“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

11 Φεβρουαρίου 2010

Τριμερής επιτροπή θα επιβλέπει την εφαρμογή του Προγράμματος Σταθερότητας

Συμφωνία για την παροχή στήριξης στην Ελλάδα ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν βαν Ρομπάι λίγο πριν την έναρξη της άτυπης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του Γιώργου Παπανδρέου, του Γάλλου πρόέδρου Νικολά Σαρκοζί, της καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ, του Ισπανού πρωθυπουργού Χοσέ Θαπατέρο, του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν-Κλοντ Τρισέ και του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.
Σε εξέλιξη βρίσκεται η συζήτηση στο άτυπο συμβούλιο κορυφής σχετικά με το σχέδιο δήλωσης που αναμένεται να εγκριθεί από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1105226&lngDtrID=244

2 σχόλια:

μικρή άρκτος είπε...

Οσο και να ψάχνω να βρώ που είναι και σε τι συνίσταται η "παροχή στήριξης στην Ελλάδα" δεν το ανακαλύπτω. Εκείνο που είναι ξεκάθαρο είναι πως "αποδέχθηκαν να μας βοηθήσουν" , αφού τους υποσχεθήκαμε την λήψη και άλλων πρόσθετων μέτρων, με το να μας θέσουν υπο τριμερή επιτροπεία!! Δηλαδή μετά απο τόσο αγώνα ο ΓΑΠ
φεύγει απο την Σύνοδο φορτωμένος με έξι φρεγάτες, είκοσι αεροπλάνα και τριμερή επιτροπεία; Αυτό με συγχωρείτε αλλά στο χωριό μου δεν το λένε βοήθεια αλλά ..γ..... και πρόστιμο!!

νικ είπε...

@μικρή άρκτος

Ε καλά. Από τη μία δεν θέλουν να ξεφτιλιστεί το ευρώ εξαιτίας μας (οπότε πρέπει να πουν κάτι), αλλά από την άλλη τη διαφορά στα spreads Γάλλοι και Γερμανοί την καρπώνονται...

Το πρόβλημα είναι πως αυτά τα παιγνίδια (πώς το λένε; και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ;) δημιουργούν επισφαλείς ισορροπίες οι οποίες εύκολα μπορεί να οδηγήσουν σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις.