“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

7 Νοεμβρίου 2011

Κόκκινη κάρτα.

 Σε συνέχεια της ανακοίνωσης που εκδόθηκε από την Προεδρία της Δημοκρατίας μετά τη συνάντηση του Πρωθυπουργού και του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, οι αντιπροσωπείες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ συναντήθηκαν σήμερα, αργά το βράδυ, στο γραφείο του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομικών, προκειμένου να συζητήσουν το χρονοδιάγραμμα των ενεργειών που διασφαλίζουν την εφαρμογή της απόφασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 26ης Οκτωβρίου. Υπήρξε προσέγγιση απόψεων τόσο ως προς τις αναγκαίες ενέργειες, όσο και ως προς το χρονοδιάγραμμα με καταλληλότερη ημερομηνία εκλογών την 19η Φεβρουαρίου.
 Στην αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ μετείχαν οι κ.κ. Βενιζέλος και Σαχινίδης και της ΝΔ οικ.κ. Σταϊκούρας, Σταμάτης και Λαζαρίδης. Παρόντες ήταν, επίσης, ο ΓενικόςΓραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών κ. Πλασκοβίτης, ο Πρόεδρος του ΣΟΕ κ.Ζανιάς και ο Γενικός Διευθυντής του ΟΔΔΗΧ κ. Χριστοδούλου.
Ο μόνος που απουσιάζει απο το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης είναι ο κ. Παντελής Οικονόμου.
Προφανώς ο κ. Βενιζέλος δεν εκτιμά τις απόψεις του αναπληρωτή υπουργού οικονομικών , δεν τον θεωρεί εχέμυθο και του δείχνει απο απόψε την πόρτα εξόδου. Ο κ. Οικονόμου δεν ανέχεται τις προσβολές τις Μέρκελ και του Σαρκοζί αλλά  απο το φτύσιμο του Ευαγγέλου δεν φαίνεται να προσβάλλεται. Με κάτι τέτοιους  κ. Παπανδρέου επιδίωξε την αύξηση των εσόδων και το κτύπημα της φοροδιαφυγής. Τα αποτελέσματα γνωστά και ορατά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: