσεις, απίστευτους ερασιτεχνισμούς και λογής επικοινωνιακά τερτίπια, μας οδηγεί υπερηφάνως στη μεγαλύτερη φτώχεια της μεταπολίτευσης, ενώ ο ΓΑΠ κάνει ότι μπορεί για να μειώσει ότι απέμεινε από το κύρος της..
Κρίμα.

κοραλια είπε...

Τι κέρδισε ο πρωθ. σήμερα με πολύ κόπο, όπως ο ίδιος υποστήριξε; Πολιτική στήριξη αλλά όχι ζεστό χρήμα, που σ¨αυτό ήλπιζε και το έλεγε εμμέσως πλην σαφώς. Κέρδισε ακόμα σκληρή επιτήρηση από ΕΚΤ, ΔΝΤ με τεχνοκράτες που τους κάλεσε ο ίδιος κατά δήλωσή του, μια και οι άξεστοι, λαμογιάριδες ιθαγενείς δεν διαθέτουν. Αν έπερνε μέτρα χωρίς καθυστέρηση θα το είχαμε αποφύγει; Με το αν δεν γράφεται η ιστορία. Όμως η Ιρλανδία πήρε αμέσως μέτρα και δεν πήγαν στην αυλή της τεχνοκράτες του ΔΝΤ (παραθέτω ίσως χρήσιμα στοιχεία για Ιρλανδία χρέος:65,8% του ΑΕΠ, δημ. έλλειμμα 12,5%, ανάπτυξη -7,5% για 2009, συμμετοχή σε ΑΕΠ ΕΕ 2%το 2008). Αν είχαμε παρει αμέσως μέτρα, ίσως να είχαμε αποφύγει και τα τόσο σκληρά δημοσιονομικά μέτρα που κατά κοινή εκτίμηση των αναλυτών θα οδηγήσουν τη χώρα σε ύφεση. Η ανεργία τον Νοεμ. έφτασε 10,6% από 9,8% τον οκτωβ. Πολλοί και δικαίως εκτιμούν ότι μετά το Μάρτιο τα καταστήματα θα βάζουν λουκέτο. Δεν είναι η καλύτερη ανάπτυξη προφανώς, αλλά αυτό διαθέτουμε αυτή τη στιγμή, ως λύση στην ανεργία.
σημ: 1) Ο πρωθ. κατά δηλωσή του παραχωρεί μέρος της εθνικής κυριαρχίας της χώρας του. Με πιο δικαίωμα; Γιατί το λέει; Απόσυρση ευθυνών; Άγνοια της έννοιας των λέξεων;
2)Τι λιγότερο θα είχε καταφέρει ένας άλλος πρωθ., χωρίς όλες αυτές τις τυμπανοκρουσίες και το διασυρμό μας επί 3 μήνες; Κατά την ταπεινή μου γνώμη την αξιοπρέπεια της χώρας του.

Μουργκάνα είπε...

Οι τυμπανοκρουσίες εις βάρος της Ελλάδας δεν είναι μονομερώς ευθύνη του Παπανδρέου κατά τη γνώμη μου. Σαφώς υπάρχουν τεράστιες ευθύνες και σε αυτόν για την όλη καθυστέρηση αλλά αυτό που έγινε θα γινόταν στην Ελλάδα ούτως ή άλλως. Την Ελλάδα μην την συγκρίνετε με την Ιρλανδία. Αφενός το χρέος είναι σε διαφορετικά μεγέθη αφετέρου είναι αγγλοσαξονική χώρα στο έδαφος της οποίας έχουν τα παραρτήματά τους οι μεγαλύτερες αμερικάνικες εταιρίες (google, microsoft, etc). Δεν θα τους κάνανε τέτοιο κάζο ποτέ.

Ανώνυμος είπε...

Το πρωί υπολόγιζα τι θα μου κόψουν απ' το μισθό μου και πόσες αποδείξεις πρέπει να μαζέψω, προβληματιζόμουν μπας και πρέπει να στείλω τη γυναίκα μου για μπότοξ. Διπλό κέρδος σκεφτόμουν και πιο όμορφη και απόδειξη, αλλά μάλλον τα λεφτά δεν φτάνουν. Τότε ,με διέκοψε η Γιώτα απέναντι βρίζοντας τους βουλευτές πως θέλουν λέει να την σκαπουλάρουν και κάνουν τα κορόιδα. Και ο Γιώργος που κάθε πρωί διαβάζει τη Financial Times, ο καθείς με το κουσούρι του, μου είπε ότι η Πορτογαλλια δανείσθηκε με spread 140 μον. προχθές το 10ετές ομόλογό της. Εγώ από spread δεν ξέρω με κονέ μπήκα και έχω και το γιό μου να με κατηγορεί πως φίλησα κατουρημένες ποδιές. Άκρη δεν βγάζω γιατί σε μας συμβαίνουν όλα τα κακά και συμπέρανα πως μας έχουν ματιάσει. Η γιαγιά μου, καλή ξεματιάστρα έχει πεθάνει, σκέφτηκα λοιπόν για κανένα ευχέλαιο κατά προτίμηση από τον Άνθιμο.

Ανώνυμος είπε...

Κυνικό αλλά ποιο καλά περνούσαμε με τον Καραμανλή

citizen είπε...

@Ανώνυμος 5.51.Μου θυμίζεις τα θύματα που νοσταλγούν τον βιαστή τους.Μπορεί να γίνονται ιατρικά λάθη,αλλά να μην ερωτευθούμε και τον καρκίνο(Καραμανλής,Αλογοσκούφηςκ.λ.π.).

νικ είπε...

@Ανώνυμος

Άστοχο σχόλιο... Δεν μπορούν τα προβλήματα να τα κρύβουμε κάτω από το χαλί μονίμως... Και οι ευθύνες για το σήμερα βαραίνουν σε μεγάλο βαθμό την πενταετία Καραμανλή. Ο οποίος παρέλαβε ένα κράτος που καλώς-κακώς είχε φτάσει εκεί που έφτασε. Και ενώ η τακτοποίηση των παραλογισμών στο κράτος ήταν πιά η λογική συνέχεια του ρεύματος του εκσυγχρονισμού, αυτοί συμπεριφέρθηκαν με δεδομένα άλλων δεκαετιών...

Ανώνυμος είπε...

Έτσι και ζητήσουνε οι Βρυξέλλες επιπλέον μέτρα προτείνουμε στον ΓΑΠ να μειώσει τον αριθμό των βουλευτών στο ένα τρίτο, έτσι και αλλιώς δεν κάνουν τίποτα και μας στοιχίζει ο κούκος Αιδόνι. Με την μείωση των 400 Ευρώ από το βασιλικό μισθό τους τοχουν ρίξει στο κλάμα.

Ανώνυμος είπε...

citizen το θέμα είναι με ποιό τρόπο θα πεθάνεις ή να ζήσεις

νικ είπε...

H μείωση και του αριθμού των βουλευτών και των αποδοχών τους θα ήταν πράξη ύψιστης συμβολικής σημασίας. Αντε να δούμε πότε θα το καταλάβουν και στο ΠΑΣΟΚ, διότι προς το παρόν μόνο κάτι Καρατζαφ. και το ΚΚΕ το αναφέρουν...

citizen είπε...

Η επιλογή είναι αυτονόητα μία.Να ζήσεις με αξιοπρέπεια.Και αξιοπρέπεια υπάρχει και στην ασθένεια.Όπως και στον θάνατο.

Ανώνυμος είπε...

Με συγχωρείτε αλλά ο μισθός των βουλευτών δεν είναι τίποτε άλλο από μία συμβολική κίνηση.

Ας μου εγγυηθούν πως θα υπάρχει μία σταθερή οικονομία, με ίδιους συντελεστές για όλους και όχι ευνοϊκές ρυθμίσεις για κάθε μικρο-συντεχνεία που δημιουργεί χάος.

Ας μου εγγυηθούν πως οι ασφαλιστικές μου εισφορές θα μου προσφέρουν κάτι.

Ας μου εγγυηθούν πως οι δυνατότητες ανάπτυξης και προσέγγισης των χρηματοδοτήσεων του κράτους δεν θα παιρνούν από τα εκάστοτε κομματικά γραφεία.

Τα πραγματικά προβλήματα της Ελλάδας είναι άλλα και όχι αν οι βουλευτές παίρνουν 300 ευρώ λιγότερα.

Μουργκάνα είπε...

Μουργκάνα το από πάνω

ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ είπε...

@Ανώνυμοα 10.40μ.μ.Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.