“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

7 Νοεμβρίου 2011

Υπηρέτες γυρεύουν

Γράφει ο Μηνάς Κ. Σταυρακάκης


Ορθά επισημαίνεται οτι η Κυβερνητική λύση που θα επιλεγεί υποχρεούται και οφείλει να διασφαλίσει : «τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Ελλάδας και την παραμονή της στην Ευρωζώνη”. Η ιδέα της εξόδου (για τους Ευρωπαίους) χάρι στους μεγαλοφυείς πολιτικούς ηγέτες των μεγάλων κομάτων φαίνεται να γίνεται προσφιλής. Αυτές οι ηγεσίες διακωμωδούνται (μια διαδικτυακή περιπλάνηση σε ευρωπαϊκές εφημερίδες και περιοδικά όπως πχ. ο Economist το αποδεικνύει), αλλά μαζί με αυτές και λόγω αυτών, (πρωτίστως και κυρίως του ΠΑΣΟΚ), διακωμωδείται η Ελλάδα, με «στενάχωρο» reality στο αγγλικό Channel 4, όπως παρομοίως και στην Ολλανδία συμβαίνει. Μη ξεχνάμε ούτε στιγμή οτι σχεδόν γίναμε ο δυνητικός πυροκροτητής παγκόσμιας κρίσης και σε ό,τι αφορά δε την παραμονή μας στην Ευρώπη, ο μέχρι σήμερα πρωθυπουργός έβαλε στα χείλη των ισχυρών ευρωπαίων την “έξοδο”, η οποία πλέον ως πιθανότητα συζητείται και εκφέρεται επίσημα από αυτούς.

Η Κυβέρνηση που θα προκύψει (αν θα προκύψει Κυβέρνηση γιατί μάλλον για υπηρέτες ψάχνουν) εκτός της επανεκκίνησης του κράτους πρέπει να πραγματοποιήσει την ταχύτερη διεξαγωγή εκλογών, για να ανοίξουν τα πραγματικά θέματα και όχι να εξακολουθήσει να κυριαρχεί το κυνήγι των αριθμών, διότι αυτό γίνεται, αυτό οριοθετεί τον εθνικό προβληματισμό.
Πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί χωρίς να χάνουμε την ελπίδα μας. Πρέπει να είμαστε καχύποπτοι απέναντι σ’αυτούς που κυβερνούν, σ’αυτούς που μας ταπείνωσαν, που πρόσβαλαν την Ελλάδα και καθόλου γενναιόδωροι. Η εικόνα των ημερών, τα ταπεινά τους κίνητρα, τα εγωκεντρικά τους πείσματα δεν επιτρέπουν ανεκτικότητα και δεν πρέπει να αφήνουν ίχνος ψευδαισθήσεων για το ανάστημά τους, για τις πραγματικές τους προθέσεις. Δεν ψάχνουν για υπεύθυνη μεταβατική ηγεσία. Υπηρέτες γυρεύουν ! Θα ταλαιπωρήσουν κι άλλο τον τόπο. Το πρόβλημά τους και όσων τους περιβάλλουν είναι η εξουσία, η διατήρηση ή επαναφορά σ’αυτήν. Κυριαρχεί η ιδιοτέλεια, δεν αναζητείται λύση ούτε αληθινή συνεννόηση. Χρόνο αγοράζουν και υστερόβουλα σκέπτονται. Αναζητείται Πατριωτισμός και επιβάλλεται εγρήγορση.


Δεν υπάρχουν σχόλια: